czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:105/190)

Ożarto wołowina (Boeuf à la bourguignon ;) ) 141

buke garni]), mogecie je nawet razym zwiōnzać abo zrobić taki mały bojtlik 25 ze gazy, bo na kōniec te zioła sie wyciepuje i lepi sie je wtedy znojś. 26 Dodejcie sam jeszcze łeżka kōncyntratu, 0,5 litra buliōnu, wyciśniynty czosnek, pieprz i trocha soli- żeby jyj niy bōło za kans, to sie tyj zōłzy noprzōd skosztujcie. Piekarnik sie rozgrzyjcie

Chop w kuchni
Pappardelle z prawdziwkami, czosnkiem, cebulą po włosku 196

Dzięki uprzejmości pewnej Ewy z grupy Grzybiarze na Fb zrobiłam to danie włoskie bo ponoć Włosi się nim zajadają. Wcale się nie dziwię bo my też

Moje Małe Czarowanie
Dorsz z cytryną, szałwią i pieprzem cytrynowym 114

Udało mi się zakupić taką piękną tuszkę dorsza atlantyckiego i stąd moja dzisiejsza potrawa. Dorsz podany prosto ale bardzo smakowicie, może komuś przypadnie do gustu czytaj

Moje Małe Czarowanie
Makaron w sosie pomidorowym z oliwkami 199

Folwark, można wygrać, szczegóły tutaj (KLIK) makaron świderki razowe około 250 g ( polecam z KLIK ) puszka pomidorów z czosnkiem i cebulką 400 g ( kupuję w KLIK) olej lub oliwa z oliwek  oliwki zielone ( ilość wg gustu) sól pieprz zioła prowansalskie oraz sos Folwark barbecue  super oliwki w super cenie   Najpierw gotuję makaron, al.’dente, taki jest

Takie tam pichcenie
Spaghetti z bakłażanem, szpinakiem i awokado w pomidorach 163

ziół prowansalskich - 100g szpinaku (najlepiej typu baby)       - ¼ łyżeczki brązowego cukru - ½ puszki pomidorów                                 - ¼ łyżeczki cynamonu - kawałek dojrzałego awokado - 1 duży ząbek czosnku - kawałek

Wegańska kuchnia orientalna
Langustynki w sosie pomidorowym 249

Kupiłam wielkie pudło langustynek czyli skorupiaków z rodziny homarów. Langustynki inaczej zwane także homarzec. Szukałam jakiegoś fajnego pomysłu na ich zagospodarowanie i tak trafiłam do Renaty

Moje Małe Czarowanie
Pstrąg łososiowy z grzybami z patelni 159

Szybki i wartościowy obiad w kilka minut. Polecam tak przyrządzone ryby bo to szybko i zdrowo a grzybów użyjcie ulubionych. Na naszym talerzu wylądowały gołąbki białozielone

Moje Małe Czarowanie
Śródziemnomorska sałatka makaronowa 339

Dzień wyraźnie staje się dłuższy, co mnie bardzo cieszy. Do tego zima o nas najwyraźniej zapomniała. To z kolei trochę niepokojące. Przy takiej aurze czas pomyśleć

Pełny talerz
Włoskie spaghetti bolognese w towarzystwie polskiej marchewki 124

pół cebuli, bazylia, sól, pieprz,1 marchewka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie smażymy mięso. Dodajemy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Całość zalewamy pomidorami z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, szczyptą cukru. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy koncentrat.   Będzie mi bardzo przyjemnie, gdy po przeczytaniu mojego przepisu zostawisz

Mój Smak na Życie
Sałatka lunch'owa 370

solą i ewentualnie skraplamy oliwą z oliwek. Lekko podsuszamy.Do kubeczka wlewamy oliwę, dodajemy sok z cytryny, musztardę, zmiażdżony czosnek. Wsypujemy przyprawy i energicznie mieszamy. Odstawiamy na około 30 minut. Kotlety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Do słoiczka wsypujemy zioła i przyprawy, zakręcamy i mieszamy. Następnie tak przygotowaną mieszanką posypujemy kotlety. Smażymy na grillowej patelni posmarowanej lekko oliwą

Słodkie Przyjemności
Arabski serek z jogurtu - labneh 165

soli do podania 1/4 szklanki ( 40 g), drobno pokrojonych rzodkiewek 1 łyżka drobno pokrojonej w kostkę szalotki , dymki , czosnku 2 łyżki drobno pokrojonej marchewki ( obranej ) Oliwa z oliwek extra virgin przyprawy takie jak  zatar, sumak lub dowolne świeże zioła przygotowanie sito wyłożyć paroma warstwami gazy lub chustą serowarską. Umieścić nad miską lub garnkiem w którym będzie się zbierać

Stare Gary
Chowder w stylu "Manhattan". 163

łyżki świeżej natki pietruszki W dużym rondlu stopić masło i smażyć 5 min na małym ogniu bekon, cebulę, czosnek i seler naciowy, aż wszystko zmięknie, lecz nie przyrumieni się. Następnie dodać ziemniaki, zalać wywarem i wsypać przyprawy oraz zioła. Pozostawić trochę skórki pomarańczy i natki pietruszki do posypania przed podaniem. Gotować na małym ogniu ,pod przykryciem

Kulinarny karnet Christophera
Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną 218

Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Składniki: (1 porcja)  1/4 dyni hokkaido 1/2 średniej cukinii 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki suszonego estragonu szczypta kurkumy 2 szczypty ostrej papryki 3 łyżki oliwy sól ziołowa Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 st.  Dynię oczyszczamy, obieramy ze skóry i razem

Moja smaczna kuchnia
Najlepszy krem z pomidorów 122

użyć również pomidorów z puszki). Cebule kroimy w kosteczkę. Kroimy je w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, cebulę i pomidory. Dusimy około 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie doprawiamy sosem Worcestershire, solą, pieprzem i ziołami . Pomidory pozostawiamy do ostygnięcia. Gotowy wywar odcedzamy na sitku. Warzywa i mięso odkładamy na bok, a płyn przelewamy

Mania Gotowania
Makaron po włosku 348

opakowaniu. Odsączyć na durszlaku, ponownie przełożyć do garnka.  Na patelni poddusić szpinak, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Pomidory i mozzarellę pokroić w kostkę. Dodać do szpinaku. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Wymieszać z makaronem.  insertCookd("fe6d51b76059fb8af532715e77a2811c

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania