Babka twarogowa

Babka twarogowa

Babka twarogowa

   Babka twarogowa jest dobrą dekoracją stołu.Składniki na kruszonkę:-1/2 szklanki mąki-2 łyżki cukru-3 dkg margaryny-1 żółtko-łyżka kakao-1/4 łyżeczki proszku do pieczenia-aromat rumowyWszystkie składniki skruszamy w palcach na drobniutką kruszonkę.Formę o średnicy ok. 24 cm z kominem smarujemy tłuszczem i obsypujemy kruszonką.   Składniki na babkę:-60 dkg twarogu-4 jajka oraz białko od kruszonki-3/4 szklanki cukru-5 dkg masła-2 łyżki mąki ziemniaczanej-garść rodzynek-aromat śmietankowy&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.