czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:121/190)

Wołowina Wellington - Beef Wellington 185

Beef Wellington to potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso tak upieczone jest soczyste, pyszne

Moje Małe Czarowanie
Gulasz z indyka, dyni i pieczarek 143

Gulasz pyszny i znakomicie smakuje z kaszą. Dyni mam jeszcze zapas z jesieni ale w sklepach jeszcze dostaniecie więc zachęcam do gotowania. Danie bardzo zdrowe i

Moje Małe Czarowanie
Makaron z sosem z dyni i polędwicą wieprzową 143

Pyszne danie, świeże i zdrowe składniki, miękka i delikatna polędwica wieprzowa, czegóż chcieć więcej, chyba tylko dobrego towarzystwa do jedzenia. Danie wyszło wyborne i smakowite. Ja

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka makaronowa z warzywami, serem brie i parówkami 160

wędlina, kurczak, mięso mielone lub bezmięsnie - co macie i lubicie) i sos z ziołami. Składniki: ok. 3 szklanek makaronu świderki (lub penne) warzywa mrożone: ile? dodałam po większej garści: żółta fasola, zielona cięta fasola, groszek zielony, kukurydza, kilka kwiatów brokułów i kalafiora, marchewka 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 2 suszone pomidory pokrojone w kosteczkę ser brie naturalny

Zasmakuj Kuchni
Makaron z pesto, suszonymi pomidorami i grana padano 138

Makaron to produkt z którego bardzo szybko można wyczarować pyszny obiad. Dziś polecam z pesto, pachnącymi pomidorami i włoskim serem. Ważne jest aby makaronu nie rozgotować

Moje Małe Czarowanie
Carcamusa toledana czyli przekąska z Toledo 194

Danie które dziś przedstawiam pochodzi z Toledo - stolicy regionu Kastylia - La Mancha i jest ono jednym z najsłynniejszych przekąsek w tym miejscu. Potrawa jest przepyszna i

Moje Małe Czarowanie
Pikle wg Jamiego Olivera 258

Jamie Oliver propagator zdrowego jedzenia i nie marnowania jedzenia zaproponował taki sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Po kilku dniach pikle gotowe a można je wykorzystać jako

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka z dyni makaronowej na spodzie z bułki paryskiej 141

Taka zapiekanka to pożywne i bardzo smakowite danie czy jest zimno czy jest śnieżnie czy może deszczowo. Polecam serdecznie do wypróbowania przepisu. Można ją przygotować dzień

Moje Małe Czarowanie
Gulasz pachnący jałowcem i grzybami 112

Danie robiłam na Nowy Rok a dziś się chwalę, jest pyszne. Tak jak w tytule gulasz pachnie lasem, jałowcem i grzybami, polecam gorąco. Delikatne mięso jelenia

Moje Małe Czarowanie
Małże w winie z warzywami 121

Małże to pyszne skorupiaki które goszczą często na naszym stole. Tym razem zaproponuję je w winie z warzywami, mają jedyny i niepowtarzalny smak i smakują wyśmienicie

Moje Małe Czarowanie
Gulasz wołowy z pomidorami wprost z Francji 155

Ragoût de boeuf aux tomates czyli gulasz wołowy z pomidorami. Danie rodem z Francji, pyszne, aromatyczne i żywcem wyjęte z Prowansji. Przepis według pomysłu z ulotki

Moje Małe Czarowanie
Crosstini z pastą wątróbkową - buon appetito! 118

też wykorzystać wątróbkę usmażoną obiadu. Następnie mielimy razem z jajkami i tartym czosnkiem. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Do pasty dodajemy majonez, usmażoną cebulę, drobno posiekaną natkę i doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową albo kuminem.  Smarujemy tosty pastą i ozdabiamy świeżymi ziołami i prażonymi na suchej patelni ziarnami dyni i słonecznika.  Tym razem życzę

Bon Appetit Małgorzaty
Pizza z kozim serem, figami, kurkami i szpinakiem 177

mleka rozcieńczonego z wodą (pół na pół) pół łyżeczki soli szczypta pieprzu i zioła (bazylia, oregano, tymianek) dodatki do ciasta oczywiście wedle indywidualnego podniebienia: 150 g sera koziego 3 świeże figi ok 200 g świeżego szpinaku (ewentualnie mrożony w liściach) 200 g kurek 2 ząbki czosnku 1 mały kartonik pasty pomidorowej suszone oregano świeża bazylia sól, pieprz granulowany czosnek

Bon Appetit Małgorzaty
Lekka zupa z porów i ziemniaków aromatyzowana tymiankiem 134

wolę bardziej rzadką :)  I taką Wam dziś przedstawiam. Z dodatkiem ulubionych ziół jest bardzo aromatyczna.  Składniki: 2 małe pory albo 1 duży (białe i zielone części) 4 ziemniaki 1 cebula 2 l bulionu z włoszczyzny 2 listki bobkowe 3 ziela angielskie 2 ząbki czosnku suszony tymianek sól morska świeżo mielony pieprz Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, pory

Bon Appetit Małgorzaty
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i cukinią 211

olej lub oliwa PRZYGOTOWANIE Kurczaka kroimy w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię (bez obierania) kroimy w półplasterki. Dodajemy do kurczaka razem z pokrojonymi pomidorami (bez skórki). Dodajemy cukier,chili i doprawiamy majerankiem lub ulubionymi ziołami. Dusimy razem około 10 minut.  Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzony przekładamy

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania