serwisu internetowego polska-gotuje.pl mam przyjemność zaprezentować Wam danie z wykorzystaniem tejże nowości. Niedawno na rynku wyszła seria produktów "Kulinarne Inspiracje". Jest to przepis wraz z przyprawami i ziołami, które należy w nim wykorzystać. Mamy do dyspozycji kilka propozycji dań. Jeśli chodzi o mnie, wypróbowałam "Kurczak ze śliwką owijany boczkiem". Jednak jako, iż jestem blogerką kulinarną(...)300g boczku wędzonego nieparzonego w cienkich plastrach (u mnie 200g szynki konserwowej w plastrach) 500g pieczarek (pominęłam) 375ml śmietanki UHT 30% (zastapiłam 18%) 700g ziemniaków obranych zestaw Kulinarne Inspiracje (czosnek, papryka, tymianek, rozmaryn, kolendra) Ziemniaki pokrój w kostkę 3cm. Dodaj łyżkę oleju, rozmaryn, 1/2 czosnku i wymieszaj. Piecz ok. 40 minut w 200st. Wzdłuż każdego fileta zrób kieszeń. Wsyp
W kuchni Karmel-itkioznacza , że mniej smaczną. Delikatne ciasto wypełnione przepysznym farszem z łososia , sera gorgonzoli i lekkiego sosu na bazie bazylii wręcz zachwyca! Przysmażone na smalczyku Smakowita Pajda z dodatkiem ziół ogrodowych są daniem , którego nie powstydziłaby się najlepsza restauracja. SKŁADNIKI: CIASTO : ** mąka pszenna – 2 szkl ** jajko L – 1 szt ** ciepła woda – 125 ml ** sól – 1 szczypta FARSZ: ** łosoś ( ze skórą(...)skórka cytrynowa – 1 łyżeczka ** natka pietruszki – 1 pęczek ** oliwa – 4 łyżki ** sól ** pieprz ** gałka muszkatołowa SOS: ** bazylia – 1 pęczek ** śmietana 30% – 50 ml ** sól morska ** pieprz ** czosnek – 1 malutki ząbek ** śmietana 18% gęsta – 50 ml ** cukier – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO : Na stolnicę przesiewamy mąkę ze szczyptą soli. Robimy wgłębienie wlewamy ciepłą wodę i dodajemy jajko. Wyrabiamy gładkie zwarte
Ostra na SłodkoIdealne, lekkie danie na Majówkę, szybko, pożywnie i aromatycznie. Polecam spróbujcie tego ragout a będziecie chcieli więcej i więcej. Szybkie w wykonaniu, szybko znika więc warto
Moje Małe CzarowanieTarta jest przepyszna i bardzo szybko znika. Zróbcie koniecznie jak tylko zakupicie skorzonerę zwaną także wężymordem. Ja swoją zakupiłam w sieci marketów. Bardzo zdrowe i niesłusznie
Moje Małe Czarowaniestartego parmezanu Skladniki na dip w dowolnej ilości: jogurt grecki ząbek czosnku sól, pieprz koperek Wykonanie: cukinię przeciąć w poprzek na równe połówki. Obciąć ogonek i ewentualnie delikatnie podciąć, by równo stały. Łyżką stołową wydrążyć gąbczasty środek z pestkami i odrzucić. Cukinie posolić od środka, posypać ulubiononymi ziołami (u mnie koperek i tymianek), odstawić ryż ugotować nieco krócej niż
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jaka ona jest cudowna w smaku i ma piękny kolor. Na kanapki będzie znakomita ale jeszcze lepsza jako dip do warzyw czy mięsa. Robi się szybko
Moje Małe CzarowanieSałatka pożywna i smakowita dziś na stole. Buraki mają w sobie dużo tego wszystkiego, czego organizm potrzebuje w grudniu a dodatek burgerów do sałatki zapewni jej
Moje Małe CzarowanieJeśli jeszcze nie lubisz wątróbki to znalazłaś/łeś się w dobrym miejscu bo tej nie można nie lubić. Jest pyszna, aromatyczna, chrupiąca i godna polecenia. W
Moje Małe Czarowaniebulionu. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek. Cebulę kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli. Całość podsmażamy około 10 minut i wrzucamy do przygotowanego bulionu i gotujemy do miękkości cukinii. Ćwiartkę z kurczaka wyciągamy z zupy i blendujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Zupę nalewamy do talerzy, dodajemy groszki ptysiowe i kleks śmietany
Zainspirowana w kuchniPonieważ krewetki uwielbiamy pod każdą postacią, a takich w chrupiącej tempurze jeszcze nie próbowaliśmy, czas przyszedł i na nie. Krewetki są mega pyszne, chrupiąca skorupka pod
Moje Małe Czarowaniemielony Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy solą, pieprzem oraz czosnkiem wyciśniętym przez praskę odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę. Mięso mielone przekładamy do miski wbijamy jajko, oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki, posiekaną natkę pietruszki przyprawiamy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami (można zastąpić suszone zioła świeżymi ) wyrabiamy farsz. Płat boczku rozkładamy na desce, rozłożyć
kgwjanczewomielonej łopatki wieprzowej 1 marchewka 2 łyżeczki ,suszonego , mielonego ,czosnku 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki lub chilli , jeśli ma być pikantne 1 mała cukinia 2 duże cebule 1 duża puszka pomidorów krojonych ( lub 2 małe ) 5 niedużych, ziemniaków 1 łyżka ziół prowansalskich ( gotowe, suszone, mieszanki ) 1 grecki jogurt kawałek żółtego sera do utarcia 1/2 łyżeczki(...)solą , odrobiną ziół prowansalskich ( resztę ziół zużyjemy później ). Ziemniaki obieramy , szatkujemy lub kroimy na cieniutkie plastry , cukinię , jeśli mamy młodą , kroimy razem ze skórką , podobnie, jak ziemniaki w cieniutkie plastry . Tak samo postępujemy z cebulą . W głębokim naczyniu do zapiekania , smarujemy dno olejem , następnie układamy warstwami ziemniaki , każdorazowo przesypując je przyprawami ( najprościej zmieszać wszystkie przyprawy i zioła ,ze sobą
Ogrodnik w podróżyzimnej wodzie i przesypać do blendera kielichowego Dodać tahinę, chili, czosnek i sok z cytryny, blendować około 2 min Dodać oliwę, doprawić do smaku solą, dodać wodę jeśli pasta będzie za gęsta- blendować Przełożyć hummus do miseczki, polać oliwą z oliwek, ewentualnie posypać ulubioną przyprawą czy ziołami. Hummus można również zrobić z ciecierzycy
Proste PotrawySCHAB W ZIOŁACH Składniki: - 400g schabu (5 plastrów) - 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - 1 łyżeczka przyprawy "Kucharek" - 1 łyżeczka lubczyku otartego - 1 łyżeczka rozmarynu suszonego - 1 łyżeczka bazylii suszonej - 0,5 łyżeczki pieprzy czarnego mielonego - 0,5 łyżeczki czosnku suszonego - 2 łyżeczki koperku suszonego - 2 łyżeczki natki pietruszki suszonej - 1 łyżeczka majeranku - 0,5 łyżeczki musztardy delikatesowej
Mentor SmakuMakaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli Sałatka z grillowanej cukinii
Moja smaczna kuchnia