Post Surówka z kapusty pekińskiej (z marchewką, jabłkiem i koperkiem) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Szybka surówka na obiad z kapusty pekińskiej i kukurydzy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePyszna i prosta sałatka, idealna na lekki obiad czy kolację. Składniki: mała główka kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy 200 g papryki konserwowej 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny oregano przyprawa do kurczaka sól, pieprz Przygotowanie Kapustę siekamy, posypujemy solą i ugniatamy rękami. Odstawiamy ją na 20-30 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem
e-PrzepisyKulinarnewyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Przygotowujemy produkty : kapusta pekińska ( moja ważyła 60 dag ) por, ( lub 2 małe ) ogórek konserwowy, cukier, ocet, olej sól, pieprz, Sposób przygotowania : Kapustę poszatkować, posolić , Por pokroić na pól i drobne paski, ( ja przelewam gorącą
Pysznosci Babci Basiniż czarny, jakby bardziej pikantny). Tak więc danie konkretne, idealne zarówno jako dodatek do obiadu ale także jako samodzielna potrawa. Przy tym piękne - kolorowe. Zachęcam do wypróbowania. :-) Składniki: - średnia kapusta pekińska - puszka kukurydzy - 1 duży ząbek czosnku - 1/2 strąka papryki - świeżo mielony kolorowy pieprz ( ok.1 łyżeczki) - sól do smaku ( ok. 1/2 płaskiej łyżeczki) - 2 łyżki majonezu - 1 mały jogurt naturalny
Smaczne Zdrowebułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto-brązowy kolor. Do takich kotletów proponuję słodko-kwaśną surówkę, na którą przepis znajdziecie poniżej. Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, jabłkiem oraz kiszonymi ogórkami Do jej zrobienia należy przygotować: 1 niewielką kapustę pekińską 1 puszkę kukurydzy 2 małe jabłka 4 niezbyt duże ogórki kiszone 1 małe opakowanie(...)jogurtu naturalnego i tyle samo majonezu sól, pieprz, cukier Kapustę pekińską kroimy na pół, a następnie siekamy. Jabłka obieramy, usuwamy z nich gniazda nasienne i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Ogórki kiszone również ścieramy na takich samych oczkach i delikatnie odciskamy. W sporej misce mieszamy poszatkowaną kapustę, starte jabłka i ogórki oraz kukurydzę. W oddzielnym pojemniku łączymy jogurt
Ratunku obiadPyszna, zdrowa surówka do obiadu. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs. Składniki (ok 4 porcje): pół główki kapusty pekińskiej marchew pół małej cukinii (100 g) pomarańcza łyżka miodu 2 łyżki oliwy łyżeczka octu winnego 2 łyżki soku z cytryny sól morska, pieprz czarny świeżo mielony Przygotowanie Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, lekko wygniatamy rękami i odstawiamy na 15 min. Pomarańczę obieramy
e-PrzepisyKulinarnemnie nie jest to konieczne. Czasami przygotowuję ją z gotowym sosem sałatkowym. Nie mieszam go jednak z oliwą, tylko bezpośrednio posypuję po kapuście lub łączę z majonezem. 1 mała kapusta pekińska 2 marchewki 1 mała cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz, sok z cytryny opcjonalnie sos sałatkowy koperkowy Kapustę przekrawamy na pół. Każdą połówkę nacinamy
Smaki Na TalerzuPrzepis prosty, choć wymaga trochę czasu i zabawy. Składniki: 1 duża kapusta pekińska 1 marchewka 1 kubek wody 1 łyżka mąki ryżowej 1 łyżka cukru główka czosnku 2cm imbiru 1/2 cebuli 1/4 kubka sosu rybnego 1 kubek płatków chili Z wody, mąki i cukru zagotować krochmal, przestudzić. Czosnek, cebulę i imbir zblendować na pastę. Marchew pokroić w zapałki. Kapustę podzielić
stajnia gołębie od kuchniSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 szklanki prażonej cebulki 1/2 małej kapusty pekińskiej 10 pieczarek 15 dag żółtego sera 2 łyżki pikantnej przyprawy do kurczaka (np. gyros, pikantny grill lub węgierska) 4 łyżki oleju Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę oraz 2 łyżki oleju, mieszamy(...)naczynia a na patelnię dodajemy pozostałe dwie łyżki oleju, rozgrzewamy go i smażymy na nim pokrojone w średnią kostkę pieczarki. Majonez mieszamy z jogurtem, zmiażdżonym czosnkiem oraz szczyptą soli. Kapustę kroimy w paski i wrzucamy do średniej miski. Polewamy ją 1/4 sosu i wykładamy na nią przestudzone mięso. Następnie wierzch posypujemy startym na dużych oczkach tarki serem, na to układamy
Qchnia po prostuSałatki, surówki, dodatki obiadowe, czy może być coś lepszego ??? Dla mnie nie, więc polecam pyszną, ekspresową i bogatą w witaminy sałatkę:) Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 3-4 jajka 150 gram żółtego sera 200 gram szynki 1 duża cebula 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie: Jajka gotuję na twardo. Kukurydzę osączam na sicie
Bea(u)ty kitchenobciążającego majonezu i dodatkiem soczystej i słodkiej nektarynki. Niby zwykłe składniki, a smakuje wyjątkowo. Z chrupiącą bagietką to świetna kolacja, z dodatkiem kurczaka lekki i pożywny lunch. Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej/sałaty lodowej 1 pomidor malinowy 1 ogórek 1 nektarynka/brzoskwinia sos winegret - przepis tutaj zielenina do posypania Przygotowanie: Warzywa i nektarynkę dokładnie umyć. Kapustę poszatkować, pomidora, ogórka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszna sałatka warstwowa z kurczakiem. Składniki Kapusta pekińska 1 średnia Ser feta 270g Piersi z kurczaka 3 pojedyncze, średnie sztuki Przyprawa do kurczaka do marynaty Olej rzepakowy do marynaty Ogórek świeży 2 średnie Pomidor 3 d The post Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje