Przepis na : obiad
Zdrowe odżywianie w oparciu o produkty o małej zawartości tłuszczu i niskim indeksie glikemicznym ma jeden bardzo duży plus: po zjedzeniu posiłku nie następuje gwałtowny wzrost glukozy we krwi, a tym samym nasz organizm pracuje na równomiernych obrotach. Już nie miewamy “fazy poposiłkowej” - stanu euforii, oszołomienia, cudownej błogości spowodowanej gwałtownym wzrostem poziomu glukozy we krwi. Suche nasiona roślin strączkowych należą do grupy produktów o niskim indeksie glikemicznym. Czerwona soczewica jest... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Produkty niezgodne z Twoją grupą krwi mogą przyczynić się do wzrostu wagi, gromadzenia się toksyn w tkance tłuszczowej czy nawet większego ryzyka zachorowania na choroby układu pokarmowego czy krążenia?
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl