Składniki na 4 porcje: 4 małe pszenne placki tortilla 8 jajek 2 nieduże pomidory malinowe 1 mała czerwona cebula 1 papryka czerwona słodka szpiczasta Suszona cebulka garść kapusty pekińskiej awokado sól, pieprz Przygotowujemy składniki. Kroimy w kostkę pomidory, paprykę w słupki, a cebulę i kapustę na drobne wiórka. Awokado także kroimy podobnie jak paprykę. Placek tortilla lekko podsmażamy
noteskulinarnyfigaSkładniki: - połowa kapusty pekińskiej -pół białej rzodkwi -pół ogórka sałatkowego -duży pojemnik śmietany -pęczek szczypiorku -sól, pieprz do smaku Kapustę drobno siekamy. Rzodkiew oraz ogórek ścieramy na tarce o dużych oczkach, szczypiorek drobno kroimy. Mieszamy z kapustą. Śmietanę spieniamy trzepaczką, solimy i pieprzymy do smaku. Polewamy gotowe składniki sałatki i dokładnie mieszamy. Dobrze jest odstawić
Kulinarne przemysleniaSkładniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 ogórek szklarniowy 1 cebula czerwona sól pieprz 4 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Kapustę drobno poszatkować. Pomidory umyć, pokroić w drobną kostkę. Ogórka umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do misy, posolić i popieprzyć do smaku, wlać oliwę i wszystko dobrze wymieszać
Przepisy kulinarne babci Antoninyładniej brzmi. Tak bardziej po zachodniemu a " placek" to takie pospolite. Zresztą czy nazwa jest ważna? moim zdaniem to smak się liczy. Składniki - 1 szklanka płatków owsianych - 1/4 szklanki kapusty pekińskiej - 1 marchewka - 7 siedem pieczarek - 2 jajka - 1/2 małej cebuli - sól, pieprz do smaku Wukonanie - kapustę cebulę posiekać , marchewkę zetrzeć tarką o grubych oczkach, pieczarki pokroić drobno. przełożyć
Eli Gotowaniegustu. Podaję ją np. do smażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku. Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki winne jabłko koperek łyżka majonezu łyżka śmietany łyżka ostrego chrzanu kremowego pieprz sól Kapustę drobno poszatkować, koperek posiekać, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSezon na cukinie nadal trwa, więc przedstawiam pomysł na prostą, szybką i zdrową sałatkę. Składniki (porcja na 2 osoby): - pół cukini - 2 pomidory - 10 liści kapusty pekińskiej - łyżka oliwy - łyżka soku z cytryny - mieszanka pieprzu Przygotowanie : Na początku umyć cukinię, pomidory i kapustę. Następnie cukinię obrać i pokroić w kostkę. Gotować około 20 minut w osolonej wodzie. Pokroić w kostkę
Kuchenne innowacjeProsta i szybka do zrobienia surówka..u mnie kapusta pekińska , jabłko i papryka..i gotowy dresing Winegret. kapusta pekińska jabłko papryka dresing Winegret Warzywa pokroić, wymieszać.Dodać dresing Winegret i znów wymieszać
Moje domowe kucharzeniepropozycja na przepyszną sałatkę z ogórków kiszonych . Smakuje przepysznie i pasuje do każdego obiadu. U nas była dodatkiem do kotletów mielonych. Polecam i zapraszam po przepis. : Składniki: Pół główki kapusty pekińskiej 1 mała puszka kukurydzy 6 ogórków kiszonych Składniki na sos: 4 łyżki majonezu lub jogurtu 1 łyżeczka koperku świeżego lub suszonego 1 -2 łyżeczki soku z cytryny
Smaki EdytyPrawie coś z niczego :) Składniki: główka kapusty pekińskiej 1 duża marchew duże jabłko sól Składni na sos: sok z cytryny oliwa miód Przygotowanie: Umytą kapustę poszatkować, lekko oprószyć solą i ugnieść, marchew i jabłko obrać Marchew i jabłko zetrzeć na tarce Po kilku minutach kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, dodać marchew i jabłko - wymieszać Przygotować sos łącząc składniki
Proste PotrawyŚwietny dodatek do obiadu i kanapek. Podałam ją z ziemniakami i kotletem schabowym. Pyszny obiad. Na blogu znajdziecie również inne pomysły i przepisy na surówki. Szczególnie polecam surówkę z kapusty pekińskiej z ananasem . A jakie Wy lubicie surówki do obiadu? Życzę smacznego! Składniki 1 mała główka białej kapusty 1 średnia marchewka 1 czerwona cebula 1/2 pęczka koperku 5 łyżek oliwy
O kuchni z uczuciemszkoda... Póki co przywołajmy więc wiosnę na talerzach, np. przy pomocy takiej właśnie surówki :-) Łatwej w przygotowaniu, takiej która z pewnością ożywi nie jeden obiad... SKŁADNIKI 1 małą kapusta pekińska 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku 4 - 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy sól, pieprz Kapustę kroimy w cienkie paski, rzodkiewkę w półplasterki, a szczypiorek drobno siekamy. Jogurt łączymy
Czary - gary w kuchniSkładniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 pomidor 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżeczka musztardy dijon sól, pieprz Kapustę szatkujemy, pomidora kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. W małej miseczce mieszamy musztardę, majonez oraz jogurt naturalny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - przelewamy do kapusty i dokładnie mieszamy. Smacznego
Moje-pitraszeniekawałki filet . Smażę jeszcze ok 2 minut Po tym czasie dolewam 1,1/2 szklanki bulionu i przykrywam pokrywą zmniejszam ogień do minimum. Czas na surówkę Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 1 marchew 1 duże jabłko 1 łyżka octu balsamicznego sól,pieprz do smaku szczypta cukru Wykonanie kapustę siekam w paski drobne. Umytą marchewkę ścieram na tarce
Eli Gotowanieprosta, że zastanawiałem się czy zamieścić tutaj ten przepis. Bo przecież każdy go zna! Ale to jedna z moich ulubionych surówek więc przepis musi się tutaj znaleźć :) 1 kapusta pekińska 2 marchewki 1 por 250 ml jogurtu 2 łyżki majonezu sól, pieprz Pora kroimy na plasterki, kapustę siekamy, a marchewkę ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy jogurt (lub jak ktoś woli
Marder&Marder Manufacturesię by każdy posiłek (szczególnie obiadowy) miał swą "zieloną stronę". Oto prosty sposób na surówkę, która pasuje prawie do każdego dania obiadowego. Składniki (na solidną miskę surówki): średniej wielkości kapusta pekińska 2 - 3 średnie pomidory 1/2 średniej cebuli 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Umytą i osuszaną kapustę kroimy na pół. Każdą połówkę jeszcze na pół (wzdłuż) i szatkujemy
Kuchnia po mojemuSkładniki: 1 mała kapusta pekińska 1 seler ugotowana pierś z kurczaka szczypiorek majonez sok z cytryny sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Kapustę szat k u j emy. 2. Selera obieramy, ścier amy na tarce do jarzyn i skrap iamy sokiem z cytryny. 3. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy. 4. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy
Kuchnia domowa Anidodałam właściwie w ostatniej chwili, dla picu. Wiedziałam, że tym dodatkiem niczego nie zepsuję. Nic nie zepsułam (poza kolorem:)). Wyszło super. My grenadiera zjedliśmy z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej . Klasycznie jednak będą pasowały do niej po prostu utłuczone ziemniaki lub ryż. I oczywiście surówka z kiszonej kapusty . To jest zawsze świetny dodatek do ryb. Składniki: 500 g filetów
KardamonovySałatka jest sycąca,składa się z niewielu produktów,jest prosta w przygotowaniu i smaczna.Z powodzeniem może zastąpić obiad lub kolację. Składniki: pół średniej kapusty pekińskiej pół papryki czerwonej pół ogórka sałatkowego pół pęczka rzodkiewek 3 parówki 3 łyżki majonezu sól,pieprz Przygotowanie: Kapustę kroimy drobno i przekładamy do miski.Paprykę kroimy w kostkę,ogórka w półplasterki a rzodkiewki i parówki
słodkie i nie tylko historie kulinarnerobi inaczej-ale mimo to jest to jedna z najpopularniejszych sałatek-ja moją mieszam od razu nie robię warstwowo jak większość i taką lubię najbardziej,a wy? SKŁADNIKI: KAPUSTA PEKIŃSKA, 4-5 KORNISZONÓW CEBULKA KUKURYDZA PIERŚ W KURCZAKA PRZYPRAWA GYROS MAJONEZ,KETCHUP,SÓL, PIEPRZ prażona cebulka PRZYGOTOWANIE: Kapustę kroimy na kawałki,dodajemy odsączoną kukurydzę,pokrojone w grubszą kostkę korniszony
Swojskie jedzonkoSkładniki: 1 kapusta pekińska 2 marchewki kawałek pora 1 jabłko 2 łyżki majonezu łyżka jogurtu greckiego sól odrobina cukru koperek Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Marchew, jabłko ścieramy na oczkach, pora drobno kroimy. Majonez mieszamy z jogurtem dodajemy do warzyw. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem i chłodzimy w lodówce co najmniej 1h. Podajemy jako dodatek - do obiadu
Walijskie Pichcenie