kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:96/199)

Sałatka z parówkami 138

Sałatka jest sycąca,składa się z niewielu produktów,jest prosta w przygotowaniu i smaczna.Z powodzeniem może zastąpić obiad lub kolację. Składniki: pół średniej kapusty pekińskiej pół papryki czerwonej pół ogórka sałatkowego pół pęczka rzodkiewek 3 parówki 3 łyżki majonezu sól,pieprz Przygotowanie: Kapustę kroimy drobno i przekładamy do miski.Paprykę kroimy w kostkę,ogórka w półplasterki a rzodkiewki i parówki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sałatka gyros 377

robi inaczej-ale mimo to jest to jedna z najpopularniejszych sałatek-ja moją mieszam od razu nie robię warstwowo jak większość i taką lubię najbardziej,a wy? SKŁADNIKI: KAPUSTA PEKIŃSKA, 4-5 KORNISZONÓW CEBULKA KUKURYDZA PIERŚ W KURCZAKA PRZYPRAWA GYROS MAJONEZ,KETCHUP,SÓL, PIEPRZ prażona cebulka PRZYGOTOWANIE: Kapustę kroimy na kawałki,dodajemy odsączoną kukurydzę,pokrojone w grubszą kostkę korniszony

Swojskie jedzonko
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 189

Składniki: 1 kapusta pekińska 2 marchewki kawałek pora 1 jabłko 2 łyżki majonezu łyżka jogurtu greckiego sól odrobina cukru koperek Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Marchew, jabłko ścieramy na oczkach, pora drobno kroimy. Majonez mieszamy z jogurtem dodajemy do warzyw. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem i chłodzimy w lodówce co najmniej 1h. Podajemy jako dodatek - do obiadu

Walijskie Pichcenie
SAŁATKA GYROS – 3,40 zł 8558

cebulę obieramy i kroimy w piórka, a następnie na pół. Odstawiamy na bok. 5. OGÓRKI KONSERWOWE (5 min): kroimy je w dość drobną kosteczkę. Odkładamy na bok. 6. KAPUSTA PEKIŃSKA (3 min): drobno ją szatkujemy – najlepiej przekroić taką kapustę na pół i drobno ścinać od strony liści w kierunku łodygi. Odstawić na bok. 7. NAKŁADANIE WARSTW (5 min): kiedy kurczak(...)ciężko będzie nałożyć sobie sałatki ze wszystkim warstwami z powodu zwężonego dna. My użyliśmy formy do zapiekanek. Kolejność warstw: kurczak, cebula, ogórki konserwowe, kukurydza osączoną z puszki, ½ sosu czosnkowego, kapusta pekińska, reszta sosu a na koniec polewamy keczupem z wierzchu. 8. CHŁODZENIE: sałatkę należy schłodzić w lodówce i podawać najlepiej po kilku godzinach albo nawet całym dniu, wtedy wszystkie smaki

Nerds Kitchen
Naleśniki à la tortilla 217

dosypujemy mąki. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Składniki na farsz: 1/4 lub pól kapusty pekińskiej (w zależności od wielkości główki) 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona puszka kukurydzy majonez  pieprz  sól ketchup Przygotowanie: Kapustę drobno poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w kostkę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Surówka z kapusty pekińskiej 223

Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka. 1/2 pęczka rzodkiewek 1 średnia cebula 3 łyżki majonezu 1 garść natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie Kapustę poszatkować. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rzodkiewkę pokroić nożem na mniejsze cząstki. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Świetny dodatek do obiadu

O kuchni z uczuciem
Sałatka z kapusty pekińskiej i selera 114

Witajcie. Dawno temu już nie było na blogu tego typu sałatek. Ta na bazie pekinki i selera konserwowego robi się błyskawicznie.  Składniki: 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowego - u mnie słoik o wadze 370g majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno pokroić, lekko posolić i chwilkę zagnieść, by zmiękła. Dodać pozostałe składniki

Kuchnia domowa Ani
Surówka obiadowa z marchewką kapustą pekińską i koperkiem 130

Taka szybka propozycja surówki do obiadu. Ostatnio często robię coś warzywnego, lekkiego i szybkiego. Składniki (2 osoby) 6-8 liści kapusty pekińskiej 1 mała marchewka 1 garść kukurydzy kilka pomidorów koktajlowych 6 grubych plastrów ogórka zielonego  koperek olej słonecznikowy sól, pieprz Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, kukurydzę odsączamy, pomidorki koktajlowe dzielimy na pół, plastry ogórka

Piekielna Kuchnia Pati
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 168

Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka zielona cebulka 2 marchewki majonez + gęsty jogurt naturalny sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kapustę oczyszczamy, drobno kroimy w kosteczkę. 2. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Cebulę czerwoną drobno siekamy, a paprykę kroimy w kostkę. 4. Warzywa łączymy, dodajemy majonez i jogurt naturalny, mieszamy, doprawiamy do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Surówka z pora 141

Surówka to niezastąpiony dodatek do obiadu. A ten przepis nie dość, że łatwy to jeszcze do tego wspaniale smakuje.  Polecam, bo warto :) Składniki: 1 duży por 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 średnie marchewki sól pieprz sok z cytryny 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego Wykonanie: Wszystkie warzywa oczyszczam. Kapustę szatkuję, pora kroję wzdłuż na pół, a następnie

Bea(u)ty kitchen
Wrapy z meksykańską nutą 157

kilka produktów z Meksykańskiego Tygodnia Lidla , więc postanowiłam z siostrą zrobić szybką kolację. Tortille, kurczak, salsa i warzywa.  Składniki: pierś kurczaka 1/2 zielonego ogrórka 2 pomidory 1/2 małej kapusty pekińskiej opakowanie Tortilla Wraps przyprawa Fajita Seasoning słoiczek Chunky Salsa (medium) 10 dag startego żółtego sera olej do smażenia Wykonanie: Pierś kurczaka pokroić w paski lub dużą kostkę i obsypać(...)przyprawą Fajita. Podsmażyć na patelni.  Ogórka pokroić w pół plasterki, pomidory w cząstki, a kapustę pekińską drobno poszatkować. Tortille kolejno podgrzewać na suchej patelni. Na każdej ułożyć porcję kapusty, kilka kawałków kurczaka, ogórki, pomidory i 2-3 łyżki Chunky Salsa. Przed zwinięciem posypać tortille żółtym serem. Następnie ciasno je zwinąć i podawać od razu. Ja proponuję wrapy na ciepło

Pasja Smaku
Sałatka śledziowa z kapustą pekińską 114

śledziowe. Ta jest pyszna, ale radziłabym ją zjeść tego samego dnia co została przygotowana. Ze względu na dodatek pekinki, po jakimś czasie podchodzi wodą. Mimo to polecam. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 5 marynowanych filetów śledziowych 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy kilka ząbków marynowanego czosnku sól, pieprz majonez Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno pokroić, filety pokroić w grubą kostkę

Kuchnia domowa Ani
Bigos z kiełbasą 79

którą cały czas podążam. Nic nie ma prawa się zmarnować. Dzisiaj pomyślałam o bigosiku. Miałam w lodówce wiadereczko kilogramowe kiszonej kapusty. Znalazłam kawałek marchewki, kawałek  twardej części kapusty pekińskiej. Pozostało mi wyciągnąć tylko z zamrażalki boczek parzony i kiełbaskę. Bigos na winie. Właściwie z tym, co się nawinie. Przelałam kapustę kiszoną wodą, żeby domownicy z nadmiaru kwasu

Pieprzyć z Fantazją
Szybka surówka z młodej kapusty i rzodkiewki 278

jest prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Stanowi idealny dodatek do obiadu w czasie upalnych letnich dni. Doskonale pasuje również do grillowanych mięs czy burgerów. Poza sezonem można użyć kapusty pekińskiej lub zwykłej białej, choć wiadomo, że ta młoda jest najpyszniejsza. [embed]https://youtu.be/AfACmfYch9w[/embed] Składniki na szybką surówkę z młodej kapusty i rzodkiewki: główka młodej kapusty pęczek rzodkiewek jeden

e-PrzepisyKulinarne