francuskie - 6660 przepisów (strona:96/444)

Faszerowane pieczarki w cieście francuskim 134

Taka francuska koperta wypełniona nafaszerowaną pieczarką może być świetną przekąską imprezową, dodatkiem do czerwonego barszczu, wykwintną przystawką lub samodzielną kolacją. Smaczny farsz jajeczny przyjemnie chrupie dzięki orzechom, a całość rozpływa się w ustach. Składniki na 6 sztuk: • 1 płat ciasta francuskiego • 6 dużych pieczarek • 3 łyżki orzechów włoskich posiekanych • 1 jajko ugotowane na twardo(...)posiekane jajka i orzechy oraz surowe jajko. Doprawić solą i pieprzem. • Nakładać farsz do kapeluszy, docisnąć na bułce tartej wysypanej na talerzyk. • Ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratów, na każdym połozyć faszerowaną pieczarkę i skleić palcami ciasto tworząc koperty. • Piec w temp. 180 st.C przez 20-30 minut

To co kocham
Gofry francuskie ze szparagami 140

Wiosna to zieleń i zielone szparagi, które o tej porze roku smakują najbardziej. Szczególnie w towarzystwie takich tostów z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem. Składniki: • ciasto francuskie • biały serek kanapkowy • łosoś wędzony • pęczek zielonych szparagów • kiełki słonecznika • kilka plasterków cytryny • oliwa do polania Wykonanie: • Każdy szparag złamać trzymając jedną ręką za koniec(...)będzie już włókien. • Zagotować ok. 1 litra posolonej wody z łyżeczką cukru, wrzucić szparagi i gotować 7 minut, po czym delikatnie odcedzić. • Z ciasta francuskiego wyciąć kółka i usmażyć je w gofrownicy na złoty kolor. • Każdy tost posmarować serkiem, na serek położyć po kawałku łososia wędzonego i skropić sokiem cytryny

To co kocham
ryba zapiekana w cieście francuskim z brokułami 154

Składniki: - płat ciasta francuskiego - 2 filety ulubionej ryby  - 1 brokuł - 1 serek topiony w kiełbasce - jajko + żółtko - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - dwie łyżki soku z cytryny Brokuła dzielę na różyczki, gotuję w osolonej wodzie do miękkości, odcedzam, przekładam  z powrotem do garnka i rozgniatam widelcem. Dodaję czosnek, sól, pieprz i serek topiony. Mieszam na gładką masę(...)odstawiam do ostudzenia.  Do ostudzonej masy dodaję jajko i ponownie dokładnie mieszam. Rozwijam mocno schłodzone ciasto francuskie, na środku rozsmarowuję masę brokułową (tylko tyle, aby ułożyć na niej filety, wszystkie boki dookoła pozostawiam nieposmarowane) układam filety mocno odsączone z wody, posypuję solą, pieprzem i skraplam sokiem z cytryny. Boki ciasta zakładam do środka, tak aby zakryć całą rybę

Cook&Love
Rogaliki z ciasta francuskiego z serem 747

Smaczne i bardzo proste rogaliki z ciasta francuskiego   z nadzieniem serowym. A  wykonanie ich było  banalnie proste, gdyż użyłam do tego gotowego  ciasta francuskiego. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 150 g twarogu 2 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki cukru waniliowego 1 jajko Wykonanie: Twatóg rozdrabniamy widelcem, dodajemy serek homogenizowany (można zastąpić i dodać jogurt), cukier oraz żółtko

magiczna kuchnia Kasi
KREM DYNIOWY O SMAKU KAWOWYM 168

Dziś namawiam was do spróbowania oryginalnego, jesiennego deseru z moim ulubionym warzywem tego sezonu- dynią, którą lubię przygotowywać zarówno na słono, jak i na słodko. To

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Saszetki z ciasta francuskiego z jabłkami na szybko 193

Składniki: 30 dag ciasta francuskiego (gotowego) 3 jabłka sok z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 2,5 łyżki cukru pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka mąki pszennej jajko Lukier: około pół szklanki cukru pudru 2 łyżki gorącej wody pół łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: Ciasto francuskie wykładamy na stolnice i pozostawiamy do momentu aż będzie miało temperaturę

Qchnia po prostu
Tarta z ciasta francuskiego z czerwoną cebulą i serem mozzarella 102

Przepis z kuchni włoskiej. Ale z ciastem francuskim ... hmmm  Składniki 250 g ciasta francuskiego 2 średnie czerwone cebule 1 czerwona papryka 8 pomidorków wiśniowych lub cherry 100 g sera mozzarella 8 gałązek tymianku     Przygotowanie   Ciasto francuskie pokroiłem na kwadraty o długości boków ok. 12 cm. Odcięte kawałki i gotowe kwadraty wstawiłem do lodówki

R'n'G Kitchen
KREM MARCHEWKOWO-IMBIROWY 141

Prosty w przygotowaniu, bardzo delikatny i subtelny w smaku krem marchewkowo- imbirowy – może stanowić lekkie danie lub przystawkę na każdą porę roku! Wybierając jedzenie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Serowa tarta z jabłkami 190

zrobić szybką tartę, a będzie to serowa tarta z jabłkami. Przepis powstał jako inspiracja jednym z przepisów znalezionych w sieci :) Aby było szybciej wykorzystamy do jej przygotowania gotowe ciasto francuskie (ja osobiście nie widzę w tym nic złego, jeśli kupicie ciasto bez konserwantów i dziwnych dodatków, to pozwoli Wam to zaoszczędzić w kuchni sporo czasu). Serowa tarta z jabłkami(...)tarta z jabłkami – przepis: W misce miksujemy do połączenia się składniki: ser na sernik, serek mascarpone, cukier, cukier waniliowy, mąkę i jajko. Formę do pieczenie tarty wyklejamy ciastem francuskim , przekładamy przygotowaną chwilę wcześniej masę serową i na wierzchu układamy obrane, pokrojone w półplasterki jabłka. Wierzch jabłek posypujemy odrobiną cukru. Tartę pieczemy w 180 st. C przez ok. 40 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ślimaczki z serkiem almette 207

żółtej 2 opakowania serka Almette z pomidorami dojrzewającymi w słońcu szczypiorek 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko roztrzepane Do miski wstawić serek Almette. Następnie dodajemy poszatkowany szczypiorek i pokrojoną w kostkę paprykę marynowaną w obu kolorach. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na rozłożone ciasto francuskie. Całość zwinąć. Następnie należy to pokroić w mniejsze kawałki, jak na zdjęciach. Posmarować roztrzepanym

Gotuję Testuję
Ciasto francuskie z kaszanką i jabłkiem. 182

będę się rozpisywać, czas i obowiązki mnie naglą, a więc szybko do rzeczy. Ciasto francuskie(...)lodówce zawsze się u mnie znajdzie, a jak jest ciasto i niby wydaje się, że składników na nadzienie brak wystarczy tylko dobrze przyjrzeć się zawartości lodówki. opakowanie ciasta francuskiego 2 kaszanki duże twarde jabłko jajko łyżka sezamu majeranek czarny pieprz szczypta soli Jabłko obieramy i kroimy w grubą kostkę. Ciasto kroimy na kwadraty, u mnie to było

Dieta moja pasja
Beef Wellington – wołowina w cieście 182

cierpliwość i oczywiście dobrej jakości składniki.  Składniki : kawałek polędwicy wołowej około 1 kg ,oczyszczonej z błon (najlepiej jej środkowa część ) 6 plastrów szynki parmeńskiej dobrej jakości płat ciasta francuskiego 300 g świeżych prawdziwków (jeśli nie mamy możemy użyć pieczarek ) gałązka świeżego rozmarynu 3 łyżki musztardy Dijon 1 żółtko zmieszane z odrobiną mleka Sól i pieprz do smaku Oliwa(...)papieru pergaminowego rozkładamy plastry szynki parmeńskiej tak by lekko na siebie zachodziły, na niej rozsmaruj masę z grzybów. Następnie połóż wołowinę i całość owiń pomagając sobie papierem.  Ciasto francuskie rozwijamy na kolejnym arkuszu papieru, a na nim układamy owiniętą wołowinę w szynce i całość szczelnie zawijamy ugniatając brzegi ciasta (użyj niewielką ilość wody na krawędzie ciasta aby lepiej

Niezły Młynek
Sakiewki francuskie z wkładką 142

ugotowanej mięso obrane z makreli wędzonej małej 1 średni burak ugotowany 1 op. ciasta francuskiego 1 łyżka kukurydzy z puszki szczypta soli pół łyżeczki pieprzu czarnego pół łyżeczki ziół prowansalskich czarnuszka sos:1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany kwaśnej 18% 1 łyżka ketchupu Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty(ok.15 sztuk).Buraczka kroimy w drobną kostkę,przekładamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tosty francuskie nadziewane pomarańczami 158

wątpienia tosty francuskie to nasze ulubione weekendowe śniadania. A po całym tygodniu jedzenia lekkich owsianek, smakują jeszcze lepiej ;) Nadziewane pomarańczami pachną nieziemsko. Na zewnątrz przyrumienione, niemal chrupiące, wewnątrz rozpływające się w ustach i delikatne. Bardzo polecam na jesienne śniadanie i nie tylko! chałka 2 pomarańcze 2 łyżki niesłodzonej konfitury z pomarańczy   pół szklanki mleka jajka łyżka mielonych migdałów(...)miodem i sokiem z pomarańczy. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Opcjonalnie podajemy z musem i pudrem truskawkowym lub dowolną konfiturą bądź jogurtem. Smacznego :) Artykuł Tosty francuskie nadziewane pomarańczami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Magdalenki z cukrem pudrem 151

Tradycyjne, francuskie MAGDALENKI Z CUKREM PUDREM to ciastka, które przeniosą... Artykuł Magdalenki z cukrem pudrem pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania