multicooker: przetwory na zimę, sos z papryki, cukini, czosnku...

multicooker: przetwory na zimę, sos z papryki, cukini, czosnku...

multicooker: przetwory na zimę, sos z papryki, cukini, czosnku...

Składniki: papryka czerwona 3 kg, cukinia 4 sztuki większe, czosnek 2 główki duże, cebula 1 sztuka większa, olej rzepakowy 10 łyżek, sól 1 łyżka, pieprz mielony czarny 1 łyżeczka, papryka osyra 1 łyżeczka, cukier 4 łyżki, ocet winny 2 łyżeczki, żelfix uniwersalny dr. Oetker     Cebulę obrać, pokroić do rozdrabniacza, dodąć obrane ząbki czosnku i zmiksować, wysypać na talerz.  Z papryki usunąć nasiona, opłukać, pokroić na kawałki do rozdrabniacza i zmiksować, wysypać do miski - w moim rozdrabn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.