Dynie z Pomarańczy to dekoracja, która może posłużyć jako "naczynka" na dowolne mini słodycze, takie jak np. draże, cukierki, żelki, a także inne przekąski. "Dynio-pomarańcze" pięknie prezentują się i mogą stanowić bardzo ciekawy dodatek na stole w Halloweenowy wieczór. Dynie z Pomarańczy na Słodycze i Przekąski - Halloween - Składniki: pomarańcze (ilość w zależności od zapotrzebowań) dowolne słodycze lub przekąski
Słodka Stronazakupiony w KFC i mamy pewność, że wiemy co jemy. Domowy Twister jak z KFC - Składniki: ok. 6 placków tortilla (kupionych lub z tego przepisu ) sałata lodowa + ozdobna - do dekoracji (opcjonalnie) ok. 2 duże pomidory Sos majonezowy: ok. 3 łyżki majonezu ok. 5 łyżek kwaśnej śmietany 12% lub 18% sól pieprz czosnek w proszku (opcjonalnie) Stripsy: podwójna pierś z kurczaka
Słodka StronaPorządnie wymieszać. Następnie przełożyć nim ciasto i włożyć do lodówki, do momentu, aż masa porządnie zgęstnieje, czekałam jakieś półtorej godzinki. Potem wierzch obsypać kakaem wymieszanym z cukrem waniliowym. Dekoracja: Trochę ciasta kruchego, jak na ciasteczka (wykorzystałam je bo zostało mi trochę w lodówce po wcześniejszych pichceniach). Kilka okrągłych cukiereczków z nadzieniem (ale nie płynnym) lukier królewski do sklejenia Ciasto
Moje pyszne gotowanieupiec kruche korzenne ciasteczka wykorzystałam przepis znaleziony na stronie Moje ciasto , gdzie jest mnóstwo dobrych receptur na różne wypieki i desery. A do dekorowania przydał się gotowy lukier i dekoracje cukrowe oraz opłatkowe Dr. Oetker. Dzięki nim ozdabianie ciasteczek było szybkie a efekt kolorowy. Zobacz jak z innymi blogerami bawiliśmy się na świątecznych warsztatach kulinarnych ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSkładniki: 2 duże opakowania herbatników petitków 1 masa krówkowa z puszki 2 kremy do karpatki 0,5 l śmietany 30% 2 fixy do ubicia śmietany cukier puder czekolada do dekoracji ciasta Sposób przyrządzenia: Na spód blachy do ciasta (nie musimy jej wykładać papierem) układamy petitki, na nie lekko rozgrzaną masę krówkową (zamkniętą puszkę umieszczamy w miseczce z gorącą wodą
upichcictarce princessy (boki) i malutkiego pudełeczka lentilek czyli drażetek czekoladowych. Zrobienie tego tortu zajęło mi około 2 i pół godziny. Gdybym miała więcej czasu, to popracowałabym bardziej nad jego dekoracją ;) Udało mi się uratować tylko dwa małe kawałki ;) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennazastygnie. Nie przejmujcie się rzadką jego konsystencją, gdyż w lodówce zastygnie. Do części można dodać kakao i zrobić krem w dwóch wersjach: jeden orzechowy, a drugi kakaowo-orzechowy. Do dekoracji używam najczęściej połówek orzechów, tym razem jednak użyłam roztopionej mlecznej czekolady. Zapraszam na herbatę z kawałeczkiem pysznego ciasta :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaspróbować? Składniki: 500 ml. naturalnego jogurtu , 6 łyżek twarożku śmietankowego (może być taki z wiaderka), 2 łyżki anielskiego syropu klonowego , anielska konfitura wiśniowa , gorzka czekolada , wafelek - do dekoracji. Twarożek zmiksować z jogurtem. Posłodzić syropem klonowym i dodać konfiturę do smaku. Całość ponownie zmiksować. Wlać do pucharków, na wierzch nałożyć konfiturę. Żeby nie było za słodko to udekorować
Codzienna kuchnia niecodziennaJestem pewna, ze tak samo jak ja, nie będziecie zawiedzeni. Podoba się Wam stroik widoczny na zdjęciach? Jest to ta sama lawendowa doniczka, która otrzymałam od firmy Kufer Dekoracji podczas Spotkania Blogujących Babeczek. Mimo upływającego czasu nadal wyczuwalny jest delikatny zapach lawendy :) Pani Marto, pozdrawiam Panią serdecznie
Codzienna kuchnia niecodziennadrewnianym patyczkiem czy ciasto jest upieczone dobrze. Patyczek powinien być lekko wilgotny, ale bez drobinek lepkiego ciasta. Przed pokrojeniem ciasto powinno wystygnąć, żeby nie było efektu lekkiego zakalca ;) Do dekoracji: 1/2 czekolady , 3 łyżki słodkiej śmietanki , skórka pomarańczowa - użyłam kandyzowanej skórki GoldPack . Śmietankę mocno podgrzać na wolnym ogniu, dodać czekoladę. Odstawić z ognia i mieszając rozpuścić ją w śmietance
Codzienna kuchnia niecodziennazaprosić na puree ziemniaczane. Proste, szybkie i pyszne. Danie, które może być dodatkiem na przykład do pieczeni, ale także stanowić samodzielne danie. Odpowiednio podane może być również ciekawą dekoracją nakrytego do obiadu stołu. Bo kto powiedział, ze ziemniaki muszą być prosto z wody i podane w mało ciekawy sposób? Do puree najlepsze są ziemniaki gotowane w mundurkach. Nie tracą smaku
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 1/2 kostki masła (lub ewentualnie margaryny), 5 jaj , 3/4 szklanki cukru , 1 łyżeczka proszku do pieczenia , 5 opakowań budyniu czekoladowego , 3 łyżki ciemnego gorzkiego kakao . Do dekoracji: tabliczka czekolady , 3 łyżki słodkiej śmietanki , dowolna posypka - ja użyłam prażonych ziaren amarantusa (popping). Wykonanie jest bardzo proste i szybkie. Wszystkie składniki utrzeć mikserem na gładką masę. (Budynie dodajemy
Codzienna kuchnia niecodziennapszennej , pół szklanki cukru , 1 łyżeczka sody , pół łyżeczki proszku do pieczenia , 1/4 szklanki oleju , 3/4 szklanki mleka , 1 jajko , 1 duży banan mocno dojrzały , 1 łyżeczka cynamonu . Do dekoracji: słoiczek Czeko'la Blond , kolorowe groszki. Suche składniki wymieszać w jednej misce: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i cynamon. Do drugiej roztrzepać: jajko, olej, mleko i rozgnieciony
Codzienna kuchnia niecodziennabezów 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka ekstraktu waniliowego - przepis >klik!< 150 g herbatników (lub kruchych ciastek) 3 łyżki wiórków kokosowych 4 łyżki masła do dekoracji: polewa karmelowa wiórki czekoladowe Herbatniki pokruszyć. Wiórki kokosowe uprażyć lekko na suchej patelni. Przestudzone dodać do herbatników razem z masłem. Utrzeć razem na jednolitą masę. Można to wszystko zrobić używając blendera
Codzienna kuchnia niecodziennacelu białego i brązowego cukru. Wyjdzie ciekawa mieszanka o nieco różnych smakach. Kandyzowany imbir ma strukturę zbliżoną do twardszych galaretek w cukrze. Można go wykorzystać do dekoracji ciast lub jako odświeżającą oddech przekąskę. Taki imbir można kupić w sklepach ze zdrową żywnością, ja jednak wolę sama go zrobić :) Syrop przelewamy do wyparzonych buteleczek
Codzienna kuchnia niecodzienna