smaku Farsz: - duży garnek/miska ziemniaków ok 15-20 średnich sztuk - 2,5 - 3 kostki twarogu chudego - 3 duże cebule - przyprawy : sól, pieprz. papryka ostra/słodka, czosnek granulowany Dekoracja: - cebula - kiełbasa Sposób przygotowania: 1. Do dużego garnka wrzucamy nieobrane ziemniaki i zalewamy wodą. Ziemniaki gotujemy tak długo, aż w niektórych miejscach popękają i będą bardzo miękkie (ale bez przesady
Gotuj Z Muzykąmąki tortowej - szklanka cukru -pół szklanki mąki ziemniaczanej - cukier waniliowy - 3 łyżki oliwy Kremy: - 2 opakowania kremu do tortów wg. uznania (Ajerkoniak/Czekolada/Wanilia) - opakowanie bitej śmietany (ŚNIEŻKA) Dekoracja: - owoce: ananas/brzoskwinia z puszki -kiwi , winogrona , truskawki itp. - posypka (kawałki czekolady) - sos czekoladowy (lub inny , jaki chcesz) Sposób przygotowania: 1.Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po jednej
Gotuj Z Muzykąkostki) -0,5kg mąki pszennej -1 szklanka cukru -2 żółtka - 1 całe jajko -pół szklanki śmietany -1 cukier waniliowy - 2 łyżeczki sody - na posypkę,dekoracje : cukier puder, kakao, sos czekoladowy lub inny itp. - do smażenia: 2-3 kostki smalcu , obrany ziemniak przekrojony na 3 części Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki zagniatać ręcznie w misce
Gotuj Z Muzykąok.1,5-2 cm. Potem na środek bezy kładziemy parę łyżek jabłek. I tak każde piętro. Na zdjęciu widać 3 poziom, jak wyłożyłem krem i jabłka: 5.Dekoracja Do dekoracji użyłem pozostałego kremu i jabłek , oraz granata , który orzeźwił cały torcik ;) I to tyle ;) Życzę smacznego ;) Na specjalna prośbę solenizantki , wrzucam jej ulubiona piosenkę: Pozdrawiam Michał
Gotuj Z Muzykącukru pudru - 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Krem: - 1 budyń śmietankowy - pół kostki masła Środek: - kisiel owocowy (najlepiej z kawałkami owoców) - owoce ( według uznania np. winogrona i kiwi) Dekoracja : - Owoce ( takie jakie w środku bezy lub tak jak na zdjęciu liczi i limonka) Sposób przygotowania : 1.Beza: Białka ubić z odrobina soli na sztywna pianę. Następnie dodawać małymi porcjami
Gotuj Z Muzykąmieszamy. Kiedy sernik w lodówce się zetnie wylewamy na niego galaretkę z owocami. Chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin. Po tym czasie możemy przystąpić do wyciągania sernika i dekoracji. Jeśli sernik zrobiony był w miseczce to przed wyjęciem umieszczamy całą miseczkę na 1-2 minuty w gorącej wodzie, uważając, aby woda nie dostała się do środka. Dzięki temu sernik
Ostra na Słodkosłodkie mandarynki – 6 szt MASA ŚMIETANKOWA : * śmietana 30% – 200 ml * cukier wanilinowy – 1 op * śmietanfix – 1 op * herbatniki – ok. 20 szt DODATKOWO : * mandarynki do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT : Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia , a następnie przesiewamy do zmiksowanych jajek. Dokładnie mieszamy. Blachę natłuszczamy , obsypujemy bułką
Ostra na Słodkominut. Studzimy , a następnie dobrze wystudzony kroimy na 3 równe blaty. KREM : Wiśnie odsączamy z kompotu ( absolutnie nie wylewamy kompotu! ). Ok. 15 sztuk odkładamy do dekoracji , a resztę dzielimy na 2 części. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody i dokładnie mieszamy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno , dodając pod koniec cukier waniliowy , cukier puder i rozpuszczoną ( ale nie zimną ) żelatynę
Ostra na Słodkocukier puder – 2 łyżki * mleko w proszku – 1 szkl * żelatyna – 2 łyżeczki * domowy likier śmietankowo – czekoladowy – 4 łyżki * płatki migdałów – 50 g DO DEKORACJI : * płatki migdałów – 50 g * czekolada deserowa – 50 g * ciastka z karmelem w czekoladzie – ok. 20 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : BISZKOPT : Jajka wbijamy do miski , dosypujemy cukier i ubijamy
Ostra na Słodkoorzechowy – 180 g *prawdziwe , dobrej jakości masło – 100 g * kakao – 1 łyżka * orzechy laskowe – 150 g DODATKOWO: * wafle / andruty – 4 szt * czekolada + orzechy do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MASA MLECZNA : Mleko gotujemy z cukrem , studzimy. Masło ucieramy na gładką , białą masę , a następnie powoli wlewamy mleko z cukrem i dodajemy po łyżce mleka w proszku
Ostra na Słodkokukurydziane – 1 szkl * kokos – 0,5 szkl * jajko – do panierowania * olej rzepakowy do smażenia – ok. 200 ml * cukier puder do posypania * mięta + truskawki – do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy. Smażymy naleśniki , odkładamy w ciepłe miejsce. NADZIENIE: Truskawki myjemy , kroimy w drobną kostkę , zasypujemy cukrem. CAŁOŚĆ : Płatki kukurydziane bardzo
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa. Niezastąpiona w świątecznych wypiekach. Świetna do makowców, pierników, ciasteczek czy dekoracji ciast. Smakuje o wiele lepiej niż ze sklepowych półek. Post Kandyzowana skórka pomarańczowa pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujenitek szafranu (można w zamian użyć 1 łyżeczki kurkumy) 4 łyżki cukru 500 g mąki 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1 łyżeczka kardamonu (opcjonalnie) rodzynki lub żurawina do dekoracji żółtko roztrzepane z 1 łyżką śmietany do posmarowania Przygotowanie: Masło rozpuść w mleku, pod koniec dodając roztarte w palcach nitki szafranu. Odstaw do przestudzenia. Do miski wsyp mąkę, cukier, sól
Food Squaremargaryny lub masła 8 pełnych łyżek miodu 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajo 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 dag przyprawy do piernika 2 łyżki kakao Do dekoracji: różowy lukier biały pisak Wykonanie: 1. W rondlu rozpuścić miód z masłem, nie gotować, odstawić do wystudzenia. 2. do dużej miski przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier puder i przyprawę
Apetyczna babeczkakolorowe ciasteczka) 3 jajka 1/2 torebki proszku do pieczenia 35 dag masła 50 dag mąki tortowej 25 dag cukru pudru Dodatkowo: marmolada do sklejania ciastek czekolada lub lukier do dekoracji cukier puder Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Wychodzi dosyć klejące. Zawinąć je w folię i włożyć na pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto wałkować na grubość
Praktyczna pl