Przepis prosty, choć wymaga trochę czasu i zabawy. Składniki: 1 duża kapusta pekińska 1 marchewka 1 kubek wody 1 łyżka mąki ryżowej 1 łyżka cukru główka czosnku 2cm imbiru 1/2 cebuli 1/4 kubka sosu rybnego 1 kubek płatków chili Z wody, mąki i cukru zagotować krochmal, przestudzić. Czosnek, cebulę i imbir zblendować na pastę. Marchew pokroić w zapałki. Kapustę podzielić
stajnia gołębie od kuchniSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 szklanki prażonej cebulki 1/2 małej kapusty pekińskiej 10 pieczarek 15 dag żółtego sera 2 łyżki pikantnej przyprawy do kurczaka (np. gyros, pikantny grill lub węgierska) 4 łyżki oleju Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę oraz 2 łyżki oleju, mieszamy(...)naczynia a na patelnię dodajemy pozostałe dwie łyżki oleju, rozgrzewamy go i smażymy na nim pokrojone w średnią kostkę pieczarki. Majonez mieszamy z jogurtem, zmiażdżonym czosnkiem oraz szczyptą soli. Kapustę kroimy w paski i wrzucamy do średniej miski. Polewamy ją 1/4 sosu i wykładamy na nią przestudzone mięso. Następnie wierzch posypujemy startym na dużych oczkach tarki serem, na to układamy
Qchnia po prostuSałatki, surówki, dodatki obiadowe, czy może być coś lepszego ??? Dla mnie nie, więc polecam pyszną, ekspresową i bogatą w witaminy sałatkę:) Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 3-4 jajka 150 gram żółtego sera 200 gram szynki 1 duża cebula 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie: Jajka gotuję na twardo. Kukurydzę osączam na sicie
Bea(u)ty kitchenobciążającego majonezu i dodatkiem soczystej i słodkiej nektarynki. Niby zwykłe składniki, a smakuje wyjątkowo. Z chrupiącą bagietką to świetna kolacja, z dodatkiem kurczaka lekki i pożywny lunch. Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej/sałaty lodowej 1 pomidor malinowy 1 ogórek 1 nektarynka/brzoskwinia sos winegret - przepis tutaj zielenina do posypania Przygotowanie: Warzywa i nektarynkę dokładnie umyć. Kapustę poszatkować, pomidora, ogórka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszna sałatka warstwowa z kurczakiem. Składniki Kapusta pekińska 1 średnia Ser feta 270g Piersi z kurczaka 3 pojedyncze, średnie sztuki Przyprawa do kurczaka do marynaty Olej rzepakowy do marynaty Ogórek świeży 2 średnie Pomidor 3 d The post Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepotraw. Ponieważ na kimchi już nabrałam ochoty postanowiłam skorzystać z przepisu Beaty i Witka z Magazynu Kuchennego na ich błyskawiczne kimchi, w 30 minut (z moimi zmianami). Składniki: - kapusta pekińska – ok. 500g - 5 szklanek wody - ½ szklanki grubej soli morskiej - łyżka ziaren sezamu (warto dodać, niestety wyjątkowo nie miałam) - 1 marchew - 9 rzodkiewek - 3 szalotki - zielona cebulka Pasta chili(...)czosnku - 2cm kawałek imbiru - 2 łyżeczki płatków chili - kawałek ostrej czerwonej papryczki - 3,5 łyżki sosu rybnego - 4 łyżki wina ryżowego Mirin (dałam zamiast cukru i miodu) Z główki kapusty odkrajamy piętkę, rozdzielamy liście, najmniejsze zostawiamy w całości pozostałe kroimy wzdłuż nerwu na 4 części (ja pokroiłam zwyczajnie, w paski). Wodę zagotowujemy i rozpuszczamy w niej ½ szklanki soli morskiej
mojewypiekiinietylkododatkiem miodu, oliwy i soku z cytryny – prawdziwa bomba witaminowa. Smaczny i zdrowy dodatek do każdego obiadu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 1 pęczek rzodkiewek 1 mała puszka kukurydzy konserwowej świeże kiełki rzodkiewki lub brokuła albo inne ulubione 1 łyżka miodu 2 łyżki świeżego soku z cytryny 2-3 łyżki oliwy sól
Blog z Apetytemulubionych sałatek, pyszną, lekka i ekspresową. Połączenie sera fety ze świeżymi warzywami to dla mnie strzał w dziesiątkę. Polecam bardzo;) Składniki: 2 pomidory 2 ogórki szklarniowe połowa kapusty pekińskiej opakowanie sera feta 4 łyżki oliwy 2 łyżki wody opakowanie sosu greckiego sałatkowego Wykonanie: Ogórki obrać ze skóry a następnie pokroić w kostkę, pomidory wymyći również
Krakowskie smaki Anidodatku mięsa. Również sos może być dowolny, ja lubię czosnkowy. Ilości dodatków dodajemy według własnego gustu. Składniki: naleśniki sos: jogurt naturalny 2 - 3 ząbki czosnku sól pieprz dodatki: kapusta pekińska pomidorki koktajlowe papryka kukurydza kurczak tymianek sól pieprz Wykonanie: Jogurt wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Naleśniku usmażyć np z tego
Mama Gotujewięc z sałatki makaronowej uszczknęłam odrobinę kukurydzy, trochę sosu, dodałam kilka korniszonów i dla zapachu i smaku (a i wygladu również;)) całość posypałam koperkiem. Wyszło pysznie. 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1/2 puszki kukurydzy kilka korniszonów (u mnie ok. 8, ale malutkich) 2-3 łyżki majonezu 1-2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie 1/2 pęczka
Smaki Na Talerzujako dodatek do wielu dan obiadowych. Przepis na tą surówkę dostałam od koleżanki, na rodzinnej imprezie zrobiła furorę i każdy prosił o dokładkę :)!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Połówka większej kapusty pekińskiej 1 pomidor u mnie malinowy 1 średniej wielkości marchewka 1 jabłko 2-3 garście kukurydzy konserwowej 2 łyżki jogurtu naturalnego, u mnie grecki 2 łyżki majonezu 1 płaska łyżka
Blog kulinarny S9.PLCzas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 jabłka Garść świeżych listków mięty Kilkanaście sztuk agrestu Kilkanaście sztuk czereśni bez pestki Kilkanaście sztuk płatków dzikiej róży bądź innej Kawałek przedniej części kapusty pekińskiej Przygotowanie: 1/ Jabłka kroimy na drobną kostkę i zagotowujemy z porwaną drobno miętą i 100ml wody. gotujemy do miękkości a następnie miksujemy. Wkładamy do zamrażarki 2/ Kroimy
Kuchnia PROzdrowotnasosu można dodać ze 3 łyżki majonezu, ale ja chciałam żeby było bardziej dietetycznie. Składniki na ok 4 porcje: duża pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona pół główki kapusty pekińskiej mały por ok 150 g oliwek zielonych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka sos: mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w cienkie plasterki
e-PrzepisyKulinarnesosu można dodać ze 3 łyżki majonezu, ale ja chciałam żeby było bardziej dietetycznie. Składniki na ok 4 porcje: duża pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona pół główki kapusty pekińskiej mały por ok 150 g oliwek zielonych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka sos: mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w cienkie plasterki
e-PrzepisyKulinarne