kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę. Podsmażamy aż zmięknie, a następnie dorzucamy czosnek. Gdy cebula i czosnek zmiękną, dodajemy pieczarki i całość lekko solimy, by pieczarki puściły wodę. Podsmażamy aż całość uzyska ładny kolor. Dorzucamy kurczaka oraz przyprawy, zioła oraz sól i pieprz, wszystko mieszamy i podsmażamy jedynie, by kurczak zmienił kolor. Na koniec dodajemy ugotowany
Cooking MonsterSzybkie, pyszne danie dla zabieganych. Owoce morza z makaronem spaghetti smakują zawsze dobrze. Tym razem dodałam do makaronu carpaccio z ośmiornicy i w ten oto sposób
Moje Małe Czarowaniekilka ząbków czosnku sól i piperz Do dzieła: Mięso myjemy, osuszamy i porcjujemy. Z wina, mięty, oliwy i czosnku i pieprzu przygotowujemy marynatę. Nie podaję proporcji - bo wszystko zależy od ilości mięsa. Nie bójcie się użyć sporo wina i świeżych ziół :) Mięso wraz z marynatą wkładamy do woreczka lub pojemnika - tak by szczelnie je zamknąć i wstawić do lodówki
Spektrum Smakupieczone czy wędzone zastępuję starzonymi wędlinami. Są na prawdę smaczne. Składniki: 1,5 kg schabu 1 op. ziół prowansalskich 1 łyżka majeranku 1 czubata łyżka pieprzu naturalnego 1 szkl soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka cukru 1 opakowanie czosnku granulowanego 2 łyżki papryki słodkiej 2 łyżki papryko ostrej 1 łyżeczka soli peklowej folia aluminiowa Wykonanie: Wszystkie przyprawy wymieszać
Z Majeczką w kuchnirobi się "na oko" co stanowi dodatkowy atut wyrobu. Wieprzowina w stylu Pistoi pachnie rozmarynem i miejscowymi ziołami dojrzewającymi w słońcu, a ja przygotowałam dla Was przepis na moją wersję. Składniki: - 1 kg schabu - garść świeżego tymianku - 4 ząbki czosnku - kilka suszonych pomidorów w oliwie - 2 lub 3 łyżki zalewy - oliwy z suszonych pomidorów - sól - pieprz - smalec
Apetyczna babeczkaJeśli macie już dość potraw świątecznych zapraszam do skosztowania takich oto kotletów z ziemniaków i sera. Pożywne, lekkie i bardzo smakowite, polecam. Kotlety z ziemniaków z
Moje Małe CzarowaniePyszny, aromatyczny bochenek dziś dla Was mam. Robi się chlebek szybko, szybko rośnie ale nie można się potem doczekać bo za wolno stygnie. Pachnie w całym
Moje Małe CzarowanieWszystkich zwolenników tych muszli nie muszę nawet zachęcać a wszystkim niedowiarkom powiem tylko że jest pyszna, aromatyczna i nie tylko smakuje Włochom ale wszystkim smakoszom. Polecam
Moje Małe Czarowanieprzepisie do jogurtu dodałam startą cukinię, ale można ten przepis odmieniać na wiele sposobób np z ziołami, z ogórkiem itp. Potrzebne nam będą: 4 jogurty greckie, 4 cukinie, 1 cytryna, 4 łyżki pociętej natki pietruszki, 2 łyżki zmiażdżonego czosnku (= 2 ząbki czosnku), sól, pieprz. Przygotowanie: Myjemy cukinię, odcinamy końcówki. Scieramy na tarce (lub jak kto woli miksujemy w mikserze
MODA NA BIOdania. SKŁADNIKI: Szpecle: 2 jajka 1i 1/2 szkl. mąki kieliszek wody lub mleka sól, pieprz, vegeta, 2 szczypty ziół prowansalskich, odrobina gałki. warzywa: 2 średnie marchewki 1/2 cukinii średniej (około 35 dag.) 10-15 cm. białej części pora 1/2 główki czosnku 20 dag. fileta z kurczaka, pociętego w cienkie paski, 2-3 łyżki masła klarowanego i oleju, WYKONANIE: wszystkie
Kuchnia Beatytarce o dużych oczkach. W tym czasie na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz pokrojony czosnek. Następnie dodajemy marchewkę i seler oraz puszki z pomidorami. Wszystko ze sobą dusimy około 20 minut, aż warzywa będą dobre. doprawiamy ziołami, sola i pieprzem. Podajemy z makaronem. Dietetyczne spaghetti z włoszczyzną
Bon Appetit Małgorzatygodzinach wrzucamy obrane jarzyny (oprócz cebuli, czosnku i pomidorów). Po kilku minutach dodajemy ziela angielskie, liście laurowe, czosnek (obrany i rozgnieciony dłonią) oraz ziarna pieprzu. Gotujemy na małym ogniu. Po tym czasie wrzucamy cebulę, pokrojone w kostkę pomidory oraz zioła (tymianek, lubczyk). Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem. Kromki chleba grillujemy na patelni. Na talerz wbijamy żółtko
Bon Appetit Małgorzatyćwiartki Marynata: 3-4 łyżki oleju 4 łyżki octu jabłkowego szczypta soli 1 łyżka miodu 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich szczypta bazylii suszony tymianek kilka igiełek świeżego rozmarynu 1 płaska łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 2 ząbki czosnku Sposób przygotowania: 1. Mięso myjemy, osuszamy. Mięso porcjujemy wedle uznania. 2. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Mięso polewamy marynatą
Kuchnia domowa Aniposiekać, wymieszać z majerankiem. Gęś nasmarować pieprzem i solą na zewnątrz i wewnątrz. Do środka włożyć posiekany czosnek z majerankiem, rozsmarować równomiernie po wnętrzu, włożyć jabłka pokrojone w ćwiartki - ile się zmieści, bez upychania. Gęsi nie posypujemy z wierzchu ziołami, bo mogłyby się przypalić. Pozaszywać lub pospinać otwory. Związać nogi i skrzydła (tak jak na zdjęciach). Tak przygotowaną
Stare Garypomidory różnokształtne, papryka żółta, papryczka ostra, cebula cukrowa, cebula czerwona. Wszystko pokroiłam mniej więcej na półtalarki. Cebule i czosnek posmażyłam i przełożyłam do garnka w którym miał powstać sos. Dodałam tam pokrojone pomidory, słoiczek domowego przecieru pomidorowego, garść świeżych posiekanych ziół z balkonu, łżeczkę soli, pieprzu, cukru, ostrej pasty paprykowej. Dodałam też 2 kawałki pokrojonej w kosteczkę i przesmażonej kiełbasy
Z butelką mleczka w tle