Tarta z karmelizowaną cebulą, burakiem i kozim serem na cieście francuskim

Tarta z karmelizowaną cebulą, burakiem i kozim serem na cieście francuskim

Tarta z karmelizowaną cebulą, burakiem i kozim serem na cieście francuskim

Cześć ! Zawsze w lodówce mam opakowanie ciasta francuskiego. Gdy tylko mam dzień lenia, robię mega szybką tartę z ulubionymi składnikami. Taka tarta sprawdzi się równie dobrze, gdy nawiedzą nas niespodziewani goście. Dziś wersja z moją ukochaną karmelizowaną cebulą, burakiem i kozim serem. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 ugotowany burak – obrany i pokrojony w cienkie plastry 200 g sera koziego – podpuszczkowego dojrzewającego – startego na tarce o dużych oczkach 2 – 3 duże cze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Moja pasja smakuMoja pasja smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, buraki, burak, ser, rukola, ciasto francuskie, drugie danie, pizza przepis, pizza , ciasto na pizze, pieczone buraki, szybkie ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, pizza na patelnie

Inne przepisy z Moja pasja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.