dekoracje - 3179 przepisów (strona:91/212)

ŻARŁOSTACJA 2 -FOTORELACJA I PRZEPIS NA TARTĘ GRUSZKOWĄ Z BEZĄ 113

mnie, że to już dziś. Po wielu tygodniach przygotowań, ustaleń, negocjacji, kulinarnych testów...... za trzy godziny rozpocznie się:  ŻARŁOSTACJA 2 - JESIENNE KLIMATY Szybkie rozkładanie stołów i namiotów, dekoracje ........aby wszystko było idealnie. I oczekiwanie uda się, czy nie uda, przyjdą goście czy nie.... Było bosko, jesienni, kolorowo i smacznie. Odwiedziło nas mnóstwo ludzi życzliwych i żądnych poznania nowych smaków

Kuchnia w opałach
PRZEKĄSKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 106

kostkę i wymieszać. W ringu układać kolejno warstwy: podsmażony chleb jajko podsmażony chleb ogórki z grzybkami podsmażony chleb łosoś drobno pokrojony pokrojony w kosteczkę suszony pomidor bazylia do dekoracji Tak przygotowane danie przełożyć na talerz i delikatnie zdjąć ring. Wygląda apetycznie i tak też smakuje

Kuchnia w opałach
BABKA POMARAŃCZOWA 86

jajka 6 łyżek mleka 2 łyżki dżemu pomarańczowego ze skórką sok z połowy pomarańczy 100 g mlecznej czekolady 3-4 łyżki słodkiej śmietanki kandyzowana skórka pomarańczowa plastry pomarańczy do dekoracji A jak to zrobić: Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodawać kolejno jajka ciągle miksując. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą, oraz mleko i dżem, delikatnie miksować do połączenie

Kuchnia w opałach
MUFFINKI Z LEMON CURD I WŁOSKĄ BEZĄ 87

masa ostygnie.   W muffinach po przestudzeniu, ostrym nożykiem wykroić dość głębokie otwory, które wypełnić lemon curd. Na wierzchu, przy pomocy rękawa cukierniczego zrobić "obłoczek" z bezy. Dla dekoracji bezę można lekko "opalić" przy pomocy palnika lub grilla w piekarniku

Kuchnia w opałach
Po raz pierwszy na blogu - Trufle! 164

Foodie Finds Składniki: 2 szklanki płatków owsianych Garść ulubionych orzechów  Ok. 1 szklanki masła orzechowego Ok. 3-4 łyżek miodu Garść gorzkich drobinek czekoladowych (dark chocolate chips) Do dekoracji - orzechy, kakao, wiórki kokosowe Jak przygotować?  Płatki z orzechami miksujemy za pomocą blendera. Następnie musimy roztopić masło orzechowe (można w mikrofalówce przez ok.25 sekund.) Tak samo robimy z miodem

Chocolate Stop Tempting
Podwójnie czekoladowe muffiny z wiśniami 184

cukru trzcinowego 100 ml oleju 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 50 g ciemnego kakao 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Dekoracja: 12 wiśni koktajlowych 150 g gorzkiej czekolady Do miski wsypać mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać. Wiśnie odsączyć z zalewy. Jeśli używamy wiśni mrożonych, należy je wcześniej rozmrozić. Czekoladę

maniapieczenia
Tårta Mandel - szwedzki torcik migdałowy 199

cukier. Roztrzepać by składniki się połączyły. Podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje, nie dopuścić do zagotowania. Wystudzić całkowicie. Masło ubić mikserem. Stopniowo, po łyżce dodawać zimną masę śmietanową. Dekoracja: 100 g migdałów pokrojonych w słupki (bez skórki) Migdały uprażyć na suchej patelni. Wystudzić.   Pierwszy blat ciasta położyć na paterze, posmarować połową kremu. Przykryć drugim blatem. Boki i wierzch

maniapieczenia
Daimtårta - szwedzki torcik Daim 402

cukier. Roztrzepać by składniki się połączyły. Podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje, nie dopuścić do zagotowania. Wystudzić całkowicie. Masło ubić mikserem. Stopniowo, po łyżce dodawać zimną masę śmietanową. Dekoracja: 200 g czekolady mlecznej 100 g śmietany kremówki 36% 160 g batoników Daim (gotowych) lub batoników Daim z mojego przepisu Czekoladę mleczną połamać na małe kawałki. Śmietanę wlać do rondelka

maniapieczenia
Krajanka czekoladowo-truskawkowa na Walentynki 229

mleka skondensowanego 1 szklanka kaszy manny 80 g gorzkiej czekolady opakowanie (450 g) mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe 200 g masła oraz starta biała czekolada lub płatki migdałów do dekoracji Ciastka zmielić w malakserze, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wylepić spód kwadratowej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (moja blaszka miała 26 cm średnicy, więc ciasto wyszło nieco za niskie, radzę użyć

Czerwień i błękit
Czekoladowy migdałowiec bez mąki 355

migdałów 40 g bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli  polewa 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżeczka masła 10 g posiekanych migdałów do dekoracji Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy po jednym żółtku, cały czas ucierając. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do masy

Niezły Młynek
Placuszki z łososiem 350

wędzonego łososia około 300 g serka śmietankowego (np. Almette, Philadelphia) oliwa do smażenia Mąkę, proszek do pieczenia, jajka, jogurt, musztardę, wodę oraz sól zmiksować. Część koperku odłożyć do dekoracji. Cebulę i pozostałą część koperku drobno posiekać. Dodać do ciasta na placki i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę. Nakładać niepełną łyżkę ciasta na jeden placek. Smażyć z obu stron

Bullio
Sałatka imprezowa (wiosenna) 213

paski. Główną zasadą jest to aby warzywa były świeże. Składniki: 1 kalafior 4 pomidory 5 ogórków gruntowych 6 jajek 6 rzodkiewek 4 łyżki majonezu pęczek szczypiorku sałata do dekoracji Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, zaś kalafiora gotujemy tak aby się nie rozpadał oczywiście w osolonej wodzie Pomidory, rzodkiewki i jajka kroimy w ćwiartki. Ogórki kroimy w słupki. Na dużym półmisku

IMPRESJA SMAKU
Torcik z kiwi i pianki agrestowej 130

masła 2 kisiele cytrynowe galaretka agrestowa Składniki pianka: 250 ml śmietany 36% (słodkiej) 2 galaretki agrestowe Oraz: ok. 6-8 kiwi tortownica 250 ml śmietany 36% (do dekoracji) Wykonanie: Biszkopt: W jajkach oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i dodawać po trochu cukru, cały czas ubijając (ubijać aż piana będzie "błyszcząca"). Następnie dodawać pojedynczo żółtka i olej

IMPRESJA SMAKU
Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką 143

maku Krem czekoladowy 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru 3 szkl mleka 200g masła 200g nutelli Ponadto: 1 opakowanie Ptasiego Mleczka 2 galaretki w dowolnym kolorze (u mnie zielone) dekoracja (u mnie galaretka pomarańczowa i płatki migdałów) 1. Galaretki rozpuścić w 2 szkl wrzątku. Odstawić do ostudzenia, a następnie wstawić do lodówki, aby zaczęła tężeć. 2. Przygotować biszkopt: Białka ubić

Kto ugości moich gości?
Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów 144

dodatkowo: masło do posmarowania kokilek dodatkowo: drobny cukier do wysypania kokilek Sos pomarańczowy: 2 pomarańcze 250 ml świeżego soku pomarańczowego (1 szklanka) 1 płaska łyżka cukru dodatkowo: mięta do dekoracji listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Pięć kokilek (ramekinów) bardzo dokładnie smarujemy masłem za pomocą pędzelka. Ważny jest kierunek smarowania ścianek – od dołu do góry

Poezja smaku