SMAŻONE TOFU Z POREM Proste danie wegetariańskie zainspirowane kuchnią azjatycką, również bardzo popularną we Francji- dla tych, którzy lubią nieco bardziej egzotyczne smaki. 4
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaCURRY Z RYBY Proste danie rybne zainspirowane kuchnią azjatycką dla miłośników pikantnych smaków. 4 porcje Przygotowanie: 25 min. Gotowanie: 20 min. Składniki: 4 filety białej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW Bardzo prosta sałatka z cykorii, dużo bardziej popularnej we Francji niż w Polsce, a szkoda, bo posiada wiele walorów
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZUPA Z PORA I IMBIRU Szybka w przygotowaniu, rozgrzewająca i sycąca zupa, idealna na jesienno- zimową porę. Mimo, że por nie jest moim ulubionym warzywem, to
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaRISOTTO Z INDYKA Smaczne i pożywne danie kuchni włoskiej, również popularne we Francji. Ja lubię je przygotowywać zimą, bo jest bardzo sycące. 4 porcje Czas przygotowania
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZABAJONE Z CYTRUSAMI 4 porcje Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 15 minut Chłodzenie: 2 godz. Składniki: 1 różowy grejpfrut 4 pomarańcze 2 mandarynki (wypestkowane) ½ cytryny 6 żółtek
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSURÓWKA WITAMINOWA Można by ją również nazwać „sałatką piękności”, ponieważ jest nie tylko bardzo dobra w smaku (wszyscy moi znajomi ją polubili), ale zawiera również dużo
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaMINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO Prosta i efektowna przekąska, idealna na aperitif. 6 porcji Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 18 dużych różowych
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaTATAR Z ŁOSOSIA I MANGO Prosta i zarazem niezwykle wykwintna przystawka, którą oczarujesz swoich gości. 4- 6 porcji Przygotowanie 20 minut Składniki: 600 g wędzonego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII Kolorowa, zdrowa i chrupiąca zimowa sałatka, niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Dla 4 osób Przygotowanie: 15 minut
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSUSZONE ŚLIWKI W CZERWONYM WINIE Tym razem przepis na prosty, efektowny deser, który możecie przygotować na walentynkowy obiad lub kolację. Życzę Wam wszystkim miłych Walentynek i
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSAŁATKA Z MANDARYNEK, ZIELONEGO JABŁKA I BAZYLII Prosta zimowa sałatka owocowa, którą możesz podać na przykład na podwieczorek. Dla 4 osób 4 mandarynki 1 jabłko
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaKREWETKI W MARYNACIE MIODOWO- SOJOWEJ Krewetki to jedne z moich ulubionych owoców morza. Tym razem proponuję je wam w delikatnej miodowo-sojowej marynacie. Przygotowanie: 25 min
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaMUFFINKI Z BIAŁĄ I GORZKĄ CZEKOLADĄ Uwielbiam słodkości, dlatego nie zabraknie ich na pewno na moich blogu, ale namawiam do jedzenia ich z umiarem (przyznam, że
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSPAGHETTI Z RUKOLĄ I RICOTTĄ Tym razem szybkie danie wegetariańskie dla miłośników makaronu. Dla 4 osób Przygotowanie: 20 minut • 700 g rukoli • 2 łyżki oliwy
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska