dietetyczne obiady - 3366 przepisów (strona:32/225)

Zapiekane warzywa – rewelacyjny dodatek do dań głównych 153

Bakłażan, cukinia, cebula oraz czerwona papryka – wszystko skropione oliwą z oliwek oraz doprawione ziołami. Potrawa bardzo aromatyczna. Idealna jako dodatek do dań głównych lub np. niedzielnej

wysmienity
Zupa kalafiorowa z topinamburem Michaela Mosleya 192

Zupa kalafiorowa z topinamurem to idealna jesienna zupa, pyszna, sycąca i o wyjątkowym smaku. Kalafior to dobre źródło witaminy C. Zawiera też związki stymulujące wydzielanie odtruwających

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Klops z indyka. Dieta szybka przemiana - faza I i II 656

W diecie przyspieszającej metabolizm jemy sporo białka, dlatego każdy nowy, smaczny przepis jest mile widziany. Ten jest wyjątkowo uniwersalny i pasuje do każdej fazy diety. Jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Por duszony z czerwoną papryką. Dieta szybka przemiana - faza I i II 170

Pyszny, aromatyczny, lekko pikantny por duszony z czerwoną papryką. Smaczny, kolorowy  dodatek obiadowy i kolacyjny do porcji białka w I i II fazie diety. Warzywa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orientalna zupa kalafiorowa 186

Zapraszam na jesienne wydanie zupy klafiorowej na indyjską nutę. Dodatek curry nie tylko całkowicie odmienia kolor zupy, ale razem z kuminem, imbirem i mlekiem kokosowym tworzy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
15 przepisów na dania z dynią 208

Sezon na dynię rozkręcił się na dobre i dlatego dania z dynii powinny zagościć na Twoim talerzu. Nie wiesz co zrobić z dynii? Przepisy na dania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dyniowe knedle ze śliwkami i makowym masełkiem 205

Knedle ze śliwkami w nieco zmodyfikowanej formie, bo z dodatkiem musu dyniowego. I kolor cieszy oko i można dodatkowo przemycić więcej wartości odżywczych. Nie na tym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka obiadowa z buraczków, czerwonej cebuli 179

Burak to najzdrowsze i zarazem najbardziej uniwersalne warzywo. Są niedrogie i pyszne. Sałatka z buraczków to polski klasyk, idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Nie ukrywam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cukinia z mascarpone i szynką parmeńską 147

Sezon na cukinię trwa. Jednak po jakimś czasie leczo się nudzi, ketchup z cukinii zrobiony i co dalej? Dalej kremowa cukinia z mascarpone, zawinięta w szynkę

Czarnawisienka
Naleśniki oładkowe (maślankowe) z karmelizowanymi śliwkami 172

Naleśniki oładkowe znalazłam w "Prawdziwej kuchni polskiej" Hanny Szymanderskiej. Nie powiem Wam co oznacza ta nazwa, bo nie wiem i nic na ten temat nie znalazłam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Strogonow z indyka 172

Strogonow mniej klasycznie, bo z wykorzystaniem indyczej piersi, z dodatkiem pieczarek i czerwonej papryki. To kolejna smaczna propozycja wykorzystania mięsa z indyka. Aromatyczne, pyszne danie idealne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka „prawie” Cesar 198

Sałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orkiszowe knedle ze śliwkami 210

Knedle to klasyk wakacyjnej kuchni, w tym roku pojawiły się u mnie wyjątkowo wcześnie, bo już w połowie lipca kupowałam pierwsze węgierki. To śliwki, których pestka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mix wegetariański – pełnowartościowy posiłek z wykorzystaniem wielu warzyw. 174

Różne techniki przygotowania, z wykorzystaniem wielu warzyw. Znajdziecie tu kapustę czerwoną, pomidory, cukinię. Całość moim zdaniem prezentuje się bosko no i nie ma szans na nudę

wysmienity
Kotleciki jagnięce 174

Mięso jagnięce jest dietetyczne i lekkostrawne, wyróżnia się dużą wartością odżywczą. To jedno z najzdrowszych mięs dostępnych na rynku. W jagnięcie w dużych ilościach występuje kwas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!