Jeden z najlepszych, a zarazem najprostszych sposobów na przyrządzenie kaczki, choć wymagający sporo czasu. Spokojnie jednak, wszystko przez większość czasu robi się samo. Kaczka confit, czyli konfitowana, wychodzi tak miękka, że dosłownie rozpływa się w ustach, a to dzięki francuskiemu sposobowi powolnego gotowania w tłuszczu. Przepis na kaczkę konfitowaną Składniki: 2 piersi z kaczki , 2 udka z kaczki, około 5 łyżek stałego tłuszczu – smalcu, najlepiej kaczego lub gęsiego, lub masła klarowanego, 2 zą...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...