potraw. Ponieważ na kimchi już nabrałam ochoty postanowiłam skorzystać z przepisu Beaty i Witka z Magazynu Kuchennego na ich błyskawiczne kimchi, w 30 minut (z moimi zmianami). Składniki: - kapusta pekińska – ok. 500g - 5 szklanek wody - ½ szklanki grubej soli morskiej - łyżka ziaren sezamu (warto dodać, niestety wyjątkowo nie miałam) - 1 marchew - 9 rzodkiewek - 3 szalotki - zielona cebulka Pasta chili(...)czosnku - 2cm kawałek imbiru - 2 łyżeczki płatków chili - kawałek ostrej czerwonej papryczki - 3,5 łyżki sosu rybnego - 4 łyżki wina ryżowego Mirin (dałam zamiast cukru i miodu) Z główki kapusty odkrajamy piętkę, rozdzielamy liście, najmniejsze zostawiamy w całości pozostałe kroimy wzdłuż nerwu na 4 części (ja pokroiłam zwyczajnie, w paski). Wodę zagotowujemy i rozpuszczamy w niej ½ szklanki soli morskiej
mojewypiekiinietylkododatkiem miodu, oliwy i soku z cytryny – prawdziwa bomba witaminowa. Smaczny i zdrowy dodatek do każdego obiadu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 1 pęczek rzodkiewek 1 mała puszka kukurydzy konserwowej świeże kiełki rzodkiewki lub brokuła albo inne ulubione 1 łyżka miodu 2 łyżki świeżego soku z cytryny 2-3 łyżki oliwy sól
Blog z Apetytemulubionych sałatek, pyszną, lekka i ekspresową. Połączenie sera fety ze świeżymi warzywami to dla mnie strzał w dziesiątkę. Polecam bardzo;) Składniki: 2 pomidory 2 ogórki szklarniowe połowa kapusty pekińskiej opakowanie sera feta 4 łyżki oliwy 2 łyżki wody opakowanie sosu greckiego sałatkowego Wykonanie: Ogórki obrać ze skóry a następnie pokroić w kostkę, pomidory wymyći również
Krakowskie smaki Anidodatku mięsa. Również sos może być dowolny, ja lubię czosnkowy. Ilości dodatków dodajemy według własnego gustu. Składniki: naleśniki sos: jogurt naturalny 2 - 3 ząbki czosnku sól pieprz dodatki: kapusta pekińska pomidorki koktajlowe papryka kukurydza kurczak tymianek sól pieprz Wykonanie: Jogurt wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Naleśniku usmażyć np z tego
Mama Gotujewięc z sałatki makaronowej uszczknęłam odrobinę kukurydzy, trochę sosu, dodałam kilka korniszonów i dla zapachu i smaku (a i wygladu również;)) całość posypałam koperkiem. Wyszło pysznie. 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1/2 puszki kukurydzy kilka korniszonów (u mnie ok. 8, ale malutkich) 2-3 łyżki majonezu 1-2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie 1/2 pęczka
Smaki Na Talerzujako dodatek do wielu dan obiadowych. Przepis na tą surówkę dostałam od koleżanki, na rodzinnej imprezie zrobiła furorę i każdy prosił o dokładkę :)!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Połówka większej kapusty pekińskiej 1 pomidor u mnie malinowy 1 średniej wielkości marchewka 1 jabłko 2-3 garście kukurydzy konserwowej 2 łyżki jogurtu naturalnego, u mnie grecki 2 łyżki majonezu 1 płaska łyżka
Blog kulinarny S9.PLCzas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 jabłka Garść świeżych listków mięty Kilkanaście sztuk agrestu Kilkanaście sztuk czereśni bez pestki Kilkanaście sztuk płatków dzikiej róży bądź innej Kawałek przedniej części kapusty pekińskiej Przygotowanie: 1/ Jabłka kroimy na drobną kostkę i zagotowujemy z porwaną drobno miętą i 100ml wody. gotujemy do miękkości a następnie miksujemy. Wkładamy do zamrażarki 2/ Kroimy
Kuchnia PROzdrowotnasosu można dodać ze 3 łyżki majonezu, ale ja chciałam żeby było bardziej dietetycznie. Składniki na ok 4 porcje: duża pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona pół główki kapusty pekińskiej mały por ok 150 g oliwek zielonych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka sos: mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w cienkie plasterki
e-PrzepisyKulinarnesosu można dodać ze 3 łyżki majonezu, ale ja chciałam żeby było bardziej dietetycznie. Składniki na ok 4 porcje: duża pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona pół główki kapusty pekińskiej mały por ok 150 g oliwek zielonych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka sos: mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w cienkie plasterki
e-PrzepisyKulinarneJako dodatek do obiadu , proponuję lekką surówkę na bazie sałaty roszponki , z dodatkiem bogatej w witaminy kapusty pekińskiej a ponadto soczystośc pomidora i skropinona oliwą z pestek winogron sprawia , że taka surówka, zagości nie raz , nie dwa... na naszych stołach(...)średnia kapusta pekińska - 2-3 pomidory
Słodkości i nie tylkoDzisiaj miał być zupełnie inny przepis, ale zrobiliśmy flaki z kapustą pekińską i syczuańskim pieprzem i to było tak dobre (w sumie jest bo jeszcze trochę zostało) i tak ciekawe w smaku, że chyba warto od razu się tym podzielić. … Czytaj dalej
slodkokwasnaplsmakowały wyśmienicie, dlatego też kupcie składniki już dziś by odpowiednio wcześniej ją przygotować. POLECAM :) Dla 4 osób Czas przygotowania 10 minut Składniki: Garść orzechów włoskich Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej 2 połówki brzoskwini z puszki Garść rodzynek Ser żółty ementalski 100g (Mięsożercy mogą zamiast sera dodać ugotowanego kurczaka) Jogurt grecki 3 łyżki Majonez 1,5 łyżki Sól himalajska, pieprz
Kuchnia PROzdrowotnatego szybkie i proste w wykonaniu gołąbki w nieco innej wersji niż tradycyjnie. Polecam spróbować! Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 100g ryżu (1 woreczek) 1/3 główki kapusty pekińskiej 1 niewielka marchewka 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki kaszy manny mąka pszenna do obtoczenia gołąbków olej do smażenia 250ml bulionu 150ml przecieru pomidorowego Przyprawy: sól, pieprz, słodka
Blog z ApetytemKurczak w mleczku kokosowym z sezamem dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 2. Brokuły z krewetkami i sezamem dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 3. Kapusta pekińska po chińsku dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 4. Warzywa po azjatycku przepis: cebulę, marchewkę, cukinię i koper włoski -fenkuł, kroimy w długie słupki, smażymy w woku
SMYKWKUCHNI