MALINOWY MUS Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

MALINOWY MUS Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

MALINOWY MUS Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Przepis na : deser

Dziś proponuję Wam prosty i aromatyczny deser z malinami, które uwielbiam.   Przygotowanie 30 min Chłodzenie 2 h   Dla 4-6 osób ● 400 g malin ● 200 g białej czekolady ● 30 cl śmietany kremówki ● 3 białka jajek ● 2 listki żelatyny (4 g) ● 4 łyżki cukru pudru Do dekoracji: ● listki mięty lub werbeny   Białą czekoladę połam na kawałki lub zetrzyj na tarce. Przełóż do żaroodpornej miseczki, dodaj 10 cl kremówki i rozpuść w kąpieli wodnej.* Mieszaj czekoladę od czasu do czasu, nie dopuszczając do w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.