czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:112/190)

Pizza z rukolą, szynką parmeńską i krewetkami 137

oliwek 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół) pół łyżeczki soli szczypta pieprzu i zioła (bazylia, oregano, tymianek) dodatki do ciasta oczywiście wedle indywidualnego podniebienia : Szynka parmeńska Rukola Krewetki Pomidorki koktajlowe Oliwki Papryka Mozzarella Bazylia, oregano, tymianek Ząbek czosnku, Sól, pieprz, cukier Wcześniej przygotowujemy sos: 1/2 puszki pomidorów w sosie pomidorowym, łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka oliwy

Bon Appetit Małgorzaty
Bułki czosnkowe - idealne na grilla 208

łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 3 łyżki oliwy z oliwek dodatkowo: 3 łyżki wody Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mleka, zagotować. Zdjąć z ognia, przestudzić - mleko ma być letnie, nie gorące. Mąkę wymieszać z solą, drożdżami i ziołami. Wlać mleko i oliwę, zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 1 godzinę wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowa warzywna pasta bulionowa 169

marchwi 200 g selera 100 g białej części pora 200 g pomidorów bez skórki 5 g czosnku 200 g soli morskiej 20 g oleju rzepakowego 70 ml wody Wykonanie: Liście laurowe, ziele, grzyby i pieprz tłuczemy w moździerzu albo miksujemy. Zioła drobno siekamy. Warzywa miksujemy na drobne kawałeczki. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku o grubym dnie. Gotujemy najpierw

Kulinarne przygody Gatity
Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach 169

Składniki:  500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla  400 g żółtej fasoli szparagowej  1 duża cukinia  4 ząbki czosnku  3

Moja smaczna kuchnia
Razowe spaghetti z pieczarkami i papryką 234

PRZYGOTOWANIE Makaron  gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą dodajemy mięso mielone. Dobrze je rozdrabniamy - najlepiej drewnianą łopatką. Doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy. Dodajemy pomidory i koncentrat. Doprawiamy obficie ziołami, papryką słodką i w/g upodobań - ostrą. Dodajemy małą łyżeczkę cukru.Gotujemy około 30 min na małym ogniu od czasu

Moje Kuchenne Rewelacje
Moja marynata do mięsa na grilla 196

środku dużo chemii. Dlatego zachęcam do przygotowywania własnych marynat, nie są trudne, podstawa to olej, sól, pierz, czosnek, papryka i to co nam wpadnie pod rękę: keczup, koncentrat, miód, musztarda, soki owocowe, sos sojowy, terijaki, ocet balsamiczny, piwo, cydr, kawa i zioła. Naprawdę wszystko można wykorzystać i skomponować sobie własną, niepowtarzalną i zdrową marynatę. Dzisiaj przedstawiam wam jedną

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem 2212

Post Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sos pomidorowy 190

poczujemy aromat pomidorów z ziołami szykujmy słoiki! (lub talerze z makaronem, w zależności ile robimy sosu i na co chcemy go przeznaczyć). Dowolnie przyprawcie po swojemu, w zależności jakie smaki lubicie. Proporcje też zwiększajcie po równi dla każdego produktu. Smacznego i miłego dnia! Składniki: 2 kg pomidorów 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku przyprawy do smaku wedle uznania: bazylia

Zasmakuj Kuchni
Rozmarynowy kurczak z pieczarkami i czosnkiem 204

rozmarynem, bo jest bardzo dominującym ziołem, dlatego doprawiłam nim jedynie kurczaka. Dopiero soki wydzielające się z kurczaka i oczywiście aromat rozmarynu doprawiły sos. Do tego dania warto wykorzystać kurczaka ze skórką i kostką. Sos jest wtedy o wiele bogatszy w smaku. Rozmarynowy kurczak Składniki: 800 g kurczaka, obkrojona noga z piersią 4 duże ząbki czosnku 1 gałązka ususzonego rozmarynu sól

codojedzenia
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 241

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na złoty kolor. Dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku.  Pomidory kroimy w cienkie paski i dodajemy do smażącej się cebuli. Pietruszkę myjemy i drobno siekamy. Dodajemy do reszty farszu. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Całość smażymy przez około 10 - 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy

Pan i Pani Smith w kuchni
MAKARONOWY LUNCHBOX Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 191

PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewmyolej kokosowy, dodajemy posiekaną cebulkę oraz czosnek, przesmażamy. Dodajemy pastę curry i pokrojonego kurczaka – wszystko razem smażymy do miękkości. Dodajemy pomidory koktajlowe i ugotowany makaron – podgrzewamy kilka minut. Całość posypujemy świeżymi ziołami i podprażonymi orzeszkami ziemnymi. Smacznego

Ostra na Słodko
KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM 139

efekt końcowy zadowalający. Klopsiki są niewielkiej wielkości, w kształcie małych kulek, otulone sosem z dodatkiem ziół. My takie klopsiki lubimy jeść z makaronem, ale można także z ryżem.  SKŁADNIKI: Klopsiki: mięso mielone wieprzowe 300 g.  mięso mielone drobiowe 200 g.  czosnek 1 ząbek sól 1/2 łyżeczki kucharek 1/2 łyżeczki pieprz 1/3 łyżeczki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki suszona

Kuchnia Paulettes
Makaron z groszkiem i jajkiem 169

Odcedzamy. W garnku roztapiamy łyżkę masła i przesmażmy chwilkę makaron. Jajka dokładnie mieszamy z roztartym ząbkiem czosnku, drobno posiekanym koperkiem, śmietanką oraz solą i pieprzem. Makaron zalewamy jajkami z dodatki i przesmażamy aż jajka się zetną. Całość serwujemy z posypane świeżymi ziołami i płatkami papryki

Pyry na Gaz
Combo sezonowe 118

kilka kawałków sera gorgonzola Wykonanie: Masło ziołowe: Rozpuszczam na wolnym ogniu kostkę masła, dodaję do niego suszony czosnek niedźwiedzi i czubrycę zieloną. Odstawiam aż stężeje i przechowuję w lodówce. Dla mnie jest świetnym dodatkiem do moich kulinarnych zachcianek. Oczywiście pełna dowolność jakich ziół użyjemy do przygotowania takiego masła. Cykoria: Cykorię myjemy, przekrawamy wzdłuż na połowę. Delikatnie wycinamy twardy środek

gutfut
Fasolka po bretońsku 123

patelni podsmażyć kiełbasę, boczek i cebulę. Mięso z cebulą dodać do gotującej się fasoli - z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na końcu fasolkę zagęścić przecierem pomidorowym, doprawić (solą, pieprzem, majerankiem, ostrą papryką) i zagotować. Do fasoli dodatkowo dodaję suszone i świeże zioła. Nie podawałam ilości koncentratu, ponieważ jakościowo są one różne i jeden jest bardziej, drugi mniej "pomidorowy". Proporcje mięsa

Di gotuje