MALINOWY MUS Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
MALINOWY MUS Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Przepis na : deser
Dziś proponuję Wam prosty i aromatyczny deser z malinami, które uwielbiam. Przygotowanie 30 min Chłodzenie 2 h Dla 4-6 osób ● 400 g malin ● 200 g białej czekolady ● 30 cl śmietany kremówki ● 3 białka jajek ● 2 listki żelatyny (4 g) ● 4 łyżki cukru pudru Do dekoracji: ● listki mięty lub werbeny Białą czekoladę połam na kawałki lub zetrzyj na tarce. Przełóż do żaroodpornej miseczki, dodaj 10 cl kremówki i rozpuść w kąpieli wodnej.* Mieszaj czekoladę od czasu do czasu, nie dopuszczając do w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Autor
Angie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
czekolada, sosy, francuskie, maliny, biała czekolada, ciastka kremówki, ciasta z kremami, malinowe, deser, desery, gorąca czekolada, deser z malinami, ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, proste ciasto, ciasto z malinami, ciasto z białek , ciasto z musem czekoladowym, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto 3 bit
Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dodaj komentarz