francuskie - 6660 przepisów (strona:101/444)

LEMONIADA TRUSKAWKOWA 87

Tym razem proponuję Wam kolorowy i orzeźwiający napój na upalne dni –lemoniadę truskawkową. Przy gotowanie 15 min Chłodzenie 2 godz Składniki na około 1 litr lemoniady

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Deser z truskawek, chia i kakao 91

Tym razem proponuję Wam zdrowy i dietetyczny deser, który powinien przypaść do gustu osobom dbającym o linię, a także nietolerującym glutenu i laktozy. Do przygotowania tego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Słoneczna sałatka z quinoa i ciecierzycą 188

Dziś zapraszam Was na aromatyczną letnią sałatkę z ciecierzycy, komosy ryżowej, pomidorów, papryki, z dodatkiem rozmarynu, szczypiorku i pieprzu kajeńskiego. Do jej przygotowania użyłam cieciorki z

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasteczka francuskie z szynką i cukinią 137

Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 10 dkg sera żółtego 10 dkg szynki kawałek cukinii sól i pieprz 1 jajko czarny sezam Przygotowanie: Szynkę pokroić drobno, ser i wydrążoną cukinię zetrzeć … Czytaj dalej Ciasteczka francuskie z szynką i cukinią

czarrna od kuchni
Taboulleh z ciecierzycą 161

  Dziś proponuję Wam sałatkę idealną na lato, sycącą i lekkostrawną, świetnie nadającą się jako przekąska na grilla, do zabrania na piknik czy do pracy. Do

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kabanoski w cieście francuskim 181

Składniki: 1/2 płata ciasta francuskiego 1 opakowanie kabanosów (120 g) 1 jajko 5 dkg sera żółtego sezam Przygotowanie: Ser zetrzeć na tarce i rozsypać na cieście francuskim. Pociąć je w … Czytaj dalej Kabanoski w cieście francuskim

czarrna od kuchni
Wytrawne wegańskie babeczki z kaszą jaglaną 170

około 30 minut cierpliwości. Składniki na 8 babeczek: opakowanie ciasta francuskiego (kupuję w Lidlu, jest wegańskie) 200 g pieczarek 300 g ugotowanej kaszy jaglanej (lub innej po za manną) 1 cebula około 50 g orzechów laskowych (lub innych) rozmaryn (najlepiej świeży) sól, czosnek suszony, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmij z lodówki i opakowania na około 30 minut przed

greenscarf
SZPINAKOWY ŁOSOŚ PIECZONY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 141

SKŁADNIKI :  1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g łososia z puszki, w sosie własnym Graal 100 g mrożonego szpinaku 200 g twarogu 2 ząbki czosnku 1/4 białej części pora  1 łyżka masła sól, pieprz do smaku 1 jajko do posmarowania ciasta(...)płyny odparują. Kiedy szpinak jest już dość gęsty, zakręcamy gaz, dodajemy twaróg oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.  Por kroimy w talarki i podpiekamy na maśle aż zmięknie. Ciasto francuskie rozwijamy, na środek kładziemy porcję szpinaku, na to układamy odsączonego łososia i por. Ciasto nacinamy po bokach, na paski, zaplatamy warkocz formując kształt ryby. Z reszty ciasta robimy płetwy

Kulinarne Fantazje Marioli
GRECKIE PIEROGI Z MIĘTĄ I PISTACJAMI 118

SKŁADNIKI :  1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g twarogu tłustego 2 łyżki cukru garść pokrojonych liści mięty 100 g pistacji drobno pokrojonych                                                                         LUKIER(...)PRZYGOTOWANIE :  Z cukru i wody gotujemy syrop aż lekko zgęstnieje, odkładamy do ostygnięcia. Twaróg mieszamy z cukrem, pistacjami i drobno pokrojoną miętą. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, tniemy na kwadraty, nakładamy na każdy kawałek ciasta porcję farszu i zlepiamy rogi, dociskając je widelcem. Pierożki układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 *C, przez około 15 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
KABANOSY W CIEŚCIE FRANCUSKIM 203

opakowanie ciasta francuskiego 1 rozmącone jajko czarnuszka do posypania                                                                 PRZYGOTOWANIE :  Kabanosy jeżeli są bardzo długie przecinamy na pół. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK CAPPUCCINO 168

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Szpinakowe bułeczki z ciasta francuskiego 128

Składniki: ciasto francuskie (1 opakowanie) szpinak (wiązka świeżego lub 30 dag mrożonego) zielone(...)oliwki (ok. 15 szt.) sól pieprz ziołowy Czas przygotowania: 30 min Przygotowanie: Szpinak myjemy i kroimy. Następnie dusimy przez kilka minut. Dodajemy pokrojone oliwki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Ciasto francuskie kroimy na kilka prostokątnych części (wielkość wedle uznania). Na każdą z nich nakładamy trochę szpinaku. Zlepiamy tak, aby utworzyć zamknięte bułeczki. Bułeczki układamy klejoną częścią do spodu na wyłożonej

Weganka gotuje
Schab w cieście francuskim (plastry) 216

www.facebook.com/Di.gotuje       http://digotuje.blogspot.com    Znudziły się Wam tradycyjne schabowe? A może nie macie pomysłu na kawałek schabu? Takie mięsko w ciecie francuskim to doskonała alternatywa dla zwykłego kotleta. Świetnie sprawdzi się na przekąskę lub obiad - podany z zestawem surówek. Dodatkowo danie jest proste w przygotowaniu i możecie przygotować je wg własnego smaku. Ja użyłam tylko(...)dodać żółty ser, plastry boczku, pieczarki lub dowolne warzywa. Pycha! 4 plastry schabu (cienkie)   Przyprawy: papryka w proszku (ostra i słodka) sól, pieprz Dodatkowo: 1 płat ciasta francuskiego (duży) 2 czerwone cebule (średnie) 1 jajko  Plastry schabu dokładnie natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki - minimum na 30 minut. (Mięso pokroiłam na grubość około 3 mm, ale można grubiej

Di gotuje
FILET Z OKONIA MORSKIEGO Z MASŁEM WANILIOWYM I CZARNYM RYŻEM 145

Dzisiaj proponuję Wam proste a zarazem wyrafinowane danie - filet z okonia morskiego z masłem waniliowym i czarnym ryżem. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu, a

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Paluchy z serem i boczkiem 240

opakowanie ciasta francuskiego (375g) 1 opakowanie boczku parzonego wędzonego (100g) 1 łyżeczka chilli* ok. 50g startego cheddara* 1 roztrzepane jajko do posmarowania Z podanych składników wychodzi ok. 12 paluchów - 8 z boczkiem, 4 bez boczku (nawet bez niego są obłędne!).  Piekarnik rozgrzewamy do 200 ºC, przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na bacie rozwijamy ciasto francuskie, smarujemy

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania