dekoracje - 3179 przepisów (strona:85/212)

JAJKA FASZEROWANE Z KOLENDRĄ I MIGDAŁAMI 121

MAGDY GESSLER(do dekoracji jajek poleca całe migdały, sparzyć i obrać, zrumienić na patelni, obtoczyć w soli i ułożyć na usmażonych jajkach składniki 3 jajka, ugotowane na twardo 1/4 cebuli, drobno posiekanej 3 łyżki kolendry, drobno posiekanej 1 łyżka śmietany, użyłam 18% sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 3 łyżki płatków migdałowych, zrumienionych na patelni 2 łyżki oleju do smażenia

w mojej kuchni
Tort tiramisu 204

Składniki 5 - jajek 220 g - drobnego cukru szczypta soli 100 g - mąki pszennej 100 g - mąki ziemniaczanej 2 łyżki - wody 2 łyżka - oleju ===Dekoracja 250 g - malin kakao gorzkie podłużne biszkopty =====Krem 500 g - serka mascarpone gęsta śmietana 30% 4 - żółtka 2 łyżeczki - żelatyny 1 filiżanka - espreso 75 ml - mleka ====Poncz 2 filiżanki - espresso 2 łyżki - likieru amaretto WYKONANIE

w mojej kuchni
ciasto Magic Custard 106

cukier puder do posypania ,owoce do dekoracji

w mojej kuchni
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIE 275

cytryna pokrojona na ósemki – do dekoracji

w mojej kuchni
Malinowy raj 124

SKŁADNIKI 450 g cukru, najlepiej drobnego do wypieków 8 białek maliny do dekoracji WYKONANIE Białka ubić na sztywno.Pomalu ,w trakcie ubijania dodawac cukier.Ubijając piane do całkowitego rozpuszczenia sie cukru,aż piana będzie sztywna i lśniaca Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni. Blache wyłozyc papierem do pieczenia. Ubitą masę białkową przełożyć na blachę. Włożyć do piekarnika i piec

w mojej kuchni
Jabłecznik z bitą śmietaną ---- Torta di mele con panna montata 154

cytrynowe  Bita śmietana Składniki 500 ml śmietany kremówki 36% 2 - 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny + ¹⁄4 szklanki gorącej wody dodatkowo : 1 tabliczka czekolady deserowej,wiorek do dekoracji lub płatki migdałów  Wykonanie biszkoptu

w mojej kuchni
pomarańczowo-zielony 160

pomarańcze 2 łyżeczki sproszkowanej trawy pszenicznej 1 duży granat     Wykonanie         Wszystko przepuścic przez wyciskarke i gotowe .parę ziaren granatu do dekoracji..Smacznego

w mojej kuchni
Różowy torcik 396

najlepiej, aby były to np. malinowa, wiśniowa, truskawkowa, arbuzowa. Do pianki, do środka, można dodać świeże owoce, przy czym wówczas należy użyć większej tortownicy. Można użyć dowolnych owoców do dekoracji ciasta, jak również oblać je po wierzchu czekoladą czy galaretką. Zamiast herbatników do spodu można użyć biszkotów, czy upiec biszkopt, a zamiast masła - margaryny. Ciasto należy przechowywać w lodówce. Źródło

Gospodyni Miejska
Szybki deser z truskawkami 188

serii najprostsze pomysły są najlepsze... truskawki 20 dag   200 ml śmietany 30%   4 łyżki cukru pudru   dowolne dekoracje Truskawki myjemy i kroimy w grube plastry. Przekładamy do 4 przezroczystych szklanek. Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno, wkładamy na wierzch. Posypujemy czekoladą lub innymi ozdobami

Humanistka w kuchni
Ciasteczka do kawy 153

Ciasto: pół kostki margaryny 6 łyżek cukru 2 szklanki mąki jajko łyżka mleka 3 krople olejku pomarańczowego 2 łyżki kakao Lukier: ¾ szklanki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Dekoracja: tabliczka gorzkiej czekolady Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko, mleko. olejek i mąkę  z kakao. Zagniatamy szybko ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość

Humanistka w kuchni
Koktajl kawowy. 214

pyszny koktajl kawowy z lekko elektryzującą dawką %. Składniki: 200 ml ostudzonego mocnego naparu kawy maragogype , 4 łyżki ulubionego likieru (u mnie amaretto) kilka łyżek spienionego mleka kakao do dekoracji  ewentualnie cukier do smaku Wykonanie: Kawę parzymy najlepiej w ekspresie ciśnieniowym (ewentualnie słodzimy do smaku), studzimy i łączymy z likierem. Wlewamy do kieliszków, na górę układamy spienione mleko i dekorujemy

Malinowe Pocałunki
PODLASKA A'LA BRUSCHETTA 145

bagietka kilka plastrów sera korycińskiego swojski Czesławy Zarzeckiej naturalnego kilka grzybków marynowanych: prawdziwki, podgrzybki małe kilka małych ogóreczków konserwowych kilka papryczek chili lub ewentualnie paski słodkiej papryki mieta do dekoracji Wykonanie: Bagietke kroimy w dość grube plastry,opiekamy w piekarniku. Na opieczoną bułkę kładziemy plaster sera a na niego ogóreczki, grzybki oraz po papryczce chili. Ozdabiamy miętą. Jesli chcemy

Z Majeczką w kuchni
Pyszna pianka orzechowe latte macchiato. 726

ofertą. Składniki: 750 ml wypasione skondensowane niesłodzone mleko Mlekovita   słodzik o aromacie orzecha laskowego/cukier waniliowy 9 łyżeczek żelatyny 3-4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej bita śmietana i owoce do dekoracji Wykonanie: Mleko skondensowane niesłodzone Mlekovita mocno chłodzimy w lodówce- minimum całą noc. Przygotowujemy tortownicę wykładając ją folią spożywczą. 3 łyżeczki żelatyny zalewamy 3  łyżkami zimnej przegotowanej wody i odstawiamy

Malinowe Pocałunki
Walentynkowe łatwe ciasto czekoladowe 351

opakowanie cukru waniliowego Szczypta soli 200 g cukru 220 ml maślanki 200 ml oleju 3 rozmącone jajka. Składniki na polewę: 1 czekolada 4 – 5 łyżek mleka Płatki migdałowe do dekoracji Sposób wykonania ciasta: W jednym naczyniu wymieszać wszystkie składniki suche, w drugim mokre a następnie wszystkie składniki ze sobą połączyć i dokładnie wymieszać łyżką. Formę wysmarować tłuszczem i napełnić ciastem

Na słodko lub wytrawnie
Wegańskie śniadanie - NALEŚNIKI Z BANANAMI :) 219

może być "piętrowo") i podgrzewamy (odrobina wody + pokrywka). Stwierdzam, że jest to warunek konieczny do uzyskania boskości smaku :) Na talerzu naleśniki można oprószyć cukrem pudrem - ale naprawdę tylko do dekoracji, żeby nie wyszły za słodkie. Dobrze smakują też potem na zimno, takie swojskie batony energetyczne ;) Szybciej to wszystko się robi, niż pisze a jeszcze szybciej takie ciepłe zjada... A więc

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE

Proponowane wyszukiwania