KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI 247Konfitura z czerwonej cebuli. Lekko słodka, a tak naprawdę słodko-kwaśna, z nutką pikantności. Taka konfitura idealnie sprawdza się jako dodatek do burgerów. A
Smaczne Zdrowe
Zupa z białych warzyw oraz kiełkami groszku zielonego – idealna na lato 203Bardzo letnia zupa, kiełki zielonego groszku nadają bardzo charakterystycznego i orzeźwiającego posmaku. Wszystkim domownikom bardzo smakowała. Nawet małej Klarze, która od czasu do czasu postanawia nie
wysmienity
Bitki z indyka 234Bitki z indyka to bardzo smaczna propozycja obiadowa. Sos wzbogaciłam dodatkiem pieczarek i strąka czerwonej papryki i dla smaku i dla koloru. To dobry pomysł na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron z rukolowym pesto i pestkami granatu 242Jeśli lubisz kuchnię śródziemnomorską spodoba Ci się to proste danie makaronowe. Pikantne pesto z rukoli świetnie kontrastuje z winnymi chrupiącymi pestkami granatu. Smakuje naprawdę świetnie, a
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Faszerowane słodkie ziemniaki – pomysł na mięso mielone 233Często w domu przygotowuję sos pomidorowy z mięsem mielonym – jest idealne do lasagne, spaghetti czy innych makaronów. Tym razem wykorzystałam go jako farsz do słodkich ziemniaków
wysmienity
Przepisy na wykwintne dania ze szparagami 218Maj i czerwiec to prawdziwy szał na szparagowe przepisy, nic dziwnego tyle właśnie trwa sezon na to wykwintne warzywo. Jak przyrządzić szparagi? Pomysłów jest bardzo wiele
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa szpinakowa z łososiem 236Zupa szpinakowa z pieczonym łososiem na pewno posmakuje każdemu, kto ją skosztuje. Połączenie szpinaku i łososia nie zawodzi, w duecie to gwarancja wspaniałego smaku. Sama byłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi z farszem z dorsza i łososia 189Pierogi z rybą? Też podchodziłam do tego dania dość sceptycznie, póki nie skosztowałam. Pyszne, delikatne, a dodatek sosu chrzanowego dopełnia wysublimowaną smakowo całość. Farsz na pierożki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wegeteriańskie kotlety z fasolki mung 220Fasolka mung, zwana również złotą fasolką to jedna z najzdrowszych fasoli. Ma właściwości mocno oczyszczające. Posiada zdolności usuwania toksyn z organizmu. Jak wszystkie fasole jest bogatym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Odkrywany na nowo gulasz z dziczyzny 184Powroty do tradycji bywają bardzo inspirujące, odkrywcze i oczywiście zdrowe, zwłaszcza kiedy mówimy o kulinarnych podróżach do przeszłości. Nasi przodkowe odżywiali się dużo lepiej niż my
KulinarneImpresje.pl
Golonka z indyka duszona w warzywach 214Mięso z indyka jest smaczne, zdrowe i niskokaloryczne, szczególnie polecane przez dietetyków. Nie potrzebuję jednak specjalnej zachęty, bo uwielbiam każda część z indora. Dziś polecam bardzo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pyszne i zdrowe roladki schabowe 205Nie macie dzisiaj czasu kompletnie na nic, ale macie ochotę na pyszny, zdrowy, lekki obiad? Zapraszam do kuchni Agaty, w której na pewno znajdziecie coś odpowiedniego
KulinarneImpresje.pl
Wiosenne naleśniki szpinakowe. Przepis podstawowy 224Wiosenne, cudownie zielone naleśniki kolorek zawdzięczają szpinakowi. Ten przepis udowadnia, że dania ze szpinakiem mogą być smaczne. Chlorofil zawarty w zielonych listkach szpinaku jest nie do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Hummus z buraka 226Hummus z buraka to połączenie klasycznej wersji hummusu z burakiem. Piękny kolor pasty, głębia smaku urzeknie każdego. Pyszna, zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla masła. Poniżej przedstawiam
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa krem ze szpinaku z serkiem ricotta 339Budzimy się z zimowego letargu! Kończymy z ciężkim jedzeniem, a na naszych stołach zaczynają pojawiać się lekkie dania. Dziś zapraszamy Was na zupę z liści szpinaku
W kuchni Katie