piknik. Ja na koniec dodałam kilka frytek by było to danie bardziej treściwe. I zamiast sosu czosnkowego wybrałam sos z ketchupem. Składniki można łączyć dowolnie. U mnie została kapusta pekińska z sałatki Gyros więc ją wykorzystałam w tym przepisie. Składniki : * kapusta pekińska * filet z kurczaka pieczony z przyprawą Gyros * pół pomidora * pół czerwonej papryki * 2 łyżki kukurydzy z puszki
Magiczne Życie Martytrochę zjeść... Link do filmu na YouTube: Sałatka z tortellini Składniki: opakowanie tortellini z grzybami, kapustą, szpinakiem lub warzywne jeden duży zielony ogórek jedna czerwona papryka pół główki kapusty pekińskiej (jeśli duża to 1/4) sól pieprz majonez Przygotowanie: Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Ogórek i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Kapustę drobno szatkujemy. Wszystko
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePikantny bigos z kimchi to moja propozycja dla fanów kapusty. Znacie kimchi? Lubicie? Jeśli macie ochotę je przygotować, zapraszam do mojego łatwego przepisu . kimchi to rodzaj kiszonki z kapusty pekińskiej, ostrej, z imbirem, czosnkiem i chili, bardzo charakterystycznej w smaku pochodzącej z Korei. W daniu, które Wam dziś proponuję połączyłam świeżą białą kapustę z naszą rodzimą kapustą kiszoną oraz orientalnym
Dorota SmakujeZrobiłam ją przy okazji ogniska. Bardzo pięknie uzupełniła kiełby na talerzu. Do grilla na pewno też będzie pasować. I do zwykłego obiadu. Tego bez mięsa także. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 5 ogórków konserwowych 1 cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy
KardamonovySmaczna, możne nawet już wiosenna w smaku, sałatka z paluszkami surimi. Składniki : - paluszki surimi, - 1/2 kapusty pekińskiej, - mała cebula, - ogórek świeży, - świeży koperek, - sól, pieprz, - czosnek granulowany, - jogurt naturalny. Wykonanie : Paluszki i cebulę pokroić w małą kostkę, dodać drobno kapustę oraz ogórka. Doprawić solą, dość mocno pieprzem i czosnkiem. Wymieszać z jogurtem i schłodzić w lodówce
Przepisy MikołajaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-8 Składniki: nieduża kapusta pekińska, 250 g pomidorków koktajlowych, nieduży ogórek zielony, garść ziaren słonecznika, garść posiekanego szczypiorku, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sos sałatkowy włoski Prymat. Przygotowanie: Kapustę myję, osuszam ręcznikiem papierowym, siekam. Pomidorki kroję w ósemki, ogórka w małą kostkę. Ziarna słonecznika prażę
JejKuchniaSmaczna, prosta w wykonaniu. Sprawdza się do różnych mięs, jak i do ryb. Składniki 1 mała kapusta pekińska 1 średnia marchewka Sos : 1 łyżka musztardy 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny sól pieprz trybula Przygotowanie Umytą kapustę poszatkowałem, posoliłem. Marchewkę starłem na grubych oczkach, dodałem do kapusty, wymieszałem. Składniki sosu wymieszałem, polałem kapustę
R'n'G Kitchenobrodziła dość obficie. Gruszki są twarde, ale bardzo słodkie. Idealne do ciast , deserów ale i do grzanek czy właśnie tak jak dzisiaj będą w surówce obiadowej. Składniki : * pół średniej kapusty pekińskiej * ogórek zielony * 2 pomidory * 2 średnie gruszki * łyżka majonezu * łyżka śmietany * łyżeczka oleju lnianego * 2 łyżeczki soku z cytryny * sól, pieprz Przygotowanie : Kapustę umyć
Magiczne Życie MartySzybki w przygotowaniu dodatek do obiadu, domowego fast foodu czy po prostu przekąska. 1 mała kapusta pekińska 1 por (biała część) 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 czerwona papryka 2 łyżki majonezu Sól Pieprz 1 łyżeczka oregano Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Kapustę szatkujemy w piórka, por kroimy w pół plasterki. Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w kosteczkę. Kukurydze odsączamy
VioletoweKucharzeniesprawą papryczek peperoni, które dumnie pozując przez ponad tydzień do kolejnych fotek ( cyt : "te papryczki już chyba gdzieś widziałem?"), skończyły swój barwny żywot w pysznej zupce:) Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej cukinia marchewka czerwona cebula papryczki peperoni 1/2 kukurydzy z puszki 1/3 groszku z puszki koperek 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, curry, imbir Posiekaną kapustę, marchewki w plasterkach, krążki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaułożone na dnie naczynia, szczególnie liście jasne i przy pieczeniu mięsa są bardzo smakowite. Nie musimy kupować całej kapusty. Na warzywniaku dostaniemy za darmo świeże liście zdjęte z kapusty, które dość często zostawiają kupujący. Możemy również użyć kapusty pekińskiej albo liści chrzanu, jeśli macie do nich dostęp. Faszerowana cukinia na okrągło Potrzebujemy 300g łopatki lub schabu karkowego
Leśny ZakątekSkładniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 pęczek rzodkiewki 1/2 puszki kukurydzy 2-3 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu pieprz Sposób Kapustę umyć, poszatkować, umieścić w misce. Dodać pokrojone w półplasterki rzodkiewkę, pomidory i ogórki, wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę. Przygotować sos czosnkowy: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem
Kuchenne aromatytakże białka. Nasionka te, idealnie nadają się do zastosowania wszędzie tam, gdzie smakowałyby nam orzechy, sezam, pestki itp. Są porównywalnie smaczne i świetnie uzupełniają bezmięsne przepisy. Składniki: nieduża główka kapusty pekińskiej spora marchew 1 por 3 łyżki łuskanych nasion konopi ząbek czosnku sok wyciśnięty z połowy cytryny pieprz słodka papryka mielona kubek jogurtu naturalnego Wykonanie: Kapustę szatkujemy drobno i spryskujemy
Poezja Smaków - blog kulinarnyNamieszane, poszatkowane i jest całkiem fajna surówka z dodatkiem ulubionych kiełków. Składniki: kapusta pekińska kiełki np. brokuła lub rzodkiewki ogórek koperek sól pieprz jogurt naturalny Wykonanie: Specjalnie nie podaję ile czego powinno być, bo tutaj jest całkowita dowolność. Kapustę drobno poszatkować, dodać ogórka startego na tarce o grubych oczkach. Posolić. Odstawić na kilka minut. Dodać kiełki i koperek. Wymieszać. Przyprawić
Pysznie & Pięknie