Krupniczek jaglany z batatmi i jarmużem, ta zupa to prawdziwy superfood. Jest pyszna, pożywna, pełna witamin i banalnie prosta do przygotowania. Robiłam ją w dwóch wariantach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jagnięcina to jedno z najzdrowszych mięs szkoda, bo trudno osiągalne i stosunkowo drogie. Jest delikatne, soczyste i bardzo smaczne. Prawdziwi koneserzy zachwycają się jego smakiem. Wystarczy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!SKŁADNIKI: (2 porcje) · 1 duża pierś z kurczaka · 1,5 łyżki oliwy z oliwek
Calzonella.comBataty - słodkie ziemniaki w ciekawy i smaczny sposób urozmaicają codzienne posiłki. To dużo zdrowsza wersja popularnych ziemniaków. Ponoć przewyższają je ilością składników odżywczych o 50%. Bataty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!W sezonie jesienno-zimowym królują u nas zupy. Zupy są pożywne, rozgrzewające i wcale nie muszą być zawiesiste. Są idealne na tę porę roku
Smaczne ZdroweBakłażan, cukinia, cebula oraz czerwona papryka – wszystko skropione oliwą z oliwek oraz doprawione ziołami. Potrawa bardzo aromatyczna. Idealna jako dodatek do dań głównych lub np. niedzielnej
wysmienityZupa kalafiorowa z topinamurem to idealna jesienna zupa, pyszna, sycąca i o wyjątkowym smaku. Kalafior to dobre źródło witaminy C. Zawiera też związki stymulujące wydzielanie odtruwających
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!W diecie przyspieszającej metabolizm jemy sporo białka, dlatego każdy nowy, smaczny przepis jest mile widziany. Ten jest wyjątkowo uniwersalny i pasuje do każdej fazy diety. Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszny, aromatyczny, lekko pikantny por duszony z czerwoną papryką. Smaczny, kolorowy dodatek obiadowy i kolacyjny do porcji białka w I i II fazie diety. Warzywa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam na jesienne wydanie zupy klafiorowej na indyjską nutę. Dodatek curry nie tylko całkowicie odmienia kolor zupy, ale razem z kuminem, imbirem i mlekiem kokosowym tworzy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon na dynię rozkręcił się na dobre i dlatego dania z dynii powinny zagościć na Twoim talerzu. Nie wiesz co zrobić z dynii? Przepisy na dania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Knedle ze śliwkami w nieco zmodyfikowanej formie, bo z dodatkiem musu dyniowego. I kolor cieszy oko i można dodatkowo przemycić więcej wartości odżywczych. Nie na tym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Burak to najzdrowsze i zarazem najbardziej uniwersalne warzywo. Są niedrogie i pyszne. Sałatka z buraczków to polski klasyk, idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Nie ukrywam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon na cukinię trwa. Jednak po jakimś czasie leczo się nudzi, ketchup z cukinii zrobiony i co dalej? Dalej kremowa cukinia z mascarpone, zawinięta w szynkę
CzarnawisienkaNaleśniki oładkowe znalazłam w "Prawdziwej kuchni polskiej" Hanny Szymanderskiej. Nie powiem Wam co oznacza ta nazwa, bo nie wiem i nic na ten temat nie znalazłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!