czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:121/190)

Makaron z sosem z dyni i polędwicą wieprzową 146

Pyszne danie, świeże i zdrowe składniki, miękka i delikatna polędwica wieprzowa, czegóż chcieć więcej, chyba tylko dobrego towarzystwa do jedzenia. Danie wyszło wyborne i smakowite. Ja

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka makaronowa z warzywami, serem brie i parówkami 165

wędlina, kurczak, mięso mielone lub bezmięsnie - co macie i lubicie) i sos z ziołami. Składniki: ok. 3 szklanek makaronu świderki (lub penne) warzywa mrożone: ile? dodałam po większej garści: żółta fasola, zielona cięta fasola, groszek zielony, kukurydza, kilka kwiatów brokułów i kalafiora, marchewka 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 2 suszone pomidory pokrojone w kosteczkę ser brie naturalny

Zasmakuj Kuchni
Makaron z pesto, suszonymi pomidorami i grana padano 144

Makaron to produkt z którego bardzo szybko można wyczarować pyszny obiad. Dziś polecam z pesto, pachnącymi pomidorami i włoskim serem. Ważne jest aby makaronu nie rozgotować

Moje Małe Czarowanie
Carcamusa toledana czyli przekąska z Toledo 198

Danie które dziś przedstawiam pochodzi z Toledo - stolicy regionu Kastylia - La Mancha i jest ono jednym z najsłynniejszych przekąsek w tym miejscu. Potrawa jest przepyszna i

Moje Małe Czarowanie
Pikle wg Jamiego Olivera 260

Jamie Oliver propagator zdrowego jedzenia i nie marnowania jedzenia zaproponował taki sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Po kilku dniach pikle gotowe a można je wykorzystać jako

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka z dyni makaronowej na spodzie z bułki paryskiej 144

Taka zapiekanka to pożywne i bardzo smakowite danie czy jest zimno czy jest śnieżnie czy może deszczowo. Polecam serdecznie do wypróbowania przepisu. Można ją przygotować dzień

Moje Małe Czarowanie
Gulasz pachnący jałowcem i grzybami 114

Danie robiłam na Nowy Rok a dziś się chwalę, jest pyszne. Tak jak w tytule gulasz pachnie lasem, jałowcem i grzybami, polecam gorąco. Delikatne mięso jelenia

Moje Małe Czarowanie
Małże w winie z warzywami 125

Małże to pyszne skorupiaki które goszczą często na naszym stole. Tym razem zaproponuję je w winie z warzywami, mają jedyny i niepowtarzalny smak i smakują wyśmienicie

Moje Małe Czarowanie
Gulasz wołowy z pomidorami wprost z Francji 157

Ragoût de boeuf aux tomates czyli gulasz wołowy z pomidorami. Danie rodem z Francji, pyszne, aromatyczne i żywcem wyjęte z Prowansji. Przepis według pomysłu z ulotki

Moje Małe Czarowanie
Crosstini z pastą wątróbkową - buon appetito! 122

też wykorzystać wątróbkę usmażoną obiadu. Następnie mielimy razem z jajkami i tartym czosnkiem. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Do pasty dodajemy majonez, usmażoną cebulę, drobno posiekaną natkę i doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową albo kuminem.  Smarujemy tosty pastą i ozdabiamy świeżymi ziołami i prażonymi na suchej patelni ziarnami dyni i słonecznika.  Tym razem życzę

Bon Appetit Małgorzaty
Pizza z kozim serem, figami, kurkami i szpinakiem 183

mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół) pół łyżeczki soli szczypta pieprzu i zioła (bazylia, oregano, tymianek) dodatki do ciasta oczywiście wedle indywidualnego podniebienia: 150 g sera koziego 3 świeże figi ok 200 g świeżego szpinaku (ewentualnie mrożony w liściach) 200 g kurek 2 ząbki czosnku 1 mały kartonik pasty pomidorowej suszone oregano świeża bazylia sól, pieprz granulowany czosnek

Bon Appetit Małgorzaty
Lekka zupa z porów i ziemniaków aromatyzowana tymiankiem 139

wolę bardziej rzadką :)  I taką Wam dziś przedstawiam. Z dodatkiem ulubionych ziół jest bardzo aromatyczna.  Składniki: 2 małe pory albo 1 duży (białe i zielone części) 4 ziemniaki 1 cebula 2 l bulionu z włoszczyzny 2 listki bobkowe 3 ziela angielskie 2 ząbki czosnku suszony tymianek sól morska świeżo mielony pieprz Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, pory

Bon Appetit Małgorzaty
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i cukinią 213

olej lub oliwa PRZYGOTOWANIE Kurczaka kroimy w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię (bez obierania) kroimy w półplasterki. Dodajemy do kurczaka razem z pokrojonymi pomidorami (bez skórki). Dodajemy cukier,chili i doprawiamy majerankiem lub ulubionymi ziołami. Dusimy razem około 10 minut.  Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzony przekładamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak po prowansalsku 262

Post Kurczak po prowansalsku pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Naleśniki z pieczarkami zapiekane z serem 306

Post Naleśniki z pieczarkami zapiekane z serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje