francuskie - 6660 przepisów (strona:92/444)

JAJKA W SZLAFROKU 146

Podanie takich jajek na przystawkę jest świetnym rozwiązaniem na spotkaniu rodzinnym.Elegancko wyglądają i smakują wybornie maczane w ulubionym dipie. 1 op.ciasta francuskiego 7 jajek Szczypiorek Sól **************************** Ciasto francuskie rozmrozić.6 jajek ugotować na twardo,obrać.1 jajko rozbić , wymieszać z łyżeczką wody , lekko posolić.Szczypiorek opłukać , osączyć, drobno posiekać.Płat ciasta francuskiego pokroić na kwadraty, posypać szczypiorkiem.Na każdym kwadracie ułożyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Błyskawiczne rogi serowe z powidłami śliwkowymi i rumem. 421

Zapraszam dzisiaj na pyszne i szybkie rogi serowe z ciasta francuskiego z dodatkiem powideł śliwkowo rumowych firmy ORZECH . Moje dzieci je uwielbiają :) Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek. Zapraszam :) 2 opakowania ciasta francuskiego 400 g sera białego 2 jajka 1 cukier waniliowy 4 łyżki cukru lub do smaku  kilka łyżek  powideł śliwkowych z rumem Orzech cukier puder(...)oprószenia rożków    Ciasto francuskie kroimy na pasy i wycinamy z nich równe kwadraty mogą być mniejsze lub większe jak wolicie. Ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym żółtkami i budyniem, białka ubijamy i delikatnie mieszamy z serem. Na jednej połowie kwadratu wykładam po kopiatej łyżce sera a na serze łyżeczkę powideł. Boki dobrze zlepiamy można widelcem utworzy się wtedy

Sama słodycz i szczypta chili
KEKS PEŁEN BAKALII 169

Keks dla miłośników bakalii i zdrowych, odżywczych deserów i przekąsek, przygotowany z niewielkiej ilości mąki i dużej ilości suszonych owoców i orzechów, właściwie sami możecie skomponować

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ENERGETYCZNE CIASTO Z BAKALIAMI 484

To miękkie, aromatyczne ciasto z bakaliami jest idealną propozycją na deser lub podwieczorek, a nawet na śniadanie. Będzie doskonałym dodatkiem do kawy lub herbaty, a także

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
FRANCUSKIE PREZENCIKI Z DŻEMEM PORZECZKOWYM 121

Witam Was:)  W ten sobotni poranek zapraszam na pyszne francuskie prezenciki z pysznym Dżemem z czarnej porzeczki firmy ORZECH Ciasteczka robi się bardzo szybko dzięki temu zaoszczędzimy czas. Smakują wyśmienicie. Idealne do kawy czy herbaty. Zapraszam i Smacznego :)  SKŁADNIKI: 400 g ciasto francuskie 1/2 słoika Dżemu Porzeczkowego ORZECH 10 dag sera białego chudego 0.5 łyżki miodu miód

Gotowanie Patki
Mini tarty z łososiem, szpinakiem i camembertem 134

Chodziło za mną ciastko.... Oj chodziło.... Ale nie słodkie, tylko takie inne z wyszukanym smakiem. Tak się złożyło, że uwielbiam ciasto francuskie to powstało ono... WYTRAWNE CIASTKO! Mini tarty PROSTO Z PIEKARNIKA! Ciastko jest przepyszne - łosoś, szpinak z serem feta, słodka kukurydza i ciągnący się camembert. Oj tak można powiedzieć, że luksusowa przystawka. Ja przynajmniej zaspokoiłam swój głód! 1 arkusz(...)ciasta francuskiego (300 g) 200 g wędzonego na ciepło łososia 300 g  mrożonego szpinaku rozdrobnionego Hortex 2 łyżki masła 150 g sera feta  2 ząbki czosnku 8 łyżek słodkiej kukurydzy 120 g sera camembert Ziarna czerwonego pieprzu Szczypiorek do posypania W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy pod przykryciem, aż szpinak całkowicie się rozmrozi. Dodajemy przeciśnięty przez praskę

VioletoweKucharzenie
WARSTWOWE FRANCUSKIE BABECZKI Z MASĄ BAKALIOWĄ 158

Pyszne 3 warstwowe babeczki z ciasta francuskiego. Ja zrobiłam je z masą bakaliową na bazie miodu. Oczywiście do tego typu babeczek można użyć dowolnych mas, dżemów czy powideł. Zapraszam i smacznego.  SKŁADNIKI: 400 g ciasta francuskiego 1 sloiczek ok 200 ml masy bakaliowej lub dowolnej masy do wypieków 3 łyżeczki cukru trzcinowego PRZYGOTOWANIE:  Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję

Gotowanie Patki
Parówki w cieście francuskim 124

bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest doskonałe na ciepłą kolację lub szybciutki poczęstunek dla gości. Można je w łatwy sposób modyfikować dodając ulubione składniki. Polecam! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 6 parówek połowa słoiczka pesto pomidorowego jajko mak do posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątnych części. Każdą smarujemy warstwą pomidorowego pesto i układamy parówkę. Zawijamy ciasto szczelnie

Pyry na Gaz
WIOSENNA PANNA COTTA 110

Słynny włoski deser, niezwykle prosty w przygotowaniu, i taki smaczny, zwłaszcza, jeśli przygotujecie go z esencjonalnym coulis z przetartych owoców jagodowych Hortex, nawet po obfitym posiłku

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kulki mięsne z niespodzianką zapiekane w cieście francuskim 163

Pieczone mięsne kuleczki z niespodzianką w środku w postaci brukselki otulone ciastem francuskim. Są bardzo smaczne i bardzo fajnie prezentują się na talerzu. Można podać je na ciepło ale równie smaczne są na zimno. składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie karkówka pół suchej bułki 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz 1 opakowanie mrożonej brukselki Hortex 2 opakowania warzyw(...)kulek. Gotowe kulki przełożyć do naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać kulki przez 15 minut, funkcja termoobieg. Podpieczone kulki wystudzić. Ciasto francuskie podzielić na prostokąty, jedno ciasto na 6 prostokątów. Każdą mięsną kulkę zawinąć w prostokąt ciasta. Ja po prostu ułożyłam kulkę na środku ciasta i złożyłam rogi do środka lekko dociskając

Monia miesza i gotuje
Tarta tatin 122

jabłek 1 szkl cukru cukier waniliowy 2 łyżki soku z cytryny 50 g masła ciasto francuskie Jabłka obieramy i dzielimy na cząstki , cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny wkładamy na patelnię i smażymy aż powstanie płynny karmel , następnie dodajemy jabłka i mieszając prażymy je w karmelu ok 10 min aż sok odparuje. Jabłka układamy w szklanej formie , na wierzch(...)kładziemy listeczki masła (można jeszcze skropić sokiem z cytryny) Przykrywamy równo przyciętym ciastem francuskim i pieczemy ok 20 min w temp 200 st.. (aż ciasto ładnie się zrumieni) Po wyjęciu studzimy w formie ok 30 min , a potem przekładamy na paterę. Podajemy z bitą śmietanką

Gotowanie jest łatwe
Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem 355

Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem – czyli pyszny i syty obiad :) Tym razem kurczaka nadziałam farszem ze szpinaku i suszonych pomidorów. Wedle uznania suszone pomidory można np. zamienić na ser feta. Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem: 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 450g mrożonego szpinaku w liściach 2 […] The post Pierś z kurczaka(...)cieście francuskim ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tarta ziemniaczano cebulowa z gorgonzolą na drożdżowym spodzie 133

Kruchy, francuski, drożdżowy, wypełniony masą jajaeczno-śmietanaową lub nie, wytrawny lub słodki, na ciepło lub na zimno, kombinacji smakowych jest od groma, są wytrawne i deserowe, jednak pojawia się jeden problem, a mianowicie w nazewnictwie. Ten placek to tarta czy quiche? Tarta to wytrawny lub słodki placek składający się z ciasta i  nadzienia, owe ciasto to najczęściej kruche, potem(...)francuskie i drożdżowe. Tarty najczęściej wypełnia się kremami, czekoladą, owocami, mięsem, warzywami, grzybami itp. Czasami, głównie to wytrawne nadzienie, wiązane jest masą śmietanowo-jajeczną. Quiche natomiast pochodzący z Alzacji i Lotaryngii to zawsze placek z ciasta kruchego lub francuskiego, zawsze z nadzieniem wytrawnym i zawsze zalany masą jajeczno-śmietanową, najsłynniejszy to Quiche Lorraine z boczkiem i serem gruyere. Resumując krótkie

Słodki Kompromis
Palmiers - karmelizowane ciastka francuskie 184

składniki, pracy prawie wcale, a ile radości:) Ta wersja jest karmelizowana drobnym cukrem, w innym słodkich propozycjach możecie je posmarować konfiturą, bakaliami, masą serową bądź makową. Wyjdą fajne kruche francuskie drożdżówki, np. z serem albo makiem. Po zwinięciu i upieczeniu na pewno będą prezentowały się godnie na stole. Do tego może wino? likier? może ulubiona herbata i jest miło. Opcjonalnie(...)roztrzepanym jajkiem i czymś posypać, np. kruszonką, makiem, sezamem, tartymi orzechami, itp. Dodatki łatwiej się przykleją, a i same ciasto będzie po upieczeniu dodatkowo błyszczeć. Smacznego:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (użyłam 275 g) 50 g drobnego cukru do wypieków Sposób przygotowania ciasteczek: Na stolnicy wysypujemy cukier i układamy na nim ciasto, wałkujemy po to by cukier przykleił się do ciasta

Zasmakuj Kuchni
ŁOSOŚ POD ZIOŁOWĄ KRUSZONKĄ 160

Tym razem zapraszam Was do spróbowania łososia z chrupiącą, aromatyczną, ziołową skórką. Ten przepis jest niezwykle łatwy w przygotowaniu, i stanowi urozmaicenie w porównaniu z tradycyjnie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania