Cannelloni – przepis oraz wskazówki jak zmniejszyć kaloryczność a zachować smak.

Cannelloni – przepis oraz wskazówki jak zmniejszyć kaloryczność a zachować smak.

Cannelloni – przepis oraz wskazówki jak zmniejszyć kaloryczność a zachować smak.

Przepis na : obiad

Kto powiedział, że cannelloni, lasagne czy sphagetti muszą być bogate w tłuszcz i kalorie? Na blogu jak zwykle alternatywa. Wystarczy do przygotowania sosu dodać parę warzyw, użyć mięsa o niskiej zawartości tłuszczu, pominąć beszamel i porządnie doprawić by zachować smak. Zwykła porcja cannelloni zawiera około 550kcal natomiast moja 390kcal. Całość może wydawać się bardzo pracochłonna – szczególnie podczas nadziewania makaronu. Polecam wykonać to szprycą do kremów lub ręką. Oczywiście wcześniej myjemy ręce,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wysmienity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.