gołąbki - 2500 przepisów (strona:89/167)

Grill ramen 25

musiałem uruchamiać głośnika. Muza z telefonu w zupełności wystarczy :) Dodatki podpatrzyłem w fancy knajpach, z zupami w cenie 0,7 l wódki. Kapustę sam wymyśliłem, bo mi została po gołąbkach. Tzn. widziałem kiedyś kapustę w ramenie, ale nie do końca w takiej formie. Na rynku są dwa rodzaje azjatyckich zupek błyskawicznych, dlatego jeśli użyjecie tej z makaronem pszennym

Kryzysowa Książka Kucharska
Chrupiące roladki z fetą i tymiankowym miodem z pieprzem 30

ciasta przetnij na pół w poprzek. 4. Krawędzie ciasta posmaruj niewielką ilością oleju i wzdłuż krótszego boku ułóż 1 łyżkę nadzienia z fety. 5. Zwijaj roladki jak sajgonki lub gołąbki, tak aby zamknąć boki roladek. 6. Ułóż roladki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 200*C przez 20min. aż będą złote i chrupiące. 7. Serwuj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sajgonki ze szparagami 43

kawałek) – szparagi zielone, 1 sztuka na porcję Wszystkie warzywa oprócz sałaty kroimy w cieniutkie paski jak na zdjęciu poniżej. Świeże Sajgonki ze szparagami. Jak zawijać sajgonki? Jeśli wcześniej zwijaliście gołąbki z pewnością zrobicie sajgonki! Kilka wskazówek: 1. Pierwszy krok , należy zmoczyć papier ryżowy najlepiej według opisu na opakowaniu, polecam wodą wymieszana z octem 100 ml wody

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Co zrobić na wielkanocny obiad 45

warzywami Biała kiełbasa pieczona w glazurze słodko – kwaśnej Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym Karkówka z grzybami Wieprzowina w grzybowym sosie Bitki z grzybami Tarta z grzybami suszonymi Gołąbki po staropolsku Bigos pieczony – przepis Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Kurczak pieczony w piwie Kurczak pieczony w całości Kurczak gyros Kurczak w boczku Kurczak pieczony z pomidorkami Kurczak pieczony

Dorota Smakuje
Restauracje w Katowicach - Gdzie warto zajrzeć ? 37

kultowe miejsce, doskonale znane miłośnikom kuchni roślinnej. Bogaty wybór dań wegańskich i wegetariańskich, pyszne lemoniady i niskie ceny – takie cechy sprawiają, że w tym barze zawsze panuje spory ruch. Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami zapiekane w sosie pomidorowym, kotlety z ziemniaków lub ciecierzycy, naleśniki soczewicowe z pastą z białej cebuli – oto wybrane propozycje wegańskie. Wegetarianie mogą sięgnąć

Cynamonowe szczęście
Zrazy wołowe w sosie własnym 53

możesz też dać suszonych pomidorów odsączonych z oleju. Inną opcją jest dodanie mocno odciśniętej i posiekanej kapusty kiszonej . Krok 1 – formuję roladki Zrazy zawijam w rulon podobnie jak gołąbki . Zwinięte rolady możesz przekłuć wykałaczką pod ukos na łączeniu, aby się nie rozleciały. Na czas smażenia wyjmuję wykałaczki. Niektórzy związują także nitką lub sznurkiem (trzeba oczywiście usunąć przed

Ania gotuje
Kotlet chiński w kapuście 35

Znudziły mi się tradycyjne gołąbki, postanowiłam zmienić farsz, a że lubię dania chińskie, powstał nowy farsz, nowe pyszne danie. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 33

ostrą papryką lub kurczakiem i warzywami). Kusi kwaśnica i sałatka z grillowanym pstrągiem, kuszą steki i gulasze podawane z czeskimi knedlami. Kto woli kuchnię roślinną, ten może sięgnąć po gołąbki z kaszą gryczaną i leśnymi grzybami lub pierogi z twarogiem. 5. Pierogowo Czasem najprostsze dania smakują najlepiej. O tym, że tradycyjne pierogi mogą mieć wielu miłośników, świadczy powodzenie

Słodkie okruszki
Pieczona kapusta pekińska 20

Kapusta pekińska daje dużo możliwości kulinarnych. Można ją jeść w surówkach, dusić bigosik, zawijać gołąbki i zapiekać, co też uczyniłam. Pięknie pachnie czosnkiem, jest miękka i idealna jako warzywny dodatek do obiadu lub na podwieczorek jako samodzielne danie z kawałkiem dobrej kiełbaski. Składniki: ? 1 duża kapusta pekińska ? 1/5 szklanki oleju ? 3 ząbki czosnku ? sól, pieprz do smaku

To co kocham
Wiosenna zupa botwinkowa 27

bioflawonoidy czyli silne przeciwutleniacze oraz betainę, która zapobiega infekcjom wirusowym. Z botwiny można przygotować zupę, barszczyk, chłodnik, sałatkę, może też być farszem do pierogów lub „opakowaniem” na gołąbki. Mnie osobiście botwina w każdej postaci zwiastuje zbliżające się lato! Składniki: ? 3 pęczki botwinki ? 2 marchewki ? 1 pietruszka ? kawałek selera ? 1 cebula ? 1/2 pora ? 5 ziemniaków ? 3 łyżki

To co kocham
Obiad na niedzielę, zapiekanka 43

Zdjęłam koszulki, z 4 porów wyszło mi 20 sztuk. Środkową część pora zużyłam do wyłożenia naczynia do zapiekania, resztę do sałatki jarzynowej. To tak jak z kapustą, kiedy robimy gołąbki. Środek kapusty ma już tak małe liście, że nie nadają się do zwinięcia. Koszulki zaparzyłam w osolonym wrzątku, tak by zmiękły. Schłodziłam zimną wodą.  Mięso mielone podsmażyłam

Leśny Zakątek
Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid – co to jest ? 40

jajek ! Kurczak w sosie pomidorowym z gnocchi – LINK A w międzyczasie zrobiłam kilkanaście razy rosół, gotowałam obiady na bieżąco. A już niedługo pojawi się tu przepis na znakomite gołąbki.   Naprawdę oszczędność czasu wielka, oszczędność pieniędzy też – czy trzeba czegoś więcej ? A propos pieniędzy – rosół gotowany przez 30 minut, potem odpuszczona para automatycznie, a potem

Kuchnia na wzgórzu
Świeże Sajgonki . Fresh Spring Rolls 44

cieniutkie paski jak na zdjęciu Świeże Sajgonki . Fresh Spring Rolls . Jak zawijać sajgonki? Sajgonki mogą wydawać trudne do przygotowania, ale obiecuję, że szybko to opanujecie. Jeśli wcześniej zwijaliście gołąbki z pewnością zrobicie sajgonki! Nie stresujcie się, jeśli Twoje sajgonki nie są do końca idealne. Kilka wskazówek: 1. Pierwszy krok , należy zmoczyć papier ryżowy najlepiej według opisu na opakowaniu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciekawe restauracje w Krakowie – Gdzie warto zajrzeć ? 45

filetem z gęsi oraz pyszny żurek – oto propozycje na początek uczty. Na większy głód świetnie sprawdzi się filet z sandacza lub udko z gęsi, z kolei na jaroszy czekają gołąbki z kaszą gryczaną, grzybami i sosem truflowym. Miłośnicy deserów mogą z kolei sięgnąć po sernik krakowski lub… Kogel Mogel, podawany z sezonowymi owocami. 3. No Bones W Krakowie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
"Kaszanka" z czarnej soczewicy i fasoli 40

miski i dodajemy kaszę gryczaną. Mieszamy. Papier ryżowy moczymy i kiedy zmięknie nakładamy porcję "kaszanki" na miękki papier ryżowy. Wałeczek z "kaszanki układamy na środku i zawijamy jak gołąbki. Obsmażamy na złoto na średnim ogniu. Podajemy na gorąco np. na rukoli z sałatką z kiszonego ogórka lub smarujemy pastą kromki chleba

AZgotuj!