Pieczone gołąbki z kaszą, grzybami i sosem pomidorowym

Pieczone gołąbki z kaszą, grzybami i sosem pomidorowym

Pieczone gołąbki z kaszą, grzybami i sosem pomidorowym

Przepis na : obiad

Chrupiąca kasza gryczana połączona z mięsem i niezwykle aromatycznymi grzybami, zawinięta w liście włoskiej kapusty i pieczona w pachnącym, mocno pomidorowym sosie to ciekawa alternatywa dla klasycznych gołąbków. Składniki: 300g mięsa mielonego z łopatki 200g kaszy gryczanej 200g odgotowanych leśnych grzybów 1 kapusta włoska 2 cebule 1 jajko 2 łyżki masła sól pieprz olej do wysmarowania formy Sos pomidorowy: 200g passaty pomidorowej 350g krojonych pomidorów 1 cebula 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, gołąbki, mielone, sosy, sos pomidorowy, kapustą, mięso, kasza gryczana, mięso mielone, obiad, dania mięsne, mięsa pieczone, jajka z farszem, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.