francuskie - 6660 przepisów (strona:103/444)

Tosty francuskie 155

zrobić na szybkie śniadanko? Polecam tosty! Mówią, że to francuskie, a więc niech tak będzie. Szybkie, chrupiące i smaczne. Do ich przygotowania potrzeba tak niewiele, a składniki z pewnością znajdują się w prawie każdej lodówce i chlebaku :) Zazwyczaj(...)przygotowuję je z pieczywa, które pozostało z wcześniejszych dni, a tym razem przygotowałam je z pszennych bułek. Z czym podawać? To zostawiam już Waszej inwencji i smaczkom :)  Tosty francuskie  SKŁADNIKI : 1 duża pszenna bułka pokrojona na 4 kromki bądź 4 duże kromki pszenne 2 duże jajka 3-4 łyżki mleka 3 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gruszki z niebieskim serem i ciastem francuskim 124

gruszka, chrupiące ciasto francuskie i pikantny ser. Idealna przekąska dla niezapowiedzianych gości, do zrobienia dosłownie w 15 minut. A ten smak - nie do opisania! Składniki: 1/2 opakowania ciasta francuskiego 1 gruszka 1/2 opakowania sera  Bavaria Blu   Przygotowanie: Ciasto rozwinąć, delikatnie rozwałkować. Gruszkę umyć, pokroić na cienkie plasterki, wykroić gniazdo nasienne. Poukładać gruszki na cieście, pociąć

Cakes By Kejt
CUKINIE FASZEROWANE RICOTTĄ I KOZIM SEREM 174

Ricotta- puszysty, lekki, delikatny włoski serek, jest jednym z głównych składników prostego, szybkiego i aromatycznego dania, które pragnę Wam zaproponować w ramach akcji Viva Ricotta ogłoszonej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Expresowe bułeczki z ciasta francuskiego 147

sztuk: 1 płat ciasta francuskiego 2 jabłka 2 garstki owoców jagodowych 2 łyżki ksylitolu/cukru + cynamon 1 białko Przygotowanie: jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Umieścić w rondelku, dodać cukier, mrożone owoce jagodowe, podlać odrobina wodą i dusić do miękkości i oparowania wody. Ostudzić rozwinąć zimne, prosto z lodówki ciasto francuskie z rolki, podzielić na 8 równej wielkosci

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zawijańce 135

francuskiego, do przygotowania szybkich przekąsek lub obiadu. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 10 plasterków sera żółtego - 10 plasterków salami - 1 cebula - 250 g pieczarek - 10 suszonych pomidorów - 2 łyżeczki oregano Przygotowanie: Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy doprawiając pod koniec solą i oregano. Ciasto francuskie rozwijamy, wykładamy na nim plasterki sera, na to salami, podsmażone pieczarki oraz

Zainspirowana w kuchni
Ciasto pełne czekolady na 1. urodziny bloga 180

sposobem może zyska nowych fanów. Ponadto, dziś "Międzynarodowy Dzień Bez Diety", więc możemy pozwolić sobie na mały jedzeniowy grzeszek, bez wyrzutów sumienia. Skusicie się? Składniki:   - 1 arkusz ciasta francuskiego - 1-2 tabliczki czekolady  - jajko - posiekane orzeszki ziemne/posiekane migdały/krokant Przepis możemy wykonać tak, jak prezentują na filmiku poniżej (czekolada w poprzek, część ciasta francuskiego jest odcinana(...)zużyć cały arkusz ciasta - przy użyciu dwóch tabliczek czekolady, ułożonych po sobie, wzdłuż długiego boku arkusza. Osobiście wolę drugi sposób. Arkusz ciasta francuskiego rozwijamy. Na środku, 1 cm od krawędzi arkusza umieszczamy tabliczki czekolady, tak by krótszy bok obu czekolad był wzdłuż krótszego boku arkusza (czyli odwrotnie niż jest na filmiku poniżej). Następnie, przy pomocy zwykłego noża lub noża

Be Fit Be Strong
TATAR Z KREWETEK I MANGO 139

  Prosta i elegancka przystawka, którą na pewno polubicie, podobnie jak Wasi goście.   Dla 4 osób Przygotowanie: 15 min Chłodzenie: 30 minut Składniki: 300 g

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
BIAŁO-CZERWONY KREM MALINOWO-JOGURTOWY 154

  W ramach akcji kulinarnej Biało-czerowno na talerzu ogłoszonej na Durszlak.pl proponuję Wam dzisiaj pyszny deser malinowo-jogurtowy w barwach narodowych.     Dla 4

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto francuskie a'la pizza z cukinią, pesto rosso i serem korycińskim 144

kokosowy  na patelni. Wrzuć wszystkie warzywa. Duś i zatroszcz się o wątrobę -dosmacz olejem z ostropestu, dodaj łyżeczkę koncentratu z czosnku. Dosmacz solą i pieprzem. Formę wyłóż ciastem francuskim. Jeśli macie okrągłą jak ja, musicie je trochę przyciąć , jeśli macie prostokątną , wyłóżcie ją ciastem. Ja używam okrągłej ,bo lubię , bo po upieczeniu są takie fajne puchate brzegi, mniam! Ciasto(...)właściwości. Wyjmij z piekarnika. Buon appetito! Ser Koryciński pięknie się rozpuścił i wmieszał w warzywa. Olej z ostropestu i pesto rosso nadały całości charakteru i mocno zaakcentowały smak. Ciasto francuskie nadało delikatności. Podałam na mojej drewnianej desce zrobionej dla mnie w pracowni rzeźbiarskiej pana Grzegorza. Zajrzyjcie koniecznie do  GRACIARNI! U W A G A ! Na hasło Z KUCHNI

Z Kuchni Do Kuchni
Szparagi w cieście francuskim 183

Składniki: ciasto francuskie (1 opakowanie 375 g) szparagi (18 szt.) pieczarki (2 duże) sezam (2 łyżki) tofu wędzone (5 dag) czosnek (1 ząbek) oliwa z oliwek (1-2 łyżki) sól woda Czas przygotowania: 40 min. Liczba porcji: 6 Przygotowanie: Odcinamy twarde końcówki szaragów. Resztę gotujemy do miękkości. Pieczarki(...)kroimy w drobną kostkę. Smażymy na oliwie. Pod koniec smażenia dodajemy sezam, wyciśnięty ząbek czosnku i pokrojone w drobną kostkę tofu. Solimy i smażymy jeszcze przez chwilę. Rozwijamy ciasto francuskie. Układamy co kilka centymetrów po 3 szparagi i posypujemy mieszanką pozostałych składników. Przecinamy ciasto pomiędzy grupkami szparagów. Podwijamy brzegi lub sklejamy je ze sobą. Pieczemy w temperaturze

Weganka gotuje
CIASTO MARCHEWKOWE Z MORELAMI 150

CIASTO MARCHEWKOWE Z MORELAMI   Przepyszne, miękkie i aromatyczne ciasto, najlepsze spośród ciast marchewkowych, jakich do tej pory miałam okazję skosztować.     8 porcji Przygotowanie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
PYSZNA ZUPA-KREM Z DYNI 163

PYSZNA ZUPA-KREM Z DYNI Dynia jest jednym z moich ulubionych jesienno-zimowych warzyw. Lubię ją na słodko i na słono. Przekonałam do niej nawet znajomych

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
KREMOWA ZUPA Z CYKORII 130

KREMOWA ZUPA Z CYKORII 4 porcje Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 15 minut   Składniki: 800 g cykorii 1 duży ziemniak 1 cytryna 150 g

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
PENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA 128

PENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA Szybkie, pełnowartościowe danie dla miłośników makaronu, w ten sam sposób możesz przygotować spaghetti. 4 porcje Przygotowanie: ok.15 min.   Składniki: 300

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CIASTO Z DYNI 173

CIASTO Z DYNI Proste, łatwe do przygotowania ciasto z dyni, idealne na jesienne i zimowe podwieczorki.     6 porcji Składniki: 1 kg miąższu z dyni

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania