gołąbki - 2500 przepisów (strona:83/167)

Gołąbki panierowane 92

widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Taki mały eksperyment, a nadaje gołąbkom nowego, smakowego wymiaru. Składniki:  1 kapusta (u nas cool wrap) 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 200 g sera gouda 3 cebule 1 łyżka

R'n'G Kitchen
Warzywne gołąbki z bakłażana 104

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Gorąco polecamy. Inspiracją były gruzińskie roladki z orzechami oraz nasze, tradycyjne gołąbki. Składniki: 2 bakłażany 100 g ryżu 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler korzeniowy 4 łodygi selera naciowego 2 łyżki oleju słonecznikowego 500 ml passaty pomidorowej sól, pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Gołąbki z warzywami 81

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dla tych, którzy preferują dania jarskie, gołąbki okażą się nie lada gratką. Do tego zero waste <3 i mamy danie!  Składniki:  1 mała kapusta włoska 200 g ryżu 1 głąb brokułu 1 głąb

R'n'G Kitchen
Gołąbki z młodej kapusty 79

smaku solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Masło rozgrzewamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy mleko, wrzucamy posiekany koperek. Mieszamy. Gołąbki zalewamy sosem, pieczemy 45 minut

R'n'G Kitchen
Klasyczna jajecznica z kajzerką 201

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gołąbki z grzybami i kaszą gryczaną 210

Moje pierwsze pieczone gołąbki 🙂 Nadzienie z kaszy gryczanej i grzybów. Można je podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym, ale dobrze smakują też same, zapieczone w sosie z moczenia grzybów

Bullio
Faszerowana kapusta z sosem jak do gołąbków 150

Bardzo fajnie wygląda i smakuje. Proste do serwowania, tylko pokroić na kawałki i podawać. Sos bardzo dobry, polecam. Przygotowanie mięsa – mięso mielone włożyć do miski

Kuchnia Pokoleń
Klasyka – makaron z sosem pomidorowym 223

Niestety w Polsce przyjęło się, że makaron z sosem pomidorowym musi być przygotowany koniecznie z dodatkiem mięsa mielonego. Jest to bardzo błędne podejście, bowiem klasyczny włoski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Oszukane gołąbki 198

Takie oszukane gołąbki robi się szybko i są smaczne. kawałek kapusty  70 dag mielonego mięsa 1 cebula 1o dkg ryżu 2 jajka bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek koncentrat pomidorowego około 1 l bulionu lub wody wegeta susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kapustę

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki z ziemniakami i kiełbasą. 319

Liście kapusty po umyciu w zimnej wodzie sparzamy we wrzątku. Ziemniaki, kiełbasę, cebulę, utartą kapustę, sól i pieprz łączymy razem. Jak już mamy farsz i liście to zawijamy gołąbki. Potem możemy podsmażyć na patelni lub zapiec w piekarniku. Zapiekamy w 200 st. 15-20 min.  Podajemy na gorąco albo na drugi dzień na zimno. Smacznego

chleba naszego
Gołąbki z pekinki 212

tuszka z królika 3 cebule 1/2 główki czosnku 1 szklanka ryżu 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 1/2 szklanki siemienia lnianego sól, pieprz, słodka papryka Sposób przygotowania … Czytaj dalej Gołąbki z pekinki

czarrna od kuchni
Ziemniaczane gołąbki w grzybowym sosie 162

Kiedyś już dzieliłam się z Wami przepisem na ziemniaczane gołąbki. Dzisiaj wracam do tego pomysłu, ale oczywiście w innej wersji. Może nie jest to sezon na kapustę i grzyby, ale wszystkie składniki z łatwością możecie kupić tak czy siak. Świetna propozycja na bezmięsny apetyt. Zastanawiacie się, czy ta receptura przypadnie Wam do gustu? Nie mam wątpliwości. Jeśli lubicie

Pichceniomania
Zupa gołąbkowa 145

Jeżeli lubicie gołąbki to ta zupa na pewno Wam posmakuje. Szybka i łatwa w przygotowaniu a jest nią zupa gołąbkowa :) Składniki na zupę gołąbkową: – 500 g mięsa mielonego wieprzowego – 600 g białej kapusty – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka masła – 1 puszka krojonych pomidorów (400g

Kuchenne Wariacje
KULINARNE PODRÓŻE - RZESZÓW 173

herbaty, niekoniecznie na małą czarną. Rzeszów posiada również bardzo bogatą gastronomię - osobiście polecam dwa miejsca, które skradły moje podniebienie.  " Pod Gołąbkiem" - restauracja po " Kuchennych rewolucjach " z Magdą Gessler w roli głównej oraz gołąbkami oczywiście. Ponoć potrawa autorska kulinarnej gwiazdy telewizyjnej. Bardzo smaczna, duża porcja, która składa się z 3 zawijasów z różnym nadzieniem

pieprzny smaczek
Sarmale - kiszone liście winorośli z farszem (danie rumuńskie) 108

Sarmale, to danie narodowe Rumunii, które przypomina nasze gołąbki. Sarmale są niewielkich rozmiarów. Farsz składa się z mięsa wieprzowego lub wołowego i niedużej ilości ryżu. Smak nadzienia wzbogaconego przyprawami doskonale łączy się ze smakiem kiszonych liści winogron . Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne

Proponowane wyszukiwania