Gołąbki z przepysznym farszem 168Kochamy gołąbki, a Wy? No to chwytajcie za kapuchę i działajcie. Ostatnimi czasy, wielkim odkryciem jest dla nas kapusta coolwrap. Ma liście idealnie nadające się do gołąbków. Szerokie, jędrne i plastyczne. Z jednej takiej kapusty zrobiliśmy 3 dania, dla 4 osób. W sumie, to dwa dania główne i surówka ;) Przekonaliśmy? Składniki 10 liści kapusty coolwrap
R'n'G Kitchen
ZAPIEKANKA GOŁĄBKOWA 281Zamiast tradycyjnych gołąbków proponuję gołąbki w formie zapiekanki. Warstwy kapusty przełożone warstwą mięsa z ryżem. Smak gołąbkowy tylko inna forma podania 😉 Składniki: ok. 1 kg białej kapusty 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 5 jajek 250 ml śmietany 30% 3 torebki ryżu 3 łyżki zarodków pszennych lub otrębów sól, pieprz słodka papryka
Kuchnia MagdaLeny
Golabki orkiszowe w sosie brukselkowym 239przykryciem przez kolejne 15 minut. W misce wymieszać mięso i ugotowane ziarna orkiszu. Doprawić do smaku , solą, pieprzem i ziołami. Na każdy liść kapusty kłaść porcję farszu,zawinąć. Gołąbki układać jeden obok drugiego w garnku . Wlać 1/2 - 1 szkl. rosołu Dusić około 20 minut w szybkowarze ,w garnku 35-40 minut. Podawać z sosem brukselkowym(...)wszystko razem 6-8 minut. Nie gotować długo, tylko do uzyskania jednolitej, niezbyt gęstej konsystencji. Dodać śmietankę i wszystko razem wymieszać do połączenia .Sos gotowy do gołąbków ,lub do makaronu.:)) Smacznego
w mojej kuchni
Golabki pierogowe 175doprawiając ziołami ,solą i pieprzem. Gotowy farsz układać na liściach kapusty i zawijać. Układać ciasno w garnku, podlać bulionem, który wcześniej trzeba wymieszać ze śmietaną. Dusić gołąbki z ziemniakami w sosie przez około 30 minut- w szybkowarze krócej w garnku na palniku dłużej-do 40 minut . Nie zdążyłam przekroić i zrobić fotki,bo zniknę(...)dusić wszystko razem 5-6 minut Nie gotujemy długo, tylko do uzyskania jednolitej, niezbyt gęstej konsystencji. Dodajemy śmietankę i wszystko razem mieszamy do połączenia . Sos gotowy do gołąbków ,lub do makaronu. Polecam
w mojej kuchni
Gołąbki z pęczakiem 191liście i ściąć zgrubienia.Pęczak ugotować. Do m ięsa mielonego dodać jajko, pęczak , przyprawy i wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.U stawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut..Na koniec dodać
Moje domowe kucharzenie
Wege gołąbki al’a lasagne 252Dawno, dawno temu podczas domowego obiadu przygotowanego przez mamę zjadłam ....8 gołąbków ! ! ! To chyba było świadectwo mojego ich uwielbienia. Dziś toja przygotowałam dla kogoś gołąbki w nieco innym wydaniu. Wegetariańskie i w formie lasagne :) Do woreczka ugotowanego ryżu dodałam jeszcze: 2 cebule 2 średnie marchewki 1 miseczkę ugotowanych suszonych grzybów 2 ząbki czosnku mały pęczek zioła
Jemy Pijemy
Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych 349dobrze przyprawić. Słodka śmietana zrównoważy kwaśny smak przecieru. Jeśli sos będzie zbyt kwaśny można dodać odrobinę cukru (nie więcej jak pół łyżeczki). The post Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicja
Gołąbki z ryżem naturalnym i otrębami 212który nie jest polerowany. Dodałam też otręby żytnie , które na smak gołąbków nie wpływają a dostarczają zdrowego błonnika. Zrobiłam tez farsz z dość sporą ilością ryżu bo podaję gołąbki w sosie bez ziemniaków czy pieczywa. I jeszcze jedno- sosu nie zagęszczałam mąką ani nie dodawałam śmietany . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni
multicooker: przetwory na zimę, sos z papryki, cukini, czosnku... 50rozdrabniacza i zmiksować, wysypać do miski - w moim rozdrabniaczu na 4 razy powtarzałam. Cukinie umyć, pokroić do rozdrabniacza i zmiksować, wsypać do miski. Przygotowałam w multicookerzena programie gołąbki - do misy wlać olej, włączyć program gołąbki, wsypać cebulę z czosnkiem, zamknąć i po 8 minutach otworzyć i wymieszać, wsypać paprykę, wymieszać i zamknąć
W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone gołąbki z młodej kapusty z brązowym ryżem 68Pieczone gołąbki z młodej kapusty z brązowym ryżem polecają się na pyszny, letni obiad. Czasochłonny i pracochłonny, ale wart zachodu. Artykuł Pieczone gołąbki z młodej kapusty z brązowym ryżem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy
Przepis na zupę gołąbkową 79Zupa gołąbkowa Gołąbki nie są dla wszystkich. Tradycyjne gołąbki nie są zgodne z Dietą Rozdzielną i również nie jedzą ich ci, którzy stosują dietę keto i inne diety niskowęglowodanowe. 👉Jak zrobić zupę gołąbkową❓ Spokojnie można zrobić zupę gołąbkową i będzie to zupa keto i zarazem zgodna z dietą rozdzielną
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Soczysty łosoś i kremowy sos – duet idealny na każdą okazję! 105sosie to idealna propozycja na szybki, a jednocześnie niebanalny obiad w tygodniu lub na imprezę. Kto ma ochotę spróbować? Łosoś inspiruje – od klasyki na patelni po nietuzinkowe gołąbki – z łososiem wszystko smakuje lepiej! Uwielbiam łososia i często go przyrządzam na różne sposoby. Robiłam z nim pyszne gołąbki , które polubiła cała rodzina. Łosoś w koprze , rigatoni
codojedzenia
Roladki mielone w kapuście 116Roladki mielone w kapuście Aromatyczne i dobrze przyprawione mięso, zrolowane w kapuście, podsmażone i uduszone w pysznym sosie. Może to danie trochę przypomina klasyczne gołąbki, ale jednak smakuje inaczej, a roladki robi się chyba szybciej i sprawniej. Spróbujcie sami! Składniki: ok 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra
Blog z Apetytem
Zupa z kiszonej kapusty 91jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Zajrzyj także do innych moich przepisów: – zupa gołąbkowa – gołąbki bez zawijania – fasolka po bretońsku – gołąbki z włoskiej kapusty – zupa z włoskiej kapusty – kwaśnica z żeberkiem – przepis na ogórki kiszone – młoda
nietylkopasta.pl
Tradycyjne gołąbki - prosty przepis 85Uwielbiam gołąbki , a już z młodej kapusty to obowiązkowo muszą być... a jak u was? gotujecie na gazie czy pieczecie w piekarniku jak ja? dzisiaj tradycyjny przepis na moje ukochane gołąbki, polecam.... Zobacz przepis
Swojskie jedzonko