francuskie - 7160 przepisów (strona:110/478)

KREMOWA ZUPA Z CYKORII 158

KREMOWA ZUPA Z CYKORII 4 porcje Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 15 minut   Składniki: 800 g cykorii 1 duży ziemniak 1 cytryna 150 g

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
PENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA 158

PENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA Szybkie, pełnowartościowe danie dla miłośników makaronu, w ten sam sposób możesz przygotować spaghetti. 4 porcje Przygotowanie: ok.15 min.   Składniki: 300

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CIASTO Z DYNI 204

CIASTO Z DYNI Proste, łatwe do przygotowania ciasto z dyni, idealne na jesienne i zimowe podwieczorki.     6 porcji Składniki: 1 kg miąższu z dyni

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SMAŻONE TOFU Z POREM 258

SMAŻONE TOFU Z POREM Proste danie wegetariańskie zainspirowane kuchnią azjatycką, również bardzo popularną we Francji- dla tych, którzy lubią nieco bardziej egzotyczne smaki.     4

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CURRY Z RYBY 173

CURRY Z RYBY Proste danie rybne zainspirowane kuchnią azjatycką dla miłośników pikantnych smaków.   4 porcje Przygotowanie: 25 min. Gotowanie: 20 min. Składniki: 4 filety białej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW 153

SAŁATKA Z CYKORII, GORGONZOLI I ORZECHÓW   Bardzo prosta sałatka z cykorii, dużo bardziej popularnej we Francji niż w Polsce, a szkoda, bo posiada wiele walorów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZUPA Z PORA I IMBIRU 172

ZUPA Z PORA I IMBIRU Szybka w przygotowaniu, rozgrzewająca i sycąca zupa, idealna na jesienno- zimową porę. Mimo, że por nie jest moim ulubionym warzywem, to

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
RISOTTO Z INDYKA 193

RISOTTO Z INDYKA Smaczne i pożywne danie kuchni włoskiej, również popularne we Francji. Ja lubię je przygotowywać zimą, bo jest bardzo sycące. 4 porcje Czas przygotowania

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZABAJONE Z CYTRUSAMI 180

ZABAJONE Z CYTRUSAMI 4 porcje Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 15 minut Chłodzenie: 2 godz. Składniki: 1 różowy grejpfrut 4 pomarańcze 2 mandarynki (wypestkowane) ½ cytryny 6 żółtek

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SURÓWKA WITAMINOWA 184

SURÓWKA WITAMINOWA Można by ją również nazwać „sałatką piękności”, ponieważ jest nie tylko bardzo dobra w smaku (wszyscy moi znajomi ją polubili), ale zawiera również dużo

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
MINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO 195

MINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO   Prosta i efektowna przekąska, idealna na aperitif.   6 porcji Czas przygotowania: 15 minut   Składniki: 18 dużych różowych

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
TATAR Z ŁOSOSIA I MANGO 205

TATAR Z ŁOSOSIA I MANGO Prosta i zarazem niezwykle wykwintna przystawka, którą oczarujesz swoich gości.   4- 6 porcji Przygotowanie 20 minut Składniki: 600 g wędzonego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII 156

ZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII Kolorowa, zdrowa i chrupiąca zimowa sałatka, niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu.   Dla 4 osób Przygotowanie: 15 minut

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SUSZONE ŚLIWKI W CZERWONYM WINIE 201

SUSZONE ŚLIWKI W CZERWONYM WINIE Tym razem przepis na prosty, efektowny deser, który możecie przygotować na walentynkowy obiad lub kolację. Życzę Wam wszystkim miłych Walentynek i

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SAŁATKA Z MANDARYNEK, ZIELONEGO JABŁKA I BAZYLII 214

SAŁATKA Z MANDARYNEK, ZIELONEGO JABŁKA I BAZYLII Prosta zimowa sałatka owocowa, którą możesz podać na przykład na podwieczorek.   Dla 4 osób 4 mandarynki 1 jabłko

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję