Surówka jarzynowa z sosem jogurtowym 107kapusta pekińska - 50 dag marchewka - 2 szt ogórek zielony krótki -1 szt rzodkiewki -1 pęczek jogurt naturalny - 150 ml ocet winny -1 łyżeczka cukier sól pieprz zioła do sałatek natka pietruszki Warzywa oczyścić i umyć. Kapustę poszatkować, ogórki i rzodkiewkę pokroić na półplasterki, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej. Dodać sól, cukier, pieprz, ocet winny, zioła do sałatek, natkę
przepisy- Milki
Surówka jarzynowa z sosem jogurtowym 203kapusta pekińska - 50 dag marchewka - 2 szt ogórek zielony krótki -1 szt rzodkiewki -1 pęczek jogurt naturalny - 150 ml ocet winny -1 łyżeczka cukier sól pieprz zioła do sałatek natka pietruszki Warzywa oczyścić i umyć. Kapustę poszatkować, ogórki i rzodkiewkę pokroić na półplasterki, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej. Dodać sól, cukier, pieprz, ocet winny, zioła do sałatek, natkę
Camilla w kuchni
sałatka pekińska z kurczakiem 183najprostszą wersję ze składników, które przeważnie zawsze mamy w domu. Taka sałatka jest bardzo syta, zwłaszcza zjedzona ze świeżym pieczywem. Składniki: filet z kurczaka czerwona papryka 1/3 główki kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy 2-3 ogórki konserwowe 1/2 małej cebuli 2 łyżki majonezu sól pieprz łyżeczka przyprawy do kurczaka łyża oleju Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka na szybko. 8412Składniki: 1 mała kapusta pekińska, 2 x świeża papryka ( żółta i pomarańczowa). 4 większe ogórki konserwowe, kawałek pora, 155g papryki konserwowej ( u mnie wyszło 8 różnej wielkości kawałki papryki), 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz, puszka kukurydzy. Przygotowanie: Kapustę, papryki, ogórki pokroić - nie musi być to drobna kostka. Por drobniej pokroić. Składniki razem wymieszać dodając jeszcze odsączoną kukurydzę, majonez oraz
W kuchni u Moniki
Sałatka z sosem vinegrette i gotowaną rybą. 224Składniki: kapusta pekińska czerwona cebula bulion warzywny koperek, natka pietruszki dorsz kilka suszonych pomidorów sos vinegrette: 2 łyżki ciepłej wody pół łyżeczki cukru sól, pieprz 3-4 łyżki oleju kilka kropel octu jabłkowego ząbek czosnku Przygotowanie: Kapustę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rybę ugotować na małym ogniu w bulionie warzywnym, kiedy zmieni kolor na biały, wtedy będzie gotowa
Gaździnka warzy
Pekinka z kiełkami fasoli mung 219mała kapusta pekińska 1 czerwona cebula 3/4 szk kiełków fasoli mung 1 marchewka 2 krótkie świeże ogórki sól morska do smaku pieprz kolorowy do smaku cukier do smaku sok z cytryny do smaku kilka łyżek oleju Kapustę posiekać i wrzucić do miski. Cebulę i marchew obrać a potem umyć razem z ogórkami i zetrzeć na tarce do warzyw
Ewa w kuchni
surówka pekińska z kukurydzą 209chrupiąca sałatka będzie pasowała nie tylko do obiadu, ale także do domowych kebabów. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 zielonego ogórka mała cebula 1 marchewka 3 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz Majonez i jogurt wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Kapustę zeszatkować. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem wędzonym 409Składniki: 3 zupki chińskie 1 udko wędzone z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 por(biała część) 1/2 kapusty pekińskiej 1 ogórek zielony 3 pomidory 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu sól, pieprz Wykonanie: Makaron połamać na kawałki wsypać do miski i zalać 3 szklankami gorącej wody. Kurczaka, pomidor oraz ogórek pokroić w kostkę. Kapustę
magiczna kuchnia Kasi
Zimowa surówka z kapusty pekińskiej 146Kapusta pekińska średniej wielkości, 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, sok z cytryny, cukier, oliwa, Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko posolić i wymieszać, odstawić na 15 minut, Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w cienkie paski. Krojąc paprykę, pamiętajmy, że należy kłaść ją na desce skórą do dołu. Kroimy od strony miąższu. Ogórki
królestwo garów
Oszukane gołąbki z wolnowaru 307się gotuje..Wolnowar to naprawdę super pomysł,,ja używam dość często..kilka przepisów już na blogu jest [ klik ], kilka czeka w kolejce na opisanie.. 1 mała kapusta pekińska 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 10 dkg ryżu 2 jajka pomidory suszone Piątnica bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek 1/2 przecieru pomidorowego woda 1 kostka rosołowa
Moje domowe kucharzenie
Prosta surówka - w sam raz do obiadu :) 470bardzo je lubię :) Szybko się je robi, można dodać ulubione warzywa i za każdym razem tworzyć inne wersje :) Są zdrowe, sycące, smaczne! Składniki (ok. 4 porcje): 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 ogórka długiego 1 papryka słodka, długa 1 cebulka szalotka 2 marchewki 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oleju lnianego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu winnego przyprawy: sól morska
Zdrowie na języku :P
SAŁATKA TUŃCZYKOWA (z kapustą pekińską, ryżem i...) 396garach, bo przy niej nie ma 'brudzenia'). Dobrze jest mieć pod ręką przepis na taką ekspresową, smaczną i niebanalną sałatkę, więc... zapraszamy na małe co nieco! SKŁADNIKI: - kapusta pekińska, połowa, - puszka tuńczyka (najlepiej w oleju, aczkolwiek w sosie własnym też się nadaje), - puszka kukurydzy, - torebka ryżu parabolicznego, - cebula czerwona - 3, - majonez, - przyprawy: pieprz czarny, odrobina vegety (najlepiej domowej), - opcjonalnie jajko
Wypisz Wymaluj
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I  BRZOSKWINIĄ   +  FILMIK 182Dzisiaj przepis na smaczną sałatkę z kurczaka i brzoskwini. Idealnie sprawdza się na przyjęciach i nie tylko, polecam. SKŁADNIKI : 1/2 główka kapusty pekińskiej 1/2 puszka odcedzonych brzoskwiń 1 pierś z kurczaka, podsmażona z dowolną przyprawą 1/2 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka mały por-biała część 1-2 ogórki kiszone sól, pieprz do smaku 3 łyżki
Kulinarne Fantazje Marioli
Prosta surówka z kapusty pekińskiej 152language:#0400;} W zasadzie za dużo pisać nie potrzeba. Prosta i szybka w przygotowaniu. Robi ją się dosłownie w pięć minut. Idealnie komponuje się z mięsem. Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej (takiej z około 1 kg) 1 duża marchew 1 cebula 1/2 pęczku natki pietruszki 1 pełna łyżka gęstej śmietany 18% 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie
R'n'G Kitchen
Sałatka z tuńczyka 190family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Tuńczyk – 2 puszki Cebula czerwona – 1 duża szt Kapusta pekińska -4-5 liści Seler naciowy Oliwa -1 łyżka Sok z cytryny -2 łyżki Sól Pieprz kolorowy Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić na małe kawałki. Jajka obrać i posiekać na średnią kostkę
Camilla w kuchni
Sałatka z kapustą pekińską i fetą 279Pyszna sałatka na stół karnawałowy i nie tylko :) Należy ją jednak przygotować niedługo przed podaniem, ponieważ po dłuższym odstaniu podchodzi wodą. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 opakowanie serka typu feta 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 świeży ogórek 1 czerwona cebula 2 pomidory posiekana świeża bazylia (lub suszona) 1 ząbek czosnku pieprz olej Sposób wykonania
Kuchnia domowa Ani
Filet faszerowany warzywami 180Polsce ,używanymi. Nawet całkiem niezle smakował. Składniki na 4 rolady 4 pojedyńcze filety drobiowe cebula 1/4 główki kapusty czerwonej 2 marchewki 10 cm pora 1/2 natki pietruszki 1/4 kapusty pekińskiej 1 łyżka musztardy ostrej 1 szklanka wody lub rosołu oliwa Panierka 1 jajko 5 łyżek płatków kukurydzianych sól ,pieprz Wykonanie Krok 1 . Warzywa umyć i osuszyć . Cebulę
Eli Gotowanie