dekoracje - 3179 przepisów (strona:100/212)

Wielkanocne migawki i CHLUP!!! 115

pochłonął mnie na tyle, że nie znaleźliście na blogu żadnego przepisu na wielkanocne smakowitości. Wybaczcie! Dzisiaj garść migawek ale już niebawem pojawią się nowe i cudownie pyszne receptury! moja dekoracja kuchenna

Dzieje kuchennej Wiewióry
Swiateczny czas i Ciastka Bozonarodzeniowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.71 181

Okres przed świętami grudniowymi lubię za kilka rzeczy. Za gruntowne porządki, do których nie mogę zagonić siebie w ciągu roku, za dekoracje, za zapach pieczonych ciasteczek, w ogóle za słodkości, za planowanie prezentów za ustalanie z rodzina menu wigilijnego, oj za wiele rzeczy. Najbardziej chyba jednak za tę czystość w szafkach i za słodkości!!! Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasteczka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Choinki z piernika 162

upiec pierniczki w kształcie gwiazdek w kilku rozmiarach (u mnie pięć), posklejać lukrem królewskim, i gotowe. Nawt pięcioletni bratanek C. sobie poradził z tym zadaniem. Później zostaje już tylko dekoracja - mi najbardziej podobają się białe, jakby obsypane śniegiem. Choć puściłam też wodze fantazji, skorzystałam z zielonego lukru i udekorowała jedną z choinek cukrowymi płatkami śniegu. Ta zdecydowanie zdobyła uznanie wśród

Pożeraczka, czyli raz adobrze
"Żurawinki" - domowe cukiereczki 149

herbatników spora garść żurawiny łyżka kremówki 2 łyżki likieru kokosowego Polewa: (wykonać jak tą mleczna polewa:  Polewa mleczna 100 g mlecznej 6 łyżek kremówki 17 żurawinek do dekoracji Wykonanie: Herbatniki zemleć w blenderze na pył. Żurawinę pokroić na mniejsze kawałki Czekoladę deserową rozpuścić z masłem na parze, zdjąć dać likier. Żurawinę wymieszać z herbatnikami. Dać rozpuszczoną czekoladę. Zagnieść

Moje pyszne gotowanie
Sernik na zimno - Czekoladowe trio 338

być dobrej jakości bo niektóre najtańsze czekolady mają tak jakby kwaskowaty posmak, który może popsuć smak - wiem, bo sama raz popełniłam ten błąd:) Ponadto: biszkopty ewentualnie kakao słodkie do dekoracji (u mnie Puchatek)  1. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić aż napęcznieje. Następnie podgrzewać ją aż do całkowitego rozpuszczenia. 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać twaróg.  3. Kilka

Kto ugości moich gości?
Marcepanowe tiramisu z truskawkami na winie 243

formę: 30cm/10cm : Mascarpone 250g Biszkopty podłużne 200g Masa marcepanowa 200g Truskawki mrożone lub świeże 200-250g Wino czerwone półsłodkie 100-150ml Ksylitol do smaku Kakao do dekoracji Przygotowanie: 1/ Mascarpone i masę marcepanową łączymy w miarę jednolitą całosć - musimy je mieszać gdy są w temperaturze pokojowej lub wyższej. Jeżeli zostaną grudki masy marcepanowej to nie będzie to problem

Kuchnia PROzdrowotna
Koktajl energetyczny bez mleka na bazie herbaty rooibos 163

garstka Aronia suszona mała garstka Miód 1 duża łyżeczka Herbata rooibos (najlepiej firmy Astra) napar z 2 saszetek pół kubka (125ml) Maca korzeń sproszkowany 1 łyżeczki Guarana 1 łyżeczka Dekoracja: Plaster klementynki, suszona morwa biała Przygotowanie: 1/ Obieramy: banana, jabłka, gruszkę następnie je kroimy na małe części i przekładamy do pojemnika od blendera. Zaparzamy 5 minut pod przykryciem herbatę rooibos

Kuchnia PROzdrowotna
Żytnie krążki cebulowe z orzeszkami i papryką na ostro 214

łyżki płaskie mąki żytniej typ 2000, 1 jajko, 2 łyżki mleka, sól himalajska, pieprz czarny  Olej słonecznikowy lub z arachidowy  Czubek łyżeczki pasty chilli  Rukola do dekoracji  Przygotowanie:  1/ Kroimy drobno pół ząbka czosnku, paprykę w okrągłe paski  2/ Mieszamy składniki na ciasto energicznie łyżką i dodajemy do niego drobno pokrojony czosnek

Kuchnia PROzdrowotna
Sernik piernikowy 216

pierniczków (bez nadzienia) pół kostki masła Sernik: 1 kg twarogu 5 jajek szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 pomarańcza   2 łyżki przyprawy do piernika + masa cukrowa do dekoracji      Pierniczki kruszymy na mniejsze kawałki i dokładnie blendujemy. Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu i dodajemy do ciastek, mieszamy. Przekładamy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia

sama złodycz
WARSZTATY Z ALPRO – RELACJA 167

przygodami ;) ) dotarłam do siedziby SmArt Studio, gdzie czekała organizatorka ( pani Dominika ) oraz dziewczyny, z którymi do tej pory znałam się tylko wirtualnie. Nie byłabym sobą,gdybym nie zrobiła zdjęć dekoracjom, które mnie zachwyciły! Poduszka fantastyczna! Przywitaliśmy się , przedstawiliśmy , i w dobrych humorach czekałyśmy na rozpoczęcie gotowania. Pan Robert już na początku zdradził kilka tajników, które miały później ułatwić nam pracę

Ostra na Słodko
Cynamonowe pełnoziarniste gwiazdki 359

PALMA spółki Bielmar 100 g cukru brązowego 1 laska (ziarna) wanilii 1 jajo 2 żółtka 1 białko do smarowania ok. 1/3 szkl. mleka 2 kopiate łyżeczki amoniaku Cukier do dekoracji Przygotowanie: Mąkę przesiać z amoniakiem na stolnicę. Posiekać z margaryną. Wymieszać z cukrem, wymieszać z jajami, cukrem, ziarenkami wanilii. Tyle mleka aby dało się zagnieś ciasto, w miare miękkie. Zostawić

Czarnawisienka
Zupa krem ze szczawiu (szczawiowa) 150

gotując. Zdejmujemy zupę z ognia i wlewamy śmietankę. Doprawiamy pieprzem. Gdy przestygnie miksujemy zupę, podajemy z połówkami jajka i ziemniakami albo z grzankami.  Proszę nie martwić się dekoracją zupy - mniszek lekarski jest bardzo zdrowy :) Zupa krem ze szczawiu

Bon Appetit Małgorzaty
Muffiny baaarrrdzoooo czekoladowe :) 291

może być więcej czekolady np. jeszcze mleczna, albo jakieś pralinki. 15 dag  cukru  pudru 250 ml mleka 90 ml oleju 1 duże jajo Dekoracja: nutella, truskawki. Wymieszać w misce  wszystkie sypkie składniki dosypać 15 dkg posiekanej czekolady . Jajo, olej i mleko wymieszać w drugiej misce, wlać do sypkich składników , wymieszać łyżką. Zagłębienia formy do muffinów

Bon Appetit Małgorzaty
Crosstini z pastą wątróbkową - buon appetito! 113

łyżki majonezu duża cebula olej do smażenia 1 łyżka musztardy szczypta gałki muszkatołowej albo szczypta kuminu 1 ząbek czosnku natka pietruszki sól i pieprz do smaku do dekoracji i smaku: prażone ziarna słonecznika i dyni.  kilka kromek białego pieczywa Wątróbki zalewamy mlekiem i gotujemy ok. 15 minut. Możemy też wykorzystać wątróbkę usmażoną obiadu. Następnie mielimy razem z jajkami

Bon Appetit Małgorzaty
Wafle w szlachetnej gorzkiej czekoladzie 105

mleko i margaryna do kremu nutella marmolada albo dżem - smak dowolny ( u mnie truskawkowy) masło orzechowe tabliczka gorzkiej czekolady skórka z cytryny albo z pomarańczy cukiereczki, wiórki kokosowe do dekoracji Wafelki smarujemy jeden po drugim: masłem orzechowym, nutellą, dżemem i kremem. Przyklejamy do siebie i gotowe. Czynność powtarzamy aż do wytracenia produktów. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (do garnka zagotowujemy

Bon Appetit Małgorzaty