dietetyczne obiady - 3366 przepisów (strona:32/225)

Jaglany krupnik z batatami i jarmużem - dietetycznie 189

Krupniczek jaglany z batatmi i jarmużem, ta zupa to prawdziwy superfood. Jest pyszna, pożywna, pełna witamin i banalnie prosta do przygotowania. Robiłam ją w dwóch wariantach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łopatka jagnięca z piekarnika - uczta smaków 131

Jagnięcina to jedno z najzdrowszych mięs szkoda, bo trudno osiągalne i stosunkowo drogie. Jest delikatne, soczyste i bardzo smaczne. Prawdziwi koneserzy zachwycają się jego smakiem. Wystarczy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I SOSEM KOLENDROWYM 232

SKŁADNIKI: (2 porcje) ·        1 duża pierś z kurczaka ·        1,5 łyżki oliwy z oliwek

Calzonella.com
Pieczone bataty z piekarnika 166

Bataty - słodkie ziemniaki w ciekawy i smaczny sposób urozmaicają codzienne posiłki. To dużo zdrowsza wersja popularnych ziemniaków. Ponoć przewyższają je ilością składników odżywczych o 50%. Bataty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KAPUŚNIAK 148

   W sezonie jesienno-zimowym królują u nas zupy. Zupy są pożywne, rozgrzewające i wcale nie muszą być zawiesiste. Są idealne na tę porę roku

Smaczne Zdrowe
Zapiekane warzywa – rewelacyjny dodatek do dań głównych 125

Bakłażan, cukinia, cebula oraz czerwona papryka – wszystko skropione oliwą z oliwek oraz doprawione ziołami. Potrawa bardzo aromatyczna. Idealna jako dodatek do dań głównych lub np. niedzielnej

wysmienity
Zupa kalafiorowa z topinamburem Michaela Mosleya 151

Zupa kalafiorowa z topinamurem to idealna jesienna zupa, pyszna, sycąca i o wyjątkowym smaku. Kalafior to dobre źródło witaminy C. Zawiera też związki stymulujące wydzielanie odtruwających

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Klops z indyka. Dieta szybka przemiana - faza I i II 621

W diecie przyspieszającej metabolizm jemy sporo białka, dlatego każdy nowy, smaczny przepis jest mile widziany. Ten jest wyjątkowo uniwersalny i pasuje do każdej fazy diety. Jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Por duszony z czerwoną papryką. Dieta szybka przemiana - faza I i II 144

Pyszny, aromatyczny, lekko pikantny por duszony z czerwoną papryką. Smaczny, kolorowy  dodatek obiadowy i kolacyjny do porcji białka w I i II fazie diety. Warzywa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orientalna zupa kalafiorowa 155

Zapraszam na jesienne wydanie zupy klafiorowej na indyjską nutę. Dodatek curry nie tylko całkowicie odmienia kolor zupy, ale razem z kuminem, imbirem i mlekiem kokosowym tworzy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
15 przepisów na dania z dynią 178

Sezon na dynię rozkręcił się na dobre i dlatego dania z dynii powinny zagościć na Twoim talerzu. Nie wiesz co zrobić z dynii? Przepisy na dania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dyniowe knedle ze śliwkami i makowym masełkiem 174

Knedle ze śliwkami w nieco zmodyfikowanej formie, bo z dodatkiem musu dyniowego. I kolor cieszy oko i można dodatkowo przemycić więcej wartości odżywczych. Nie na tym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka obiadowa z buraczków, czerwonej cebuli 143

Burak to najzdrowsze i zarazem najbardziej uniwersalne warzywo. Są niedrogie i pyszne. Sałatka z buraczków to polski klasyk, idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Nie ukrywam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cukinia z mascarpone i szynką parmeńską 123

Sezon na cukinię trwa. Jednak po jakimś czasie leczo się nudzi, ketchup z cukinii zrobiony i co dalej? Dalej kremowa cukinia z mascarpone, zawinięta w szynkę

Czarnawisienka
Naleśniki oładkowe (maślankowe) z karmelizowanymi śliwkami 136

Naleśniki oładkowe znalazłam w "Prawdziwej kuchni polskiej" Hanny Szymanderskiej. Nie powiem Wam co oznacza ta nazwa, bo nie wiem i nic na ten temat nie znalazłam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania