Lubicie kasze? jakie najbardziej a jakie najmniej? Ja jem wszystkie i każda mi smakuje ale tak naj naj to pęczak. Czasami mówią mi że zjem wszystko
Moje Małe CzarowanieDzisiejsze danie to czysta eksplozja smaku i aromatu. Delikatny szpinak z czekoladowym makaronem i do tego dwa sery, idealne połączenie i godne spróbowania. Polecam każdemu wielbicielowi
Moje Małe CzarowanieJest to danie kuchni portugalskiej, przepis pochodzi z ulotki Biedronki. Mimo swojej nazwy, przepis ten nie pochodzi z Alentejo tylko z leżącego na południu Portugalii Algarve
Moje Małe CzarowanieTaki pasztet smakuje zawsze i wszędzie a że do tego jest super zdrowy to tylko działa na jego plus. Ja dodałam jeszcze do niego grzyby i
Moje Małe Czarowaniegniazd nasiennych. 5. Podsmaż na odrobinie oliwy czosnek i cebulę. 6. Papryki wrzuć do wywaru, dodaj czosnek i cebulę. 7. Gotuj 10-15 minut. 8. Zblenduj zupę na gładko, dopraw do smaku. 9. Możesz podać z pestkami słonecznika i świeżymi ziołami. Całość zawiera: 583 kcal; 28,5 g białka; 27,5 g tłuszczów; 114 g węglowodanów
Powiedz dietom nieoliwek 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół) pół łyżeczki soli szczypta pieprzu i zioła (bazylia, oregano, tymianek) dodatki do ciasta oczywiście wedle indywidualnego podniebienia : Szynka parmeńska Rukola Krewetki Pomidorki koktajlowe Oliwki Papryka Mozzarella Bazylia, oregano, tymianek Ząbek czosnku, Sól, pieprz, cukier Wcześniej przygotowujemy sos: 1/2 puszki pomidorów w sosie pomidorowym, łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka oliwy
Bon Appetit Małgorzatyłyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 3 łyżki oliwy z oliwek dodatkowo: 3 łyżki wody Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mleka, zagotować. Zdjąć z ognia, przestudzić - mleko ma być letnie, nie gorące. Mąkę wymieszać z solą, drożdżami i ziołami. Wlać mleko i oliwę, zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na 1 godzinę wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części
Pożeraczka, czyli raz adobrzemarchwi 200 g selera 100 g białej części pora 200 g pomidorów bez skórki 5 g czosnku 200 g soli morskiej 20 g oleju rzepakowego 70 ml wody Wykonanie: Liście laurowe, ziele, grzyby i pieprz tłuczemy w moździerzu albo miksujemy. Zioła drobno siekamy. Warzywa miksujemy na drobne kawałeczki. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku o grubym dnie. Gotujemy najpierw
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla 400 g żółtej fasoli szparagowej 1 duża cukinia 4 ząbki czosnku 3
Moja smaczna kuchniaPRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą dodajemy mięso mielone. Dobrze je rozdrabniamy - najlepiej drewnianą łopatką. Doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy. Dodajemy pomidory i koncentrat. Doprawiamy obficie ziołami, papryką słodką i w/g upodobań - ostrą. Dodajemy małą łyżeczkę cukru.Gotujemy około 30 min na małym ogniu od czasu
Moje Kuchenne Rewelacjeśrodku dużo chemii. Dlatego zachęcam do przygotowywania własnych marynat, nie są trudne, podstawa to olej, sól, pierz, czosnek, papryka i to co nam wpadnie pod rękę: keczup, koncentrat, miód, musztarda, soki owocowe, sos sojowy, terijaki, ocet balsamiczny, piwo, cydr, kawa i zioła. Naprawdę wszystko można wykorzystać i skomponować sobie własną, niepowtarzalną i zdrową marynatę. Dzisiaj przedstawiam wam jedną
Bernika - moj kulinarny pamietnikPost Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojeostra zielona papryka, 2 małe bakłażany, 1 cukinia, 1 cebula, 3 marchewki, 2 ząbki czosnku, 15 dag zielonej fasolki, 1/2 szklanki bulionu warzywnego. 1 łyżka świeżego tymianku, 1 łyżeczka wędzonej papryki, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki cząbru, 1/2 łyżeczki estragonu, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól do smaku. Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na dużej (najlepiej(...)kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone pomidory. Jeśli dodajemy pomidory z puszki, to możemy wlać zalewę uprzednio dodając mniej bulionu. Na patelnię wrzucamy fasolkę i marchewkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Mieszamy i podajemy z bagietką. Smacznego
Pełna Lodówkapoczujemy aromat pomidorów z ziołami szykujmy słoiki! (lub talerze z makaronem, w zależności ile robimy sosu i na co chcemy go przeznaczyć). Dowolnie przyprawcie po swojemu, w zależności jakie smaki lubicie. Proporcje też zwiększajcie po równi dla każdego produktu. Smacznego i miłego dnia! Składniki: 2 kg pomidorów 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku przyprawy do smaku wedle uznania: bazylia
Zasmakuj Kuchnirozmarynem, bo jest bardzo dominującym ziołem, dlatego doprawiłam nim jedynie kurczaka. Dopiero soki wydzielające się z kurczaka i oczywiście aromat rozmarynu doprawiły sos. Do tego dania warto wykorzystać kurczaka ze skórką i kostką. Sos jest wtedy o wiele bogatszy w smaku. Rozmarynowy kurczak Składniki: 800 g kurczaka, obkrojona noga z piersią 4 duże ząbki czosnku 1 gałązka ususzonego rozmarynu sól
codojedzenia