czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:111/190)

Razowe spaghetti z pieczarkami i papryką 242

PRZYGOTOWANIE Makaron  gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą dodajemy mięso mielone. Dobrze je rozdrabniamy - najlepiej drewnianą łopatką. Doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy. Dodajemy pomidory i koncentrat. Doprawiamy obficie ziołami, papryką słodką i w/g upodobań - ostrą. Dodajemy małą łyżeczkę cukru.Gotujemy około 30 min na małym ogniu od czasu

Moje Kuchenne Rewelacje
Moja marynata do mięsa na grilla 205

środku dużo chemii. Dlatego zachęcam do przygotowywania własnych marynat, nie są trudne, podstawa to olej, sól, pierz, czosnek, papryka i to co nam wpadnie pod rękę: keczup, koncentrat, miód, musztarda, soki owocowe, sos sojowy, terijaki, ocet balsamiczny, piwo, cydr, kawa i zioła. Naprawdę wszystko można wykorzystać i skomponować sobie własną, niepowtarzalną i zdrową marynatę. Dzisiaj przedstawiam wam jedną

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem 2218

Post Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sos pomidorowy 195

poczujemy aromat pomidorów z ziołami szykujmy słoiki! (lub talerze z makaronem, w zależności ile robimy sosu i na co chcemy go przeznaczyć). Dowolnie przyprawcie po swojemu, w zależności jakie smaki lubicie. Proporcje też zwiększajcie po równi dla każdego produktu. Smacznego i miłego dnia! Składniki: 2 kg pomidorów 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku przyprawy do smaku wedle uznania: bazylia

Zasmakuj Kuchni
Rozmarynowy kurczak z pieczarkami i czosnkiem 215

rozmarynem, bo jest bardzo dominującym ziołem, dlatego doprawiłam nim jedynie kurczaka. Dopiero soki wydzielające się z kurczaka i oczywiście aromat rozmarynu doprawiły sos. Do tego dania warto wykorzystać kurczaka ze skórką i kostką. Sos jest wtedy o wiele bogatszy w smaku. Rozmarynowy kurczak Składniki: 800 g kurczaka, obkrojona noga z piersią 4 duże ząbki czosnku 1 gałązka ususzonego rozmarynu sól

codojedzenia
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 249

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor. Dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku.  Pomidory kroimy w cienkie paski i dodajemy do smażącej się cebuli. Pietruszkę myjemy i drobno siekamy. Dodajemy do reszty farszu. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Całość smażymy przez około 10 - 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy

Pan i Pani Smith w kuchni
MAKARONOWY LUNCHBOX Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 200

PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewmyolej kokosowy, dodajemy posiekaną cebulkę oraz czosnek, przesmażamy. Dodajemy pastę curry i pokrojonego kurczaka – wszystko razem smażymy do miękkości. Dodajemy pomidory koktajlowe i ugotowany makaron – podgrzewamy kilka minut. Całość posypujemy świeżymi ziołami i podprażonymi orzeszkami ziemnymi. Smacznego

Ostra na Słodko
KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM 143

efekt końcowy zadowalający. Klopsiki są niewielkiej wielkości, w kształcie małych kulek, otulone sosem z dodatkiem ziół. My takie klopsiki lubimy jeść z makaronem, ale można także z ryżem.  SKŁADNIKI: Klopsiki: mięso mielone wieprzowe 300 g.  mięso mielone drobiowe 200 g.  czosnek 1 ząbek sól 1/2 łyżeczki kucharek 1/2 łyżeczki pieprz 1/3 łyżeczki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki suszona

Kuchnia Paulettes
Makaron z groszkiem i jajkiem 176

Odcedzamy. W garnku roztapiamy łyżkę masła i przesmażmy chwilkę makaron. Jajka dokładnie mieszamy z roztartym ząbkiem czosnku, drobno posiekanym koperkiem, śmietanką oraz solą i pieprzem. Makaron zalewamy jajkami z dodatki i przesmażamy aż jajka się zetną. Całość serwujemy z posypane świeżymi ziołami i płatkami papryki

Pyry na Gaz
Combo sezonowe 127

kilka kawałków sera gorgonzola Wykonanie: Masło ziołowe: Rozpuszczam na wolnym ogniu kostkę masła, dodaję do niego suszony czosnek niedźwiedzi i czubrycę zieloną. Odstawiam aż stężeje i przechowuję w lodówce. Dla mnie jest świetnym dodatkiem do moich kulinarnych zachcianek. Oczywiście pełna dowolność jakich ziół użyjemy do przygotowania takiego masła. Cykoria: Cykorię myjemy, przekrawamy wzdłuż na połowę. Delikatnie wycinamy twardy środek

gutfut
Fasolka po bretońsku 131

patelni podsmażyć kiełbasę, boczek i cebulę. Mięso z cebulą dodać do gotującej się fasoli - z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na końcu fasolkę zagęścić przecierem pomidorowym, doprawić (solą, pieprzem, majerankiem, ostrą papryką) i zagotować. Do fasoli dodatkowo dodaję suszone i świeże zioła. Nie podawałam ilości koncentratu, ponieważ jakościowo są one różne i jeden jest bardziej, drugi mniej "pomidorowy". Proporcje mięsa

Di gotuje
Placki ziemniaczane 103

zależności od tego jak wilgotna wyszła nam masa ziemniaczana dodajemy 3-4 łyżki mąki. Wyciskamy czosnek i drobno posiekaną cebulę. Solimy do smaku .Po dokładnym wymieszaniu wszystkiego możemy już smażyć pyszne placki. W zasadzie można dodać niemal dowolne przyprawy czy zioła nadając plackom ziemniaczanym unikalnego smaku. Masę nakładamy na rozgrzaną patelnie i rozcieramy formując placka. Smażymy po obu stronach

Smaczne Potrawy
Jak prawidłowo oczyścić matwę (sepię) 267

zależnie od ich wielkości) kiedy staja się mięciutkie.Wystarczy wrzucić je na mocno rozgrzaną oliwę z czosnkiem i podsmażać przez krótką chwilkę.Nabiorą pięknego różowego koloru.Od razu z patelni można wymieszać je z gotowym makaronem,ryżem czy zamarynować w oliwie z ziołami.Pyszności :) Zanim jednak mątwa trafi na patelnię trzeba ją oczyścić.I tak: odciąć macki tuż przed głową

Sztuka gotowania w/g Samiry
Zupa z ciecierzycy, Witaj w klubie 147

łyżeczki przecieru pomidorowego natka pietruszki, cząber sól czosnkowa (z czosnkiem niedźwiedzim), pieprz Drobno pokrój cebulę i czosnek i podsmaż na oleju. Dodaj ciecierzycę i jeszcze chwilę podsmaż. Następnie dodaj pomidory i gotuj około 10 minut. Zmiksuj/zblenduj. Na koniec dopraw do smaku ziołami, solą i pieprzem. Rok 1985. R. Woodroof dowiaduje się, że jest nosicielem wirusa HIV. Mimo, że lekarze

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekanki z suszonymi pomidorami i oliwkami 132

listki bazylii Bagietki przekrawamy wzdłuż. Nacieramy oliwą z oliwek i ząbkiem czosnku. Oliwki i pomidorki kroimy w plasterki, a suszone pomidorki w paseczki. Na bagietki kładziemy plasterki mozzarelli, następnie pomidory, pomidory suszone, oliwki i posypujemy suszonymi ziołami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach C. około 10 - 15 minut. Aż do roztopienia sera

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania