gołąbki - 2500 przepisów (strona:72/167)

Gołąbki z piekarnika z warzywami 90

Gołąbki z piekarnika z warzywami Pyszne gołąbki z warzywami bez gotowania. Wystarczy wstawić do piekarnika a w tym czasie wypić kawę, nie martwiąc się, że nam się przypalą. 14 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg. mięsa mielonego z łopatki ·        1 torebka ryżu

Kulinarna Chwila
GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WOLNOWARU 82

Kiedyś uważałam, że wolnowar nie jest mi zupełnie potrzebny, ale odkąd go mam zmieniłam zdanie. Korzystam z niego bardzo często i znacznie ułatwia mi "życie" :) Gołąbki przygotowane w wolnowarze wyszły przepyszne, mięsko i kapusta pyszniutkie a sosik aromatyczny. Co prawda ich przygotowanie jest czasochłonne, ale jak się za to zabieram to od razu większa ilość(...)farsz z mięsa mielonego, zwijać i układać w garnku od wolnowaru.  Całość zalać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Wolnowar ustawić na LOW na 5 godzin, po tym czasie gołąbki powinny być gotowe

Zrób to smacznie
Sekrety natury. Zdrowa dieta. Kapusta 80

istotną rolę, stanowią dość szeroką i zróżnicowaną grupę. Kapusta zasmażana to świetny dodatek do wielu potraw, wielkim uznaniem cieszą się też surówki z kapustą jako głównym składnikiem. Bigos, gołąbki czy zupy jarzynowe – oto kolejne potrawy, w których to warzywo jest składnikiem wyjątkowo ważnym. Zobacz przepisy(...)kapustą: Kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą Młoda zielona kapusta zasmażana do obiadu Łazanki młoda biała kapusta i makaron Bigos staropolski ze świeżej i kiszonej kapusty Gołąbki z mięsem mielonym w kapuście włoskiej Japońskie specjały. Okonomiyaki – smaż co lubisz Chłopski garnek czyli sycące danie jednogarnkowe Artykuł Sekrety natury. Zdrowa dieta. Kapusta pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Surówka z czerwonej kapusty 133

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem i jabłkiem. Czerwona kapusta kojarzy mi się z jesienią, wtedy też z niej przygotowuję danie a’la bigos, surówki, sałatki, czy gołąbki. Dzisiaj podam Wam mój sprawdzony przepis na klasyczną surówkę z czerwonej kapusty . Ta surówka jest delikatna w smaku i super szybka do zrobienia. Wystarczą 3 idealnie dobrane składniki, przyprawy(...)kapusta i przygotowuje na wiele sposobów: – surówka z modrej kapusty z goździkami – Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana – Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona. robimy nawet Gołąbki z modrej kapusty Surówka z czerwonej kapusty pasuje do większości tradycyjnych polskich obiadów. Ale jeśli wolicie kapustę białą, to polecam mój przepis na Surówkę Colesław . Polecam też zbiór

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dania najlepsze na drugi dzień – 20 przepisów 113

papryką Duszone warzywa z fasolą – jednogarnkowe danie wegańskie Bigos z bakłażana Kurczak myśliwego z Toskanii Żeberka duszone – przepis Boczek pieczony w miodzie Zupa meksykańska Gołąbki po staropolsku Gołąbki z mięsem i ryżem Pasztet z ciecierzycy Tarta z sałatką jarzynową Danie jednogarnkowe z kapustą i ciecierzycą – jak wykorzystać resztki wędlin Shepherd’s pie – Zapiekanka pasterka – przepis Pyszna

Dorota Smakuje
Gołąbki z pieczarkami w sosie musztardowym 138

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Gołąbki   z pieczarkami w sosie musztardowym Coś nowego, coś dobrego, zachęcam każdego. Mięso mielone w kapuście,   w pysznym sosie z pieczarkami. Składniki(...)Hartując wlewamy do grzybów. 18.                     Gdy gołąbki się upiekły polewamy sosem grzybowym. 19.                     Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Co zrobić z kurek 102

przepisy z kurkami. 25 przepisów z kurkami. 1 Bitki drobiowe z kurkami 2 Bitki wieprzowe w sosie kurkowym 3 Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym 4 Gołąbki z modrej kapusty z kurkami 5 Grzyby w solance na zimę 6 Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem 7 Kotlety z kurczaka z nadzieniem kurkowym 8 Kurki na maśle

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Potrawka gołąbkowa 456

Lubię gołąbki, ale nie lubię ich długo przygotowywać - tak powstał pomysł na gołąbkową potrawkę:). Wszystko zrobiłam szybko, w jednym garnku. Naprawdę smakuje jak gołąbki!  200g ryżu 500g mięsa mielonego (u mnie drobiowe) 1/2 główki kapusty 3 marchewki  1 słoiczek koncentratu pomidorowego  2 cebule 1 pęczek koperku vegeta, pieprz, czosnek granulowany 2 łyżki masła

Szefowa kuchni
Gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym 149

idealny) przepis na pyszne gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym. Wbrew pozorom zrobicie je szybko, prosto i przyjemnie. Przepis w formie filmu: https://www.facebook.com/watch/?v=2067786910190348 Artykuł Gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Filet z pieczarkami w kapuście włoskiej. 121

śmietanki słodkiej ✅ opcjonalnie starty żółty ser 2/3 łyżki ✅ sól ✅ pieprz ✅ mały ząbek czosnku łyżka masła Liście kapusty blanszujemy i ścinamy delikatnie odstającą łodygę. ( przygotowujemy tak jak kapustę na gołąbki) Filety podzielić na 4 równe części i lekko posolić. Cebulę pokroić w drobną kostkę,pieczarki marchew,pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła(...)przyprawiamy i wlewamy śmietankę. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. (ewentualnie dodajemy starty ser). Na każdym liściu układamy łyżkę farszu następnie kawałek kurczaka i znów trochę farszu, całość zawijamy jak gołąbki. Można gotować na parze przez ok. 30 minut  pod przykryciem   Lub na patelni z dodatkiem szklanki osolonej wody pod przykryciem na średnim ogniu ok 15/20

Andzia Pichci
Wołowe kotleciki z kaszą gryczaną z piekarnika w cebulowo pomidorowym sosie 88

pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz czosnkiem granulowanym. Z mięsa wyrabiamy jednolitą, zwartą masę. Formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w mące. Mięso obsmażamy na patelni, na rumiano z każdej strony. Gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na osobnej patelni(...)smażeniu mięsa przesmażamy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy zmięknie zalewamy ją wodą, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy: sól, pieprz oraz oregano. Gotujemy przez kilka minut. Gotową zalewą zalewamy mięso. Gołąbki pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec możemy je odkryć aby sos delikatnie się zredukował

VioletoweKucharzenie
Warsztaty zero waste z Sokołowem i przepis na ziemniaki zero waste 117

warsztatach #zerowaste z firmą Sokołów i Akademią Smaku. Warsztaty poprowadził Piotr Kucharski wraz z Dagmarą. Niedługo do sprzedaży trafią nowe warzywne produkty  "Z gruntu dobre" np. gołąbki z grzybami w sosie grzybowym i pomidorowym, soczewica w pomidorach(...)pasty do kanapek, bigos warzywny. Są to dania do samodzielnego podgrzania  w domu. Ja stronię od wyrobów garmażeryjnych, ale te z Sokołowa mogę śmiało polecić i gołąbki będę kupować, ponieważ są wspaniałe w smaku, zrobione z dobrych składników ( informacje na etykiecie) i czułam się po ich zjedzeniu po prostu dobrze. Pasty kanapkowe są świetną alternatywą dla wędlin

AZgotuj!
WEGAŃSKIE GOŁABKI Z KASZĄ JAGLANĄ 115

mnie na wegańską dietę. Teraz jest najlepszy moment na świeże i młode warzywa i owoce. Postanowiłam sobie zrobić kilka dni jaglanki+warzywa i owoce i wymyśliłam te właśnie gołąbki. Co się okazało? Wyszły naprawdę smaczne, nawet smaczniejsze niż z ciężkim mięsem, które zalega w trzewiach. Składniki:  liście młodej kapusty (wcześniej sparzone) 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej(...)pietruszki, posiekanym porem., przecierem pomidorowym i przyprawami. Faszerujemy masą liście kapusty.  Na dnie garnka układamy pokrojone w ósemki pomidory i 1 cebulę, posypujemy koperkiem. Podlewamy wodą i układamy gołąbki. Gotujemy aż kapusta będzie miękka.  Następnie razem z sosem zapiekamy około 40 minut w temparaturze 200 stopni

Cytryna&Co.
Gołąbki z zieloną soczewicą 142

boki do środka, a następnie w rulon. Układamy ciasno w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym lub odpowiednim do zapiekania. Podlewamy 250ml wody i posypujemy po wierzchu jeszcze odrobiną Vegety. Gołąbki- koniecznie przykryte pokrywą lub folią aluminiową wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190⁰C na 45 minut. Po tym czasie wyciągamy, ostrożnie odlewamy połowę płynu i zalewamy sosem pomidorowym. Już(...)wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, rumienimy.          Zalewamy pomidorową passatą, dodajemy przyprawy i mieszając gotujemy ok 10 minut.    Przygotowane gołąbki podajemy na ciepło. Przyprawa Vegeta znana jest chyba wszystkim Polakom. W naszym domu gościła już kilkanaście lat temu, kiedy o innych tak naprawdę nikt wiele nie słyszał. Każde

Kuchnia w czekoladzie
Zupa a’la gołąbki 144

gołąbkami jest dużo pracy, pomyślałam sobie żeby zrobić podobną w smaku zupę. Udało się, smakowała nam bardzo. Do garnka wlać olej. Jak olej jest gorący dodać pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebulka nabierze złotego koloru. Następnie dodać pokrojony drobno ząbek czosnku, pokrojoną drobno kapustę, pieczarki pokrojone w plasterki, pomidory wcześniej obrane ze skórki i pokrojone drobno, grzybki suszone

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania