warzywami Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 4 plastry schabu 2 łyżki dobrego sosu teriyaki 3 cm świeżego imbiru 2 cebule 1 duża marchewka 1/2 małego brokuła 1/2 małej kapusty pekińskiej olej do smażenia Wykonanie: Schab kroimy w paski. Imbir obieramy łyżeczką i drobno siekamy. Do miski wlewamy sos, dodajemy imbir i mięso, mieszamy i odstawiamy na 20-30 minut
Kulinarne przygody Gatitymoże zrobić swoją wersję.Podaję przepis w takiej wersji w jakiej ja ją robiłam ale Wy możecie dodać paprykę świeżą lub nie:)Zapraszam. 2 duże piersi kurze kapusta pekińska( połowa) 5 dużych ogórków konserwowych 3 duże cebule 1 puszka kukurydzy 1 op.przyprawy do gyrosu majonez keczup pęczek szczypiorku posiekanego drobno ******************************** Filety z kurczaka płuczemy i kroimy w kostkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: 1 pstrąg pół główki kapusty pekińskiej pęczek szczypioru pęczek natki pietruszki kilka kropel octu jabłkowego sól, pieprz szczypta tymianku i lubczyki kilka kropel cytryny kilka pomidorków koktajlowych olej 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Pstrąga umyć i osuszyć. Oprószyć solą, tymiankiem i lubczykiem. Grillować na złoty kolor. Na patelni smażyć od zimnego oleju (nie przyklei się). Kapustę poszatkować, umyć
Gaździnka warzyróżnymi dodatkami. Jako dodatki możecie użyć Wasze ulubione składniki, to co lubicie i to co chcecie. Zobacz jak zrobić: Pad Thai z kurczakiem Składniki jajko makaron ryżowy 1/4 kapusty pekińskiej pomidorki koktajlowe (ok. 8 pomidorków) filet z piersi kurczaka cebula dymka garść orzeszków ziemnych 2 ząbki czosnku odrobina fasoli mung Składniki do sosu 3-4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kochają. Każdy robi ją na swój sposób, i każdego wykonanie smakuje trochę inaczej. Dzisiaj zapraszam na moją wersję. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros oliwa 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 4 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę
TrufelkowoDziś zapraszam na tortille na ciepło. W zupełności może być na obiad lub ciepłą kolację. Składniki: 4 tortille 1/2 piersi z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej małej 1/2 pomidora 1/4 papryki czerwonej mała cebulka 80 g sera żółtego przyprawa do gyrosa sól pieprz Sos czosnkowy: 150 g jogurtu naturalnego gęstego 2-3 łyżki majonezu sól pieprz 3 ząbki czosnku Pierś
Ewusiowe Smakiwytrawnym farszem będzie świetny na kolację, do zabrania ze sobą w podróż lub jako danie imprezowe. Można podać z ketchupem lub innymi dipami, my zjedliśmy je z sałatką z kapusty pekińskiej i warzyw. Najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno też są smaczne. Z podanych składników wyszło mi 8 bardzo dużych sztuk. Składniki: 650 g mąki 2 jajka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawzbogacić doznania smakowe :) Zobaczcie sami : Chow mein z warzywami, jajkiem i sojowym sosem grzybowym. (4 osoby) Składniki : 1 opakowanie makaronu Chow mein 1/2 opakowania mieszanki chińskiej 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 papryczka chili 2 jajka kukurydza konserwowa sos sojowy grzybowy sos sojowy pieprz, tymianek oliwa z oliwek Połowę opakowania mieszanki chińskiej wrzucamy na głęboką patelnię, polewamy oliwą
vegetanieDoskonała surówka jako dodatek do drugiego dania. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 5 pieczarek 1 łodyga selera naciowego 1 czerwona cebulka 1 marchewka 1 łyżeczka soku z cytryny do skropienia pieczarek Sos: 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka soku z cytryny 0,5 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta tymianku
kgwjanczewouwolnisz się. SAŁATKA Z KURCZAKIEM, BRZOSKWINIĄ I KUKURYDZĄ. /przepis własny mojej Mamy; przy współpracy z Winiary / dla 4- 6 osób 300g wędzonej piersi z kurczaka 1 średnia kapusta pekińska 2 puszki kukurydzy pęczek pietruszki pęczek koperku puszka brzoskwiń w syropie mały jogurt naturalny 3-4 łyżki sosu chrzanowego Winiary ewentualnie sól i pieprz Kapustę pekińską kroję dość drobno. Kukurydzę
W kuchni Karmel-itkidużo czasu. Jestem pewna, że zadowoli wszystkich fanów takich smaków. Jest to a'la rosół tylko że wzbogacony w wersji azjatyckiej. Składniki: filety z kurczaka 2 szt. liście kapusty pekińskiej 2 szt. kostka warzywna 1 szt. warzywa suszone 2 łyżki sos sojowy ciemny 1 łyżka woda 1.5 l. sól, pieprz świeżo mielone do smaku makaron ryżowy
Kuchnia Paulettesjuż w coś się wkręcę, to nie odpuszczam choćby nie wiem co. I tak mam ostatnio z kiszonkami. Kiszę na potęgę! Buraki, marchewki, rzodkiewki i kimchi czyli koreańską kapustę kiszoną. Wierzę gorąco w dobroczynną moc wszystkiego co kiszone. Kimchi jest skarbnicą błonnika, witaminy C i karotenu. To naturalny probiotyk. I chociaż to narodowe danie Koreańczyków, prawie wszystkie składniki(...)dodawać do sałatek, kanapek, smażonego ryżu, marynaty do pieczonego kurczaka i wielu innych potraw. Chętnie podzielę się z Wami tymi przepisami, ale zacznijcie od ukiszenia kimchi. Składniki: 1 kg kapusty pekińskiej 5 łyżek soli 3 litry wody Pasta do kimchi: 3/4 szklanki wody 2 łyżki mąki z ryżu kleistego 1 łyżka cukru 1/2 małej rzepy 1 marchew 1/2 pęczka
Smakowity Blog Kulinarnymnie w domu latem do grilla, ach chciałbym się przenieść do tego ciepełka ;) Składniki (około 4 porcje): 0,5 papryki (ja użyłam zielonej) 1 pomidor 0,5 kapusty pekińskiej (średniej wielkości) 0,5 opakowania sera feta (tego o najmniejsze zawartości tłuszczu) 0,5 puszki kukurydzy (bez dodatku cukru w składzie) 0,5 świeżego ogórka sos winegret
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćgyros 2 łyżki olej do smażenia kilka łyżek korniszony marynowane z chilli 1 słoik patisony marynowane około 10 szt. oliwki czarne 1 mały słoik kukurydza konserwowa 1 puszka kapusta pekińska 1 główka majonez 1 słoik ketchup pikantny ser żółty typu Edam (opcjonalnie) Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą gyros. Najlepiej odstawić chociaż na pół godziny
głodny alergik