herbatników spora garść żurawiny łyżka kremówki 2 łyżki likieru kokosowego Polewa: (wykonać jak tą mleczna polewa: Polewa mleczna 100 g mlecznej 6 łyżek kremówki 17 żurawinek do dekoracji Wykonanie: Herbatniki zemleć w blenderze na pył. Żurawinę pokroić na mniejsze kawałki Czekoladę deserową rozpuścić z masłem na parze, zdjąć dać likier. Żurawinę wymieszać z herbatnikami. Dać rozpuszczoną czekoladę. Zagnieść
Moje pyszne gotowaniebyć dobrej jakości bo niektóre najtańsze czekolady mają tak jakby kwaskowaty posmak, który może popsuć smak - wiem, bo sama raz popełniłam ten błąd:) Ponadto: biszkopty ewentualnie kakao słodkie do dekoracji (u mnie Puchatek) 1. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić aż napęcznieje. Następnie podgrzewać ją aż do całkowitego rozpuszczenia. 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać twaróg. 3. Kilka
Kto ugości moich gości?formę: 30cm/10cm : Mascarpone 250g Biszkopty podłużne 200g Masa marcepanowa 200g Truskawki mrożone lub świeże 200-250g Wino czerwone półsłodkie 100-150ml Ksylitol do smaku Kakao do dekoracji Przygotowanie: 1/ Mascarpone i masę marcepanową łączymy w miarę jednolitą całosć - musimy je mieszać gdy są w temperaturze pokojowej lub wyższej. Jeżeli zostaną grudki masy marcepanowej to nie będzie to problem
Kuchnia PROzdrowotnagarstka Aronia suszona mała garstka Miód 1 duża łyżeczka Herbata rooibos (najlepiej firmy Astra) napar z 2 saszetek pół kubka (125ml) Maca korzeń sproszkowany 1 łyżeczki Guarana 1 łyżeczka Dekoracja: Plaster klementynki, suszona morwa biała Przygotowanie: 1/ Obieramy: banana, jabłka, gruszkę następnie je kroimy na małe części i przekładamy do pojemnika od blendera. Zaparzamy 5 minut pod przykryciem herbatę rooibos
Kuchnia PROzdrowotnałyżki płaskie mąki żytniej typ 2000, 1 jajko, 2 łyżki mleka, sól himalajska, pieprz czarny Olej słonecznikowy lub z arachidowy Czubek łyżeczki pasty chilli Rukola do dekoracji Przygotowanie: 1/ Kroimy drobno pół ząbka czosnku, paprykę w okrągłe paski 2/ Mieszamy składniki na ciasto energicznie łyżką i dodajemy do niego drobno pokrojony czosnek
Kuchnia PROzdrowotnapierniczków (bez nadzienia) pół kostki masła Sernik: 1 kg twarogu 5 jajek szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 pomarańcza 2 łyżki przyprawy do piernika + masa cukrowa do dekoracji Pierniczki kruszymy na mniejsze kawałki i dokładnie blendujemy. Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu i dodajemy do ciastek, mieszamy. Przekładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
sama złodyczprzygodami ;) ) dotarłam do siedziby SmArt Studio, gdzie czekała organizatorka ( pani Dominika ) oraz dziewczyny, z którymi do tej pory znałam się tylko wirtualnie. Nie byłabym sobą,gdybym nie zrobiła zdjęć dekoracjom, które mnie zachwyciły! Poduszka fantastyczna! Przywitaliśmy się , przedstawiliśmy , i w dobrych humorach czekałyśmy na rozpoczęcie gotowania. Pan Robert już na początku zdradził kilka tajników, które miały później ułatwić nam pracę
Ostra na SłodkoPALMA spółki Bielmar 100 g cukru brązowego 1 laska (ziarna) wanilii 1 jajo 2 żółtka 1 białko do smarowania ok. 1/3 szkl. mleka 2 kopiate łyżeczki amoniaku Cukier do dekoracji Przygotowanie: Mąkę przesiać z amoniakiem na stolnicę. Posiekać z margaryną. Wymieszać z cukrem, wymieszać z jajami, cukrem, ziarenkami wanilii. Tyle mleka aby dało się zagnieś ciasto, w miare miękkie. Zostawić
Czarnawisienkagotując. Zdejmujemy zupę z ognia i wlewamy śmietankę. Doprawiamy pieprzem. Gdy przestygnie miksujemy zupę, podajemy z połówkami jajka i ziemniakami albo z grzankami. Proszę nie martwić się dekoracją zupy - mniszek lekarski jest bardzo zdrowy :) Zupa krem ze szczawiu
Bon Appetit Małgorzatymoże być więcej czekolady np. jeszcze mleczna, albo jakieś pralinki. 15 dag cukru pudru 250 ml mleka 90 ml oleju 1 duże jajo Dekoracja: nutella, truskawki. Wymieszać w misce wszystkie sypkie składniki dosypać 15 dkg posiekanej czekolady . Jajo, olej i mleko wymieszać w drugiej misce, wlać do sypkich składników , wymieszać łyżką. Zagłębienia formy do muffinów
Bon Appetit Małgorzatyłyżki majonezu duża cebula olej do smażenia 1 łyżka musztardy szczypta gałki muszkatołowej albo szczypta kuminu 1 ząbek czosnku natka pietruszki sól i pieprz do smaku do dekoracji i smaku: prażone ziarna słonecznika i dyni. kilka kromek białego pieczywa Wątróbki zalewamy mlekiem i gotujemy ok. 15 minut. Możemy też wykorzystać wątróbkę usmażoną obiadu. Następnie mielimy razem z jajkami
Bon Appetit Małgorzatymleko i margaryna do kremu nutella marmolada albo dżem - smak dowolny ( u mnie truskawkowy) masło orzechowe tabliczka gorzkiej czekolady skórka z cytryny albo z pomarańczy cukiereczki, wiórki kokosowe do dekoracji Wafelki smarujemy jeden po drugim: masłem orzechowym, nutellą, dżemem i kremem. Przyklejamy do siebie i gotowe. Czynność powtarzamy aż do wytracenia produktów. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (do garnka zagotowujemy
Bon Appetit Małgorzatycebulę, zalewamy je odrobiną wody, solimy i prażymy aż woda wyparuje. Ryż z mięsami i z cukinią oraz porem mieszamy, a na sam koniec dodajemy groszek z puszki. Do dekoracji możemy dodać szczypiorek albo natkę pietruszki. Aby uzyskać ładną formę ryżu na talerzu, jako foremkę używamy małą salaterkę. ozdoby na talerzu: - muchomor został zrobiony z pomidora i jajka ugotowanego
Bon Appetit Małgorzatyduża cebula 2 łyżki octu winnego 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 l soku pomidorowego albo warzywnego (u mnie warzywny) listki świeżej bazylii sól, biały pieprz natka pietruszki do dekoracji Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style
Bon Appetit Małgorzatypieczenia Masa budyniowa: 700 ml soku marchwiowego 2 opakowania budyniu śmietankowego Masa śmietankowa: 250 g śmietany 36 % 1 op. galaretki pomarańczowej Dodatkowo: 2 paczki delicji wiórki kokosowe do dekoracji. Wykonanie: Ciasto: jajka zmiksować z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temp. 180 stopni C przez około
Bon Appetit Małgorzaty