dosypujemy mąki. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Składniki na farsz: 1/4 lub pól kapusty pekińskiej (w zależności od wielkości główki) 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona puszka kukurydzy majonez pieprz sól ketchup Przygotowanie: Kapustę drobno poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w kostkę
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka. 1/2 pęczka rzodkiewek 1 średnia cebula 3 łyżki majonezu 1 garść natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie Kapustę poszatkować. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rzodkiewkę pokroić nożem na mniejsze cząstki. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Świetny dodatek do obiadu
O kuchni z uczuciemWitajcie. Dawno temu już nie było na blogu tego typu sałatek. Ta na bazie pekinki i selera konserwowego robi się błyskawicznie. Składniki: 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowego - u mnie słoik o wadze 370g majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno pokroić, lekko posolić i chwilkę zagnieść, by zmiękła. Dodać pozostałe składniki
Kuchnia domowa AniTaka szybka propozycja surówki do obiadu. Ostatnio często robię coś warzywnego, lekkiego i szybkiego. Składniki (2 osoby) 6-8 liści kapusty pekińskiej 1 mała marchewka 1 garść kukurydzy kilka pomidorów koktajlowych 6 grubych plastrów ogórka zielonego koperek olej słonecznikowy sól, pieprz Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, kukurydzę odsączamy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, plastry ogórka
Piekielna Kuchnia PatiSkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka zielona cebulka 2 marchewki majonez + gęsty jogurt naturalny sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kapustę oczyszczamy, drobno kroimy w kosteczkę. 2. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Cebulę czerwoną drobno siekamy, a paprykę kroimy w kostkę. 4. Warzywa łączymy, dodajemy majonez i jogurt naturalny, mieszamy, doprawiamy do smaku. Smacznego
Kuchnia domowa AniSurówka to niezastąpiony dodatek do obiadu. A ten przepis nie dość, że łatwy to jeszcze do tego wspaniale smakuje. Polecam, bo warto :) Składniki: 1 duży por 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 średnie marchewki sól pieprz sok z cytryny 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego Wykonanie: Wszystkie warzywa oczyszczam. Kapustę szatkuję, pora kroję wzdłuż na pół, a następnie
Bea(u)ty kitchenkilka produktów z Meksykańskiego Tygodnia Lidla , więc postanowiłam z siostrą zrobić szybką kolację. Tortille, kurczak, salsa i warzywa. Składniki: pierś kurczaka 1/2 zielonego ogrórka 2 pomidory 1/2 małej kapusty pekińskiej opakowanie Tortilla Wraps przyprawa Fajita Seasoning słoiczek Chunky Salsa (medium) 10 dag startego żółtego sera olej do smażenia Wykonanie: Pierś kurczaka pokroić w paski lub dużą kostkę i obsypać(...)przyprawą Fajita. Podsmażyć na patelni. Ogórka pokroić w pół plasterki, pomidory w cząstki, a kapustę pekińską drobno poszatkować. Tortille kolejno podgrzewać na suchej patelni. Na każdej ułożyć porcję kapusty, kilka kawałków kurczaka, ogórki, pomidory i 2-3 łyżki Chunky Salsa. Przed zwinięciem posypać tortille żółtym serem. Następnie ciasno je zwinąć i podawać od razu. Ja proponuję wrapy na ciepło
Pasja Smakuśledziowe. Ta jest pyszna, ale radziłabym ją zjeść tego samego dnia co została przygotowana. Ze względu na dodatek pekinki, po jakimś czasie podchodzi wodą. Mimo to polecam. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 5 marynowanych filetów śledziowych 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy kilka ząbków marynowanego czosnku sól, pieprz majonez Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno pokroić, filety pokroić w grubą kostkę
Kuchnia domowa Aniktórą cały czas podążam. Nic nie ma prawa się zmarnować. Dzisiaj pomyślałam o bigosiku. Miałam w lodówce wiadereczko kilogramowe kiszonej kapusty. Znalazłam kawałek marchewki, kawałek twardej części kapusty pekińskiej. Pozostało mi wyciągnąć tylko z zamrażalki boczek parzony i kiełbaskę. Bigos na winie. Właściwie z tym, co się nawinie. Przelałam kapustę kiszoną wodą, żeby domownicy z nadmiaru kwasu
Pieprzyć z Fantazjąjest prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Stanowi idealny dodatek do obiadu w czasie upalnych letnich dni. Doskonale pasuje również do grillowanych mięs czy burgerów. Poza sezonem można użyć kapusty pekińskiej lub zwykłej białej, choć wiadomo, że ta młoda jest najpyszniejsza. [embed]https://youtu.be/AfACmfYch9w[/embed] Składniki na szybką surówkę z młodej kapusty i rzodkiewki: główka młodej kapusty pęczek rzodkiewek jeden
e-PrzepisyKulinarnepulled pork. Dodatek chrzanu do kapusty nie był przypadkowy, wiadomo że wieprzowina dobrze czuje się w jego towarzystwie. Zjedzona do dna. I kapusta i łopatka. Składniki: główka kapusty pekińskiej 1 duże jabłko pół małej cebuli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Kapustę szatkujemy. Dodajemy do niej starte na grubych oczkach obrane
Kardamonovysałatka doskonale sprawdzi się jako dodatek do drugiego dania. Może też być samodzielną przekąską. Do wykonania dosłownie w 20 minut. Zróbcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: 1 średnia kapusta pekińska 1 duża marchewka 5 suszonych pomidorów ulubiony sos sałatkowy 3 łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody Wykonanie pysznej sałatki: 1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy
IzabelawkuchniSkładniki : 1/2 puszki kukurydzy ( takiej 425 g) mała kapusta pekińska 3 ogórki konserwowe podwójna pierś z kurczaka ok. 2-3 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu przyprawa gyros 1 cebula Przygotowanie: Kapustę i cebulę skroić dość drobno, sparzyć na sitku wrzątkiem- odcisąć Mięso pokroić też w drobne kawałki, posypać przyprawą gyros i smażyć na maśle klarowanym, do momentu aż straci surowiznę
Proste PotrawySkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki kawałek pora 1 marchewka 1 pomidor 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz siekany koperek Sposób przygotowania: 1. Kapustę pokroić w kostkę lub w cienkie paski. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. 2. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Wszystko wymieszać, dodać majonez, koperek i doprawić do smaku. Smacznego
Kuchnia domowa Ani