Kotlety mięsne z kapustą a’la gołąbki

Kotlety mięsne z kapustą a’la gołąbki

Kotlety mięsne z kapustą a’la gołąbki

Różnie nazywane są te kotlety, często wystepują jako a’la gołąbki, takie bez skórki. No bo skład w sumie ten sam – kapusta, mięso mielone, ryż. Tylko wygląd trochę inny. Monika uwielbia te kotlety gołąbkowe, zresztą nie tylko ona, bo smakowały wszystkim domownikom. Klasyczne gołąbki wymagają uciążliwego gotowania liści kapusty i zawijania, te natomiast są dużo prostsze w przygotowaniu bo mieszamy tylko wszystkie składniki, bez gotowania kapusty i ryżu. W oryginalnym przepisie  zamiast kaszy jaglanej jes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.