Placki i kotlety z kalafiora znają już chyba wszyscy, nawet mięsożercy. Smażone i obtoczone w bułce tartej, na roślinożercach nie robią już większego wrażenia. Sam kalafior
Pełna LodówkaŁosoś w papilotach to najczęstszy sposób na rybę w moim domu od wielu lat. Nie musi to być tylko łosoś – sprawdzi się w zasadzie każda
Poezja smakuRyby w codziennej diecie to źródło cennych witamin, minerałów i tłuszczów. Dlatego dietetycy zachęcają do częstego ich spożywania. Ale aby ryba była naprawdę zdrowa, lepiej nie
Smakowity Blog KulinarnyPo raz pierwszy wykorzystałam mąkę gryczaną i wędzone tofu. Wszystko spisało się idealnie! Nie spodziewałam się takiego wynalazku, a jednak trzeba ryzykować i poznawać nowe smaki
Truskawkowa FiestaSkładniki na 1 porcję:50 g zielonej soczewicy1 białko jaja2 łyżeczki otrębów orkiszowych/żytnich1 łyżeczka lnu mielonegoCurry, pieprz, sól, imbir, kurkumaPrzygotowanie:Soczewicę gotujemy zgodnie z tym
CzarnawisienkaDzień dobry :)Nie wiem czy wiecie, ale zmieniłam lokum. Mam teraz dużo większą kuchnię niż w poprzednim mieszkaniu :) Większą kuchnię i więcej współlokatorek - koleżanek z którymi
W kuchni KatieJesień to moja ulubiona pora roku :) Kiedy już tylko zaliczę pierwsze wrześniowe lub październikowe przeziębienie (zapewne spowodowane przesileniem jesiennym) - potem jestem zdrowa jak ryba. Mój organizm
W kuchni KatieDanie typowo wegetariańskie dla miłośników duszonych warzyw z dodatkiem ostrego smaku. Idealne na jesienną-zimową pogodę. W roli głównej kiełbaski sojowe wędzone.Składniki:2 porcje2
Truskawkowa FiestaUwielbiam owoce morza, ale najczęściej jadam z nich tylko krewetki. Nie przepadam za mięsem, jak już do jadam jedynie drób, dlatego wszelkie ryby i ośmiornice są
CzarnawisienkaKotleciki sojowe po raz pierwszy robiłam już jakiś czas temu. Trochę zajęło mi stworzenie idealnego przepisu, który podpasuje mojemu podniebieniu, ale udało się. Powstały kotlety
CzarnawisienkaJeszcze tydzień i powrót do szkoły. Tak szczerze - chce mi się i nie. Znowu powroty po piętnastej i brak czasu na gotowanie. W tym wpisie prezentuje
Truskawkowa FiestaMiałam duży zapas cukinii, a jak wiadomo jest ona zdrowa i niskokaloryczna. Spróbowałam zrobić delikatne placuszki. Były bardzo smaczne i syte. Składniki: pół małej cukinii 1
Truskawkowa FiestaOd dziecka uwielbiałam fasolkę po bretońsku. Zawsze moja mama dodawała boczek i kiełbasę, a ja oczywiście odchudziłam wersję. Zamiast tłustego mięsa zastąpiłam piersią z kurczaka. Niby
Truskawkowa FiestaUwielbiam brokuł i mogę z niego robić dosłownie wszystko! Jakiś czas temu wpadłam na pomysł zrobienia pieczonych kotlecików bez zero procentu tłuszczu. Obawiałam się, że nie
Truskawkowa FiestaPrzepis zalega w moim przepiśniku od dłuższego czasu, więc pora, aby ukazał się na świetle dziennym. Bardzo lubię ryby, mogłabym je jeść codziennie przygotowywane na różne
Truskawkowa Fiesta