gołąbki - 2500 przepisów (strona:74/167)

Gołąbki z bulgurem i dynią 99

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kolejny przepis z naszą ulubioną kaszą. Tym razem postawiliśmy na gołąbki z dodatkiem dyni. Cud, miód, malina <3  Składniki 100 g kaszy bulgur 1 cebula 2 łyżki oleju 200 g miąższu z dyni natka pietruszki 250 g wieprzowego mielonego(...)Posiekaną natkę dodajemy razem z mięsem do kaszy. Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty lekko sparzamy, studzimy. Farsz układamy na każdym liściu i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy rosołem, pieczemy 90 min pod przykryciem w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. U nas grzybowy <3 st1\:*{behavior:url(#ieooui

R'n'G Kitchen
Pizza bianca z kurkami 293

ryba na obiad? Dziś proponuję smażone w całości pstrą... Ciastka ekstremalnie czekoladowe To były ekstremalne dni - przygotowania, ślub, podróż poślub... Leniwe gołąbki - bez zawijania Miałam ochotę na gołąbki, jednak nie chciało mi się zawijać ... Pieczony pstrąg na puree z marchewki Dziś pieczony pstrąg na puree z marchewki. Jeśli wypróbowali... Post Pizza bianca z kurkami pochodzi

Poezja smaku
A la gołąbki szybko i pysznie 135

Rewelacyjne danie, smak jak gołąbki a mniej pracy. Bardzo nam smakowało, mogę bez obawy polecić to danie. Przygotowanie klopsów – w małym garnuszku ugotować ryż. Woda musi być osolona. Bułkę namoczyć w wodzie, następnie mocno wycisnąć wodę. Do miski wrzucić mięso, dodać pokrojoną drobno cebulę, jajko, odciśniętą bułkę, ugotowany ryż, majeranek. Wymieszać i doprawić do smaku solą

Kuchnia Pokoleń
Zupa gołąbkowa 426

klasyczne gołąbki. Gęsta, rozgrzewająca i sycąca, a co za tym idzie może stanowić samodzielne danie. Idealna na jesienne obiady, a w szczególności jeżeli mamy ochotę na szybkie gołąbki :) 1/2 główki kapusty białej 1/2 kg mielonej łopatki wieprzowej 1 cebula 1 marchewka 1 kawałek selera korzeniowego 3 1/2 l wody 100 g ryżu białego 1 szklanka przecieru

https:KKuchniaMniam
Oszukane gołąbki z kaszą jaglaną i cukinią 199

internecie możemy znaleźć wiele przepisów na tak zwane "oszukane gołąbki". Przygotowuje się je na bazie mięsa, kapusty i ryżu z przyprawami i smaży panierowane w bułce tartej jak mielone. Wymyśliłam nieco zmodyfikowaną wersję tej potrawy i zamiast ryżu jest kasza jaglana, a kapustę zamieniłam na tartą cukinię. Sos pomidorowy doprawiłam wędzoną papryką w proszku, która zmieniła jego smak(...)sól, pieprz i zioła, a w razie potrzeby cukier. Wlać śmietankę i mieszając, zagotować. Doprawić solą i pieprzem, można dodać również posiekaną natkę pietruszki. Gorącym sosem polać usmażone gorące gołąbki

Czerwień i błękit
Gołąbki w Sosie Pomidorowym - przepis 1 344

nakładamy dużą łyżkę mięsa mielonego i zawijamy. 6.W dużym garnku spód i boki wykładamy kapustą aby przy gotowaniu gołąbki się nam nie przypaliły, po czym układamy gołąbki jeden koło drugiego. Całość zalewamy koncentratem rozcieńczonym w wodzie. Doprawiamy solą, pieprzem, możemy także dodać kostkę rosołową aby smak był lepszy. Gotujemy na małym ogniu aż do miękkości

Dziś Ja gotuje
Sandacz w liściach kapusty 124

gęsta masa. Zestawić z ognia, dodać kolendrę. Liście kapusty posmarować cienką warstwą masy cebulowej, następnie ułożyć na tym kawałki ryby, zawinąć jak gołąbki, skropić resztą oliwy. Rybne gołąbki ułożyć w naczyniu do gotowania na parze, umieścić nad wrzącym bulionem, gotować na parze 20 minut. W przepisie proponują, żeby podawać z czerwonym pomidorowym risotto lub pieczonymi, ziołowymi

Pieguskowa Kuchnia
gołąbki z ryżem i warzywami 211

Uwielbiamy gołąbki. Roboty z nimi trochę jest - ale bardziej z kapustą i jej parzeniem niż samym zawijaniem. Ale znalazłam na to sposób - pierwszy raz zrobiłam z kapustą pekińską i już chyba zostanę jej wielką fanką. Nie trzeba parzyć i się męczyć, tylko odwijamy liście(...)gotowe. Jak serwujemy je na obiad, wiadome jest, że szybko znikają. Nawet R zaproponował żebym kiedyś zrobiła ich tak dużo, żeby zamrozić lub zawekować ... Czasami jednak ochota na gołąbki jest, a na mięso nie ma. No, ale od razu pojawia się rozwiązanie. Szczególnie dobre, gdy mamy w rodzinie osobę, która mięsa nie jada. Propozycja idealna na niedzielny obiad

Gotowanie z pasją
oszukane mielone /gołąbki 145

się nie  ma czasu na tradycyjne gołąbki, a jednak ma  się ochotę na nie - polecam serdecznie oszukane gołąbki. A do tego jak się doda kapustę pekińską praca sama się zrobi. Są rewelacyjne w smaku zarówno na ciepło jak i na zimno. można podawać tradycyjnie z sosem pomidorowym. jednak jeśli ktoś chce inaczej to teraz

Gotowanie z pasją
Ryż z mięsem, serem i pieczarkami 152

Jeśli lubicie gołąbki, to z pewnością posmakuje Wam ten ryż. Smakiem przypomina właśnie farsz na gołąbki. Do takiego risotto wystarczy sałatka, ewentualnie jakiś sos np. pieczarkowy lub pomidorowy i obiad gotowy :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (łopatka lub szynka) 1 szklanka suchego ryżu 1 duża cebula 6-7 pieczarek garść tartego żółtego sera sól, pieprz majeranek

Kuchnia domowa Ani
Kasza jaglana w botwince 206

Kasza jaglana z mięsem owinięta w liściach botwinki to swego rodzaju gołąbki. Lekkie, smaczne i zdrowe dzięki kaszy jaglanej. Można je podać z sosem pomidorowym lub po prostu z ketchupem. 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki wody 300 g mięsa drobiowego mielonego 1/4 szklanki przecieru pomidorowego 2-3 dymki szczypior 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka musztardy(...)Większe liście zaparzać przez 5 min. Wyciągnąć z gorącej wody i na chwilę włożyć do zimnej. Osuszyć. Nakładać porcję kaszy na liściu i zwijać podobnie jak gołąbki w kapustę. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć liśćmi botwinki. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 30 min. Podawać gorące z sosem pomidorowym. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Kapusta faszerowana mięsem mielonym, a la gołabki 162

Bardzo dobre danie, coś jak gołąbki tylko podane inaczej. Również można podać taką kapustę na imprezy, wtedy naokoło rozsypać obsmażone pieczarki. Przygotowanie mięsa – cebulę drobno posiekać dodać do mięsa. Dodać majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Przygotowanie kapusty – kapusta nie może być zbyt ścisła. Do garnka wlać wodę, osolić do smaku. Włożyć

Kuchnia Pokoleń
Gołąbki. 143

Farsz formujemy w dłoniach i układamy na liściach, dokładnie zawijamy. Na dnie garnka układamy pozostawione liście kapusty, na nich układamy gołąbki, zalewamy wodą, tak aby przykryć gołąbki, dodajemy masło. przykrywamy jednym liściem kapusty i dusimy około 1,5 godz. pod przykryciem. Od czasu do czasu, jeśli jest taka potrzeba dolewamy wodę

Moje-pitraszenie
Grecka moussaka ( musaka ) 149

kojarzy się głównie z Wielkanocą i słusznie, Cannelloni przepis Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem to moja dzisiejsza propozycja na smaczny Gołąbki Przepis na tradycyjne gołąbki, znane i lubiane w każdym polskim domu. Choć Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami Składniki na kurczaka w sosie śmietanowym: 500g piersi z kurczaka 200g .related-post{}.related-post .post

NiePieprz.pl
Wegetariańskie gołąbki, spora dawka błonnika i alternatywa dla zwykłych gołąbków 171

Kiedy jesteśmy świadomi jakie produkty zawierają aminokwasy ograniczające jesteśmy w stanie skomponować całodzienną rację pokarmową najbardziej odpowiadającą potrzebom naszego organizmu. Tak więc przedstawiam wegetariański przepis zawierający pełnowartościowe białko – gołąbki z kaszą i orzechami. Smacznego!!! Składniki: mała kapusta włoska szklanka kaszy pęczak 30g orzechów brazylijskich natka pietruszki jajko 500g pomidorów z puszki duża cebula 5 ząbków czosnku 100ml śmietany(...)posiekaną natką pietruszki. Całość lekko zmiksuj blenderem a następnie wymieszaj z posiekanymi orzechami brazylijskimi. Dopraw do smaku. Takim farszem nadziewaj liście kapusty. Do naczynia żaroodpornego wlej połowę sosu. Ułóż gołąbki i zalej pozostałym sosem. Całość zapiecz (około 45 minut w 180 º C) najlepiej pod przykryciem

wysmienity

Proponowane wyszukiwania