dekoracje - 3179 przepisów (strona:83/212)

Biszkopt 103

sprawia, że ma ono delikatną strukturę. [źródło:  http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasto_biszkoptowe ] Do wszystkiego Można je jeść do wszystkiego do kawy, herbaty czy też soku owocowego. Pomysłów na ciekawe dekoracje też jest sporo. Smaczny na sucho jak i z kremem. Świetnie łączy się z galaretką i świeżymi owocami. Idealny dla dzieci

ClauditteMissCooking
Cronut - słodki romans donuta z croissantem 152

mąki pszennej (autorka zaleca chlebową) 7 g suchych drożdży (lub 15 g świeżych) 1/2 łyżeczki soli 30 g cukru 250 g zimnego masła Dodatkowo: olej do smażenia lukier do dekoracji Przygotowanie: Składniki mokre (woda, jajko, mleko) roztrzep w miseczce. Składniki suche (mąka, drożdże, cukier, sól) wsyp do dużej miski i połącz ze sobą. Masło pokrój w cienkie plasterki i wrzuć

Food Square
Szarlotka! 189

mąki 1/2 kostki margaryny 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki cynamonu  4 średnie jabłka Dekoracja: Za pierwszym razem po prostu posypałam cukrem pudrem , tym razem wypróbowałam polewy z podanego przepis: 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki śmietany Jak przygotować? Mąkę, jajko, margarynę, śmietanę , cukier puder

Chocolate Stop Tempting
Panna cotta 98

Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 200 ml świeżego mleka 3,2% 60 g cukru laska vanilli lub 2 - 3 krople ekstraktu 2 łyżki żelatyny w proszku owoce do dekoracji ( u mnie tutaj truskawki, można też brzoskwinie ) tabliczka gorzkiej czekolady Przygotowanie: Żelatynę rozpuścić w ciepłej wod zie ( 2 łyżki żelatyny = 2 łyżki wody ) Śmietankę z mlekiem , cukrem i vanilią podgrzać

Gaździnka warzy
CIASTO KASZTANOWE Z PRALINĄ ORZECHOWĄ 148

papier, by odsączyć oliwę i kruszycie na kawałki. krem: Mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijacie na jednolitą masę. Mieszacie z częścią pokruszonej praliny. Pozostałą część zostawiacie do dekoracji. Ciasto kroicie w poziomie na dwie części. Górną część zdejmujecie, dolną smarujecie obficie kremem z praliną. Nakładacie górną część, znowu smarujecie kremem z praliną. masa kajmakowa: Masę kajmakową podgrzewacie i mieszacie

GRUBY WAŁEK
SERNIK "TRZY CZEKOLADOWE MUSY" 867

Delfiko") 250 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36% 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki mlecznej czekolady 2 tabliczki białej czekolady 1 - 1,5 szklanki cukru pudru DO DEKORACJI 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady  2 łyżki śmietany kremówki garść borówek i malin (mogą być mrożone) lub innych owoców cukier puder do posypania WYKONANIE: Śmietana kremówka, mascarpone i serek

Słodko-Słony Świat Ilony
Masa plastyczna z pianek Marshmallow 241

najlepiej białych, gdyż będziemy mogli zabarwić masę na interesujący nas kolor) 4 łyżki wody 1,40 kg cukru pudru * masy wystarczy na obłożenie 25 cm tortu i zrobienie drobnych dekoracji Wykonanie: Pianki umieścić w naczyniu dodać 4 łyżki wody i podgrzewać je w kąpieli wodnej, aż do rozpuszczenia się pianek. Gdy pianki się rozpuszczą dodajemy do nich połowę cukru pudru

Krakowskie smaki Ani
Tort dla strażaka i elektryka 164

Moja kolejna propozycja ozdobienia tortu. Tym razem dekoracja przeznaczona dla byłego strażaka i elektryka z zamiłowania w jednym. Biszkopty kakaowe z kremem cappuccino

Krakowskie smaki Ani
Skórka pomarańczowa kandyzowana 142

bardzo małym ogniu 4 razy po 15 minut. Po tym czasie odsączamy nadmiar syropu i przekładamy do słoiczka.  Skórkę możemy wykorzystać do najróżniejszych wypieków np. do sernika, do dekoracji ciast, ciasteczek a także można jej użyć do herbaty dzięki czemu na da jej niezwykłego aromatu

Krakowskie smaki Ani
Czarny jar 5338

masy dodać serek mascarpone i śmietan-fix miksując wszystko razem (krótko tylko do połączenia składników). Połowę śmietany przełożyć do osobnej miseczki. Do małej miseczki przesypać nieco jagód (posłużą do dekoracji), a pozostałe wsypać do zostawionej bitej śmietany i zmiksować. Deser robimy w następujący sposób: Na samo dno pucharka wkładamy łyżkę kremu jagodowego, następnie mus czekoladowy, na to wyciskamy szprycą nieco

Passions hobbies life
Deser truskawkowy a'la tiramisu 438

serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 150 g podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru ewentualnie 2-3 łyżki likieru truskawkowego lub innego alkoholu Do dekoracji: bita śmietana rozpuszczona czekolada perełki i posypka cukrowa Wykonanie: Truskawki rozmrozić i odsączyć na sicie. Odsączone truskawki zmiksować z łyżką cukru, na gładki mus. Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem. Następnie ubić

kolorowotorcikowo
Ciasto potrójnie czekoladowe 561

40ml likieru kawowego Mus biały: 100g masła 100g białej czkolady 100g cukru 3 jaja 3 1/2 łyżeczki żelatyny w proszku 20ml wody 40ml nalewki śliwkowej do dekoracji starta gorzka czekolada. Ciasto: Margarynę rozpuścić w rondelku na wolnym ogniu, dodać cukier i kawę, mieszać, aż do połączenia składników. Czekoladę połamać w kostki, wrzucić do rondelka, roztopić i dokładnie wymieszać z pozostałą

Zapiski Młodej Żony
Czarno-biały tort z kremem waniliowym 97

wrzątku sok z 1/2 cytryny kilka kropel aromatu do ciast np. waniliowego 2 łyżki cukru 1 kieliszek wódki 1 opak. kremu waniliowego w proszku owoce, kolorowe posypki itp. do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Biszkopt I:  Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę i mąkę oraz proszek do pieczenia. Szybko wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem

A Ty Smakuj Mnie
Beza z kremem czekoladowym 365

Przykrywamy folią spożywcą i wstawiamy do lodówki. Truskawki myjemy, osuszamy i odrywamy szypułki - rozcinamy na ćwiartki. Jeżeli używamy mrożone owoce część rozmrażamy i kroimy na mniejsze kawałki, owoce do dekoracji pozostawiamy zamrożone. Na wcześniej przygotowane i całkowicie ostudzone blaty nakładamy krem i  pokrojone 3-4 truskawki, Na wierzchu układamy pozostałe owoce. Ciasto trzymamy w lodówce. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kurczak w musztardzie 3265

łyżeczka świeżych liści tymianku 250 ml białego wina 1 łyżka francuskiej musztardy ziarnistej   2 do 3 łyżki gęstej śmietany kremówki (36%) posiekane  liście pietruszki lub szczypiorku, do dekoracji oliwa z oliwek ciepła woda, w razie potrzeby przygotowanie Kurczaka umyć i osuszyć. W misce wymieszać 1/2 szklanki musztardy Dijon z papryką, świeżo zmielonym pieprzem i solą. Wrzucić kawałki kurczaka

Stare Gary