Prawie coś z niczego :) Składniki: główka kapusty pekińskiej 1 duża marchew duże jabłko sól Składni na sos: sok z cytryny oliwa miód Przygotowanie: Umytą kapustę poszatkować, lekko oprószyć solą i ugnieść, marchew i jabłko obrać Marchew i jabłko zetrzeć na tarce Po kilku minutach kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, dodać marchew i jabłko - wymieszać Przygotować sos łącząc składniki
Proste PotrawyŚwietny dodatek do obiadu i kanapek. Podałam ją z ziemniakami i kotletem schabowym. Pyszny obiad. Na blogu znajdziecie również inne pomysły i przepisy na surówki. Szczególnie polecam surówkę z kapusty pekińskiej z ananasem . A jakie Wy lubicie surówki do obiadu? Życzę smacznego! Składniki 1 mała główka białej kapusty 1 średnia marchewka 1 czerwona cebula 1/2 pęczka koperku 5 łyżek oliwy
O kuchni z uczuciemszkoda... Póki co przywołajmy więc wiosnę na talerzach, np. przy pomocy takiej właśnie surówki :-) Łatwej w przygotowaniu, takiej która z pewnością ożywi nie jeden obiad... SKŁADNIKI 1 małą kapusta pekińska 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku 4 - 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy sól, pieprz Kapustę kroimy w cienkie paski, rzodkiewkę w półplasterki, a szczypiorek drobno siekamy. Jogurt łączymy
Czary - gary w kuchniSkładniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 pomidor 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżeczka musztardy dijon sól, pieprz Kapustę szatkujemy, pomidora kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. W małej miseczce mieszamy musztardę, majonez oraz jogurt naturalny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - przelewamy do kapusty i dokładnie mieszamy. Smacznego
Moje-pitraszeniekawałki filet . Smażę jeszcze ok 2 minut Po tym czasie dolewam 1,1/2 szklanki bulionu i przykrywam pokrywą zmniejszam ogień do minimum. Czas na surówkę Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 1 marchew 1 duże jabłko 1 łyżka octu balsamicznego sól,pieprz do smaku szczypta cukru Wykonanie kapustę siekam w paski drobne. Umytą marchewkę ścieram na tarce
Eli Gotowanieprosta, że zastanawiałem się czy zamieścić tutaj ten przepis. Bo przecież każdy go zna! Ale to jedna z moich ulubionych surówek więc przepis musi się tutaj znaleźć :) 1 kapusta pekińska 2 marchewki 1 por 250 ml jogurtu 2 łyżki majonezu sól, pieprz Pora kroimy na plasterki, kapustę siekamy, a marchewkę ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy jogurt (lub jak ktoś woli
Marder&Marder Manufacturesię by każdy posiłek (szczególnie obiadowy) miał swą "zieloną stronę". Oto prosty sposób na surówkę, która pasuje prawie do każdego dania obiadowego. Składniki (na solidną miskę surówki): średniej wielkości kapusta pekińska 2 - 3 średnie pomidory 1/2 średniej cebuli 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Umytą i osuszaną kapustę kroimy na pół. Każdą połówkę jeszcze na pół (wzdłuż) i szatkujemy
Kuchnia po mojemuSkładniki: 1 mała kapusta pekińska 1 seler ugotowana pierś z kurczaka szczypiorek majonez sok z cytryny sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Kapustę szat k u j emy. 2. Selera obieramy, ścier amy na tarce do jarzyn i skrap iamy sokiem z cytryny. 3. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy. 4. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy
Kuchnia domowa Anidodałam właściwie w ostatniej chwili, dla picu. Wiedziałam, że tym dodatkiem niczego nie zepsuję. Nic nie zepsułam (poza kolorem:)). Wyszło super. My grenadiera zjedliśmy z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej . Klasycznie jednak będą pasowały do niej po prostu utłuczone ziemniaki lub ryż. I oczywiście surówka z kiszonej kapusty . To jest zawsze świetny dodatek do ryb. Składniki: 500 g filetów
KardamonovySałatka jest sycąca,składa się z niewielu produktów,jest prosta w przygotowaniu i smaczna.Z powodzeniem może zastąpić obiad lub kolację. Składniki: pół średniej kapusty pekińskiej pół papryki czerwonej pół ogórka sałatkowego pół pęczka rzodkiewek 3 parówki 3 łyżki majonezu sól,pieprz Przygotowanie: Kapustę kroimy drobno i przekładamy do miski.Paprykę kroimy w kostkę,ogórka w półplasterki a rzodkiewki i parówki
słodkie i nie tylko historie kulinarnerobi inaczej-ale mimo to jest to jedna z najpopularniejszych sałatek-ja moją mieszam od razu nie robię warstwowo jak większość i taką lubię najbardziej,a wy? SKŁADNIKI: KAPUSTA PEKIŃSKA, 4-5 KORNISZONÓW CEBULKA KUKURYDZA PIERŚ W KURCZAKA PRZYPRAWA GYROS MAJONEZ,KETCHUP,SÓL, PIEPRZ prażona cebulka PRZYGOTOWANIE: Kapustę kroimy na kawałki,dodajemy odsączoną kukurydzę,pokrojone w grubszą kostkę korniszony
Swojskie jedzonkoSkładniki: 1 kapusta pekińska 2 marchewki kawałek pora 1 jabłko 2 łyżki majonezu łyżka jogurtu greckiego sól odrobina cukru koperek Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Marchew, jabłko ścieramy na oczkach, pora drobno kroimy. Majonez mieszamy z jogurtem dodajemy do warzyw. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem i chłodzimy w lodówce co najmniej 1h. Podajemy jako dodatek - do obiadu
Walijskie Pichceniecebulę obieramy i kroimy w piórka, a następnie na pół. Odstawiamy na bok. 5. OGÓRKI KONSERWOWE (5 min): kroimy je w dość drobną kosteczkę. Odkładamy na bok. 6. KAPUSTA PEKIŃSKA (3 min): drobno ją szatkujemy – najlepiej przekroić taką kapustę na pół i drobno ścinać od strony liści w kierunku łodygi. Odstawić na bok. 7. NAKŁADANIE WARSTW (5 min): kiedy kurczak(...)ciężko będzie nałożyć sobie sałatki ze wszystkim warstwami z powodu zwężonego dna. My użyliśmy formy do zapiekanek. Kolejność warstw: kurczak, cebula, ogórki konserwowe, kukurydza osączoną z puszki, ½ sosu czosnkowego, kapusta pekińska, reszta sosu a na koniec polewamy keczupem z wierzchu. 8. CHŁODZENIE: sałatkę należy schłodzić w lodówce i podawać najlepiej po kilku godzinach albo nawet całym dniu, wtedy wszystkie smaki
Nerds Kitchendosypujemy mąki. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Składniki na farsz: 1/4 lub pól kapusty pekińskiej (w zależności od wielkości główki) 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona puszka kukurydzy majonez pieprz sól ketchup Przygotowanie: Kapustę drobno poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w kostkę
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka. 1/2 pęczka rzodkiewek 1 średnia cebula 3 łyżki majonezu 1 garść natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie Kapustę poszatkować. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rzodkiewkę pokroić nożem na mniejsze cząstki. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Świetny dodatek do obiadu
O kuchni z uczuciem