dekoracje - 3179 przepisów (strona:82/212)

Tort z kremem o smaku orzechowym 185

dodając cukier puder. Następnie dodajemy sok z cytryny, rozpuszczoną żelatynę oraz alkohol. Miksuję jeszcze przez chwilę. Podzielony na 3 części biszkopt przekładam masą i dekoruję startą czekoladą. Co do dekoracji mamy tutaj duże pole do popisu :) Wstawiamy tort na ok. 2 godziny do lodówki. Smacznego :) Jeżeli spodobał Ci się ten post to zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook

Kolejny blog o gotowaniu
Tort potrójnie czekoladowy 227

uzyskać gładkie wykończenie, krem rozsmarowujemy szpatułką- nożem umoczonym w gorącej wodzie. Inaczej uzyskamy artystyczne zawijasy. Przygotowujemy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Gdy będzie całkowicie rozpuszczona polewamy nią tort.Do dekoracji rozpuściłam białą czekoladę i widelcem z góry robiłam wzorki.  Dodatkowo zrobiłam ozdóbki czekoladowe i dodałam kandyzowane czereśnie. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Serdeczna pizza na Światowy Dzień Pizzy 127

średni ugotowany i obrany burak pokrojony w plastry, z których można wykroić serca oliwki z pastą paprykową przekrojone na pół kilka plastrów czerwonej cebuli zioła do pizzy rukola do dekoracji Sos: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki min. 18% 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki ziół do pizzy 1 duży ząbek czosnku, drobno posiekany sól

Czerwień i błękit
Słodkie Owsiane Naleśniki 122

mniej niż zaleca producent) 2 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego Składniki na kruszonkę: 200 g mąki pszennej 100 g masła (miękkie, w temperaturze pokojowej) 100 g cukru Dekoracje: tulipany, truskawki, kiwi, czekolada rozpuszczona Przygotowanie naleśników: Wszystkie składniki mieszamy razem w blenderze, mikserze lub ubijamy trzepaczką. Chochelką nabieramy i nakładamy na mocno rozgrzaną patelnię.  Przygotowanie farszu: Wszystkie

ClauditteMissCooking
Kruche tartaletki z czekoladą 104

czekolada dużo szybciej i dużo łatwiej nam się roztopi. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Czekoladę podczas rozpuszczania mieszamy gumową łopatką. Po rozpuszczeniu wlewamy do tartaletek. Nadmiar wylizujemy z miski :) DEKORACJE Ja użyłam kolorowej posypki o smaku owocowym :) ZABAWA Zabawy było co nie miara :)... mycia po zjedzeniu ciasteczek także. Ale pozwoliłam na to. Zjadł pięknie obiad, bez jęków wypił syrop. Coś

ClauditteMissCooking
Biszkopt 122

sprawia, że ma ono delikatną strukturę. [źródło:  http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasto_biszkoptowe ] Do wszystkiego Można je jeść do wszystkiego do kawy, herbaty czy też soku owocowego. Pomysłów na ciekawe dekoracje też jest sporo. Smaczny na sucho jak i z kremem. Świetnie łączy się z galaretką i świeżymi owocami. Idealny dla dzieci

ClauditteMissCooking
Cronut - słodki romans donuta z croissantem 169

mąki pszennej (autorka zaleca chlebową) 7 g suchych drożdży (lub 15 g świeżych) 1/2 łyżeczki soli 30 g cukru 250 g zimnego masła Dodatkowo: olej do smażenia lukier do dekoracji Przygotowanie: Składniki mokre (woda, jajko, mleko) roztrzep w miseczce. Składniki suche (mąka, drożdże, cukier, sól) wsyp do dużej miski i połącz ze sobą. Masło pokrój w cienkie plasterki i wrzuć

Food Square
Szarlotka! 205

mąki 1/2 kostki margaryny 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki cynamonu  4 średnie jabłka Dekoracja: Za pierwszym razem po prostu posypałam cukrem pudrem , tym razem wypróbowałam polewy z podanego przepis: 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki śmietany Jak przygotować? Mąkę, jajko, margarynę, śmietanę , cukier puder

Chocolate Stop Tempting
Panna cotta 112

Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 200 ml świeżego mleka 3,2% 60 g cukru laska vanilli lub 2 - 3 krople ekstraktu 2 łyżki żelatyny w proszku owoce do dekoracji ( u mnie tutaj truskawki, można też brzoskwinie ) tabliczka gorzkiej czekolady Przygotowanie: Żelatynę rozpuścić w ciepłej wod zie ( 2 łyżki żelatyny = 2 łyżki wody ) Śmietankę z mlekiem , cukrem i vanilią podgrzać

Gaździnka warzy
CIASTO KASZTANOWE Z PRALINĄ ORZECHOWĄ 160

papier, by odsączyć oliwę i kruszycie na kawałki. krem: Mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijacie na jednolitą masę. Mieszacie z częścią pokruszonej praliny. Pozostałą część zostawiacie do dekoracji. Ciasto kroicie w poziomie na dwie części. Górną część zdejmujecie, dolną smarujecie obficie kremem z praliną. Nakładacie górną część, znowu smarujecie kremem z praliną. masa kajmakowa: Masę kajmakową podgrzewacie i mieszacie

GRUBY WAŁEK
SERNIK "TRZY CZEKOLADOWE MUSY" 877

Delfiko") 250 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36% 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki mlecznej czekolady 2 tabliczki białej czekolady 1 - 1,5 szklanki cukru pudru DO DEKORACJI 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady  2 łyżki śmietany kremówki garść borówek i malin (mogą być mrożone) lub innych owoców cukier puder do posypania WYKONANIE: Śmietana kremówka, mascarpone i serek

Słodko-Słony Świat Ilony
Masa plastyczna z pianek Marshmallow 254

najlepiej białych, gdyż będziemy mogli zabarwić masę na interesujący nas kolor) 4 łyżki wody 1,40 kg cukru pudru * masy wystarczy na obłożenie 25 cm tortu i zrobienie drobnych dekoracji Wykonanie: Pianki umieścić w naczyniu dodać 4 łyżki wody i podgrzewać je w kąpieli wodnej, aż do rozpuszczenia się pianek. Gdy pianki się rozpuszczą dodajemy do nich połowę cukru pudru

Krakowskie smaki Ani
Tort dla strażaka i elektryka 178

Moja kolejna propozycja ozdobienia tortu. Tym razem dekoracja przeznaczona dla byłego strażaka i elektryka z zamiłowania w jednym. Biszkopty kakaowe z kremem cappuccino

Krakowskie smaki Ani
Skórka pomarańczowa kandyzowana 161

bardzo małym ogniu 4 razy po 15 minut. Po tym czasie odsączamy nadmiar syropu i przekładamy do słoiczka.  Skórkę możemy wykorzystać do najróżniejszych wypieków np. do sernika, do dekoracji ciast, ciasteczek a także można jej użyć do herbaty dzięki czemu na da jej niezwykłego aromatu

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania