dekoracje - 3179 przepisów (strona:114/212)

Deser z "Schoko Bons" 350

pieczenia    10 cukierków Kinder Schoko Bons    2 łyżki mleka       kilka orzechów laskowych (posiekanych)       6 cukierków Schoko Bons (do dekoracji)    50 g czekolady mlecznej    3 łyżki mleka Deser z "Schoko Bons" -  Sposób przygotowania: Mleko zagotować z cukrem i cukrem z prawdziwą wanilią, dodać kaszkę i gotować

Słodka Strona
Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone 279

prawdziwą wanilią spód: 100 g herbatników maślanych 40 g masła (w temp. pokojowej) 30 g zmielonych migdałów polewa: 100 g białej czekolady 50 g masła płatki migdałów na dekoracje Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone - Sposób przygotowania : Herbatniki, masło i mielone migdały zmiksować w food procesorze. Wyścielić powstałym "ciastem" dno tortownicy (22 cm) wcześniej wyłożonej pergaminem i podpiec w piekarniku

Słodka Strona
Wuzetka 387

Wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie części. Kremówkę ubijamy*, pod koniec dodając cukier puder i fix. Blaty biszkoptów nasączamy mlekiem. Na dolne ciasto wykładamy śmietanę (odrobinę można zostawić na dekorację). Górny biszkopt smarujemy konfiturą i kładziemy na krem (konfiturą do spodu). W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło z połamaną czekoladą. Mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji i gotową polewę wylewamy na ciasto

Słodka Strona
Serniczki z Sosem Truskawkowym 143

łyżki cukru pudru ok. 100 g herbatników Serniczki z Sosem Truskawkowym - Sposób przygotowania : Twaróg ucieramy z cukrem pudrem i ekstraktem. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę. Część zostawiamy na dekorację, a resztę dodajemy do sera i dokładnie mieszamy. Truskawki miksujemy razem z cukrem pudrem. Herbatniki siekamy w food procesorze lub blenderze "na piasek". W pucharkach lub kieliszkach układamy warstwami: zmielone herbatniki

Słodka Strona
Bułeczki - Pieski 180

które stworzą oczka. Przed pieczeniem oliwki "wciskamy" do ciasta w miejsce nosków i oczek piesków. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 10-15 minut do zrumienienia bułeczek. Do dekoracji użyłam pomidorków koktajlowych pokrojonych w krążki, mini kiełbasek, i sałaty strzępiastej. *źródło inspiracji - przepis na "zwykłe bułeczki" http://pracowniawypiekow.blogspot.com Moje posty

Słodka Strona
Mini Tortille z Łososiem Wędzonym, Oliwkami i Kaparami 206

placki tortilla (gotowe lub z tego przepisu ) 200 g wędzonego łososia ok. 100 g oliwek (czarne, zielone) łyżeczka kaparów ok. połowa konserwowej papryki sałata lodowa majonez sałata strzępiasta do dekoracji (opcjonalnie) wykałaczki Mini Tortille z Łososiem Wędzonym, Oliwkami i Kaparami - Sposób przygotowania: Każdą tortillę składamy na pół i jeszcze raz na pół tworząc ćwiartkę placka. Rozkładamy i za pomocą noża

Słodka Strona
Tort Truskawkowy z Masą Budyniowo-Mleczną i Konfiturą Malinową 231

mleka w proszku budyń śmietankowy łyżka mąki ziemniaczanej 125 g masła 200 g truskawek ok. 4 łyżki konfitury malinowej ok. 70 g wiórków kokosowych ok. 100 g truskawek do dekoracji Tort Truskawkowy z Masą Budyniowo-Mleczną i Konfiturą Malinową - Sposób przygotowania : Tortownice (21 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek.  Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka

Słodka Strona
Prosty Deser Straciatella z Poziomkami 191

łyżki cukru pudru.  Wykładamy na dno pucharków. Śmietanę ubijamy, a gdy tylko zacznie gęstnieć wsypujemy fix oraz ok. 2 łyżki cukru pudru.    Część śmietany odkładamy na dekorację, a do reszty wrzucamy startą czekoladę.  Wszystko delikatnie mieszamy.  Przekładamy do kieliszków, dekorujemy śmietaną i posypujemy pozostałą częścią poziomek.  Całość możemy oprószyć kawałkami czekolady. Moje posty

Słodka Strona
Jagodowo Poziomkowe Ptasie Mleczko z Mlekiem Skondensowanym 326

żelatyny 200 g śmietanki kremówki 30% 200 ml mleka skondensowanego 150 g poziomek 150 g jagód ok. 100 g biszkoptów ok. 100 ml kremówki dodatkowe poziomki i jagody na dekoracje (opcjonalnie) Jagodowo Poziomkowe Ptasie Mleczko z Mlekiem Skondensowanym - Sposób przygotowania: Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy żelatynę i mieszamy do momentu rozpuszczenia (w razie problemów można znów postawić na niewielkim ogniu

Słodka Strona
Sushi Panda 168

Sushi Panda mogą stanowić dekorację na półmisku pełnym sushi lub pełnić funkcję odrębnej przekąski.   Te urocze misie to nic innego jak ryż oraz kawałki nori.  Sushi Panda są dość pracochłonne, ale efekt....  z pewnością nikt nie przejdzie obok nich obojętnie.  Sushi Panda - Składniki: 150 g ryżu do sushi ok. 2 arkusze wodorostów nori Zaprawa

Słodka Strona
Tortilla z Krewetkami 178

placki tortilli  (kupione lub domowe - przepis ) 150 g krewetek 100 g oliwek ok. 150 g paluszków krabowych połowa niedużej papryki czerwonej ogórek sałata lodowa (dodatkowo strzępiasta do dekoracji - opcjonalnie) łyżeczka kaparów duży pomidor lub ok. 6 pomidorków koktajlowych majonez 50 ml sosu sojowego szczypta soli ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej duże jajko Tortilla z Krewetkami

Słodka Strona
Malinowo Jagodowy Sernik na Zimno 193

pokojowa) 60 ml mleka 5 łyżek cukru pudru 3 płaskie łyżki żelatyny dowolna czerwona galaretka (u mnie o smaku owoców leśnych) 100 g malin 100 g jagód + owoce na dekorację biszkopty + niewielka ilość mleka Malinowo Jagodowy Sernik na Zimno - Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml wrzątku. Studzimy. Do ciepłego mleka wrzucamy żelatynę i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia

Słodka Strona
Czekoladowe Naleśniki z Śmietanowo-Serowym Nadzieniem 183

delikatne i na większej możemy mieć problemy z ich przewracaniem). Nadzienie: Kremówkę ubijamy na sztywno (niezbyt długo, aby nie wytrąciło się masło). Ok. 2 kopiate łyżki śmietanki odkładamy na dekorację. Do reszty dodajemy serek waniliowy i mieszamy do połączenia składników. Na przestudzone naleśniki wykładamy porcje nadzienia i składamy w rożki. Na gotowe naleśniki czekoladowe wykładamy po "kleksie" odłożonej śmietanki

Słodka Strona
Muffinki Dyniowe 132

słonecznikowego 145 g białego cukru 120 g brązowego cukru 70 ml mleka cukier waniliowy 8 g proszku do pieczenia płaska łyżeczka mielonego cynamonu szczypta soli garstka pestek dyni do dekoracji Muffinki Dyniowe - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wydrylowaną i obraną dynię kroimy w grubą kostkę, a następnie wrzucamy do ok. 1 l wrzątku. Gotujemy do miękkości

Słodka Strona
Babeczki Kajmakowe 177

cukru cukier waniliowy 60 ml mleka szczypta soli ok. 150 g kajmaku Krem: 400 ml schłodzonej śmietanki kremówki (30%) 2 fixy do ubijania śmietany ok. 140 g kajmaku  Dekoracja: ok. 2 łyżki kajmaku do polania ok. 50 g drobno pokrojonych orzechów włoskich lub migdałów Babeczki Kajmakowe - Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól

Słodka Strona