curry - 8956 przepisów (strona:157/598)

Sałatka chińska 1049

kolejną propozycję na pyszną sałatkę, tym razem z zupki chińskiej. Sałatka idealna na imprezy lub po prostu na kolację. Bardzo łatwa w przygotowaniu, smaczna i aromatyczna. Zupka chińska curry w sałatce dodaje lekkiej pikanterii, dzięki temu sałatka jest bardziej wyrazista w smaku. W połączeniu z resztą składników tworzy naprawdę ciekawe danie, które gwarantuję posmakuje każdemu. Zapraszam do wypróbowania przepisu(...)sałatkę z zupki chińskiej w roli głównej. SAŁATKA CHIŃSKA PRZEPIS Składniki 1 zupka chińska curry 4 jajka 200 g szynki drobiowej 200 g sera żółtego 4 kawałki papryki konserwowej 1/2 puszki kukurydzy 4 ogórki konserwowe 1/2 pora 200 ml wrzątku Sos 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz Przygotowanie 1. W 250 ml wrzątku

Alle Dobre!
Przetwory na zimę – co warto przygotować? Pyszne przepisy 65

się razem w zupełnie nowy, nietypowy smak. Chutney pochodzą z Indii, a do Europy trafiły dzięki Brytyjczykom. Do klasyki gatunku zaliczamy m.in. upojnie słodki gruszkowy chutney z mango i curry. Jak go zrobić? Wystarczy pokrojony miąższ z gruszek połączyć z gotowaną na wolnym ogniu herbatą z cukrem, a po 40 minutach dodać suszone mango oraz żelatynę. Całość przyprawiamy curry

Via Gusto
Curry z kurczakiem i dynią 74

szybki jesienny obiad polecam curry z kurczakiem i dynią :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Curry z kurczakiem i dynią 75

szybki jesienny obiad polecam curry z kurczakiem i dynią :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sałatka ziemniaczana z kurczakiem i pieczoną papryką 73

ziemniaków 1 duża pierś z kurczaka 2 czerwone papryki około 150 g pomidorków koktajlowych 3 jajka 1/2 pęczka dymki 2 łyżki majonezu mielona papryka słodka i ostra mielony imbir curry sól, pieprz Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Po przestudzeniu kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w dużą kostkę. Papryki kroimy na pół(...)kilkanaście minut. Po lekkim przestudzeniu usuwamy z papryk skórkę. Kroimy w dużą kostkę. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawami (solą, pieprzem, mieloną papryką słodką i ostrą oraz curry), skrapiamy olejem, dokładnie mieszamy. Po około 20 minutach wrzucamy na rozgrzaną patelnię, smażymy. Pomidorki kroimy na pół. Ziemniaki łączymy z pieczoną papryką, pomidorkami, kurczakiem oraz jajkiem. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą

Smaki Na Talerzu
Laksa 72

kuchnia ❓ to tradycyjna kuchnia Chińczyków Peranakan, którzy bardzo dawno osiedlili się w Singapurze, Malezji, Indonezji, która łączy Chińskie dania z lokalnymi przyprawami. Istnieją dwie główne odmiany – Laksa Curry Lakas, inaczej zwana też-Curry mee- to najbardziej znane Laksa, na bazie mleka kokosowego, pasty laksa. Wypełnione muffinami tofu, krewetkami, kurczakiem, kulkami rybnymi, makaronem ryżowym lub makaronem z żółtej pszenicy, zwanego

RafalCook
Soczyste kotlety mielone z kurczaka 62

środku. Gotowe kotleciki drobiowe podajemy z ulubionymi dodatkami. Mogą być tłuczone ziemniaki, mizeria lub tarte buraczki. Oto kilka innych przepisów na kurczaka, które mogą Ci się spodobać: Kurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym Kotlety z indyka w panierce Ziołowo-czosnkowa pierś z kurczaka na szybko Kotlety z piersi kurczaka panierowane Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella Skrzydełka(...)kurczaka w miodzie Kokosowe stripsy z kurczaka Grillowany kurczak Shoarma Curry z kurczaka po indyjsku Kurczak w sosie pomidorowym Kurczak w cytrynowym sosie po chińsku Mam nadzieję, że przepis na soczyste kotlety mielone z kurczaka spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania! Soczyste kotlety mielone z kurczaka

Moja Książka Kucharska
udka kurczaka w sosie paprykowo-pietruszkowym na obiad... 55

Składniki: udka kurczaka 4 sztuki duże + woda do podgotowania 2,5 litra, mąka pszenna 5 łyżek, czosnek granulowany 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżka, curry 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 1 litr, sól 1-2 łyżeczki, natka pietruszki 1 pęczek, śmietana 12% 100 gram, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1/2 szklanki(...)Opłukane udka kurczaka zalać wodą w garnku i zagotować, zebrać szumówką pianę i gotować z 20 minut, wyjąć na talerz i wystudzić. Paprykę ostrą, słodką, kucharka, czosnek granulowany, curry, mąkę pszenną wymieszać i obtaczać w panierce wystudzone udka kurczaka z każdej strony. Rozgrzać olej rzepakowy w garnku i kłaść udka, z każdej strony zrumienić. Wlać wywar z udek lub wodę

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka z kurczakiem i brokułami 61

brokułami: 1 brokuł podwójna pierś z kurczaka 200 g makaronu 150 ml śmietanki do zup i sosów 18% 100 g serka topionego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, ostra papryka, curry, kurkuma, bazylia, szczypta cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia. Filet z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i kroimy w kosteczkę. Następnie(...)podsmażamy i doprawiamy solą, pieprzem, curry oraz ostrą papryką. Brokuła gotujemy w garnku, by również był al dente. Jak już przygotujemy te składniki, to układamy je w naczyniu żaroodpornym. Na spód makaron, następnie kurczak i różyczki brokuła. Teraz zabieramy się za sos. Serek kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, dolewamy około 1/3 szklanki wody i energicznie mieszamy, aż serek

Gotuj z Prezesem
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami 44

makaronu – u mnie penne podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki warzyw mrożonych  (450 g) 200 ml śmietanki 30% 150 g sera tartego sól, pieprz, papryka słodka, curry, chilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Pierś z kurczaka kroimy w dość małą kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni na złoty(...)kolor. Doprawiamy solą, pieprzem, curry i papryką. Mieszankę warzywną rzucamy na patelnię i czekamy, aż będą miękkie, doprawiamy solą i pieprzem. Moja mieszanka składała się z brokuła, marchewki, cukinii, fasolki szparagowej, kukurydzy i kalafiora, ale oczywiście możecie kupić dowolną. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną, na dno wykładamy 2/3 ugotowanego makaronu, następnie połowę warzyw, kolejno resztę makaronu, kurczaka i resztę mieszanki warzywnej

Gotuj z Prezesem
Zapiekanka makaronowa z szynką 54

penne 250 g ulubionej szynki 1/2 puszki groszku konserwowego 1 mały brokuł kilka pomidorków koktajlowych 250 ml śmietanki 30% 100 g serka topionego 1/2 szklanki mleka sól, pieprz, chilli, curry (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym wcześniej masłem.Szynkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor(...)rozpuszczenia się sera (można dolać jeszcze trochę wody lub mleka). Następnie wlewamy śmietankę i czekamy, aż sos się zredukuje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odrobiną chilli i curry – dzięki temu nasz sos będzie miał żółty kolor. Tak przygotowany sos serowy wylewamy na naszą zapiekankę i całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 30 minut. Smacznego! (adsbygoogle

Gotuj z Prezesem
Sałatka meksykańska 60

puszki kukurydzy konserwowej (po odsączeniu 140 g) 1/2 puszki fasoli czerwonej (po odsączeniu 120 g) podwójna pierś z kurczaka około 100 g sera żółtego 3 łyżki majonezu sól, pieprz curry, chilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Filet z kurczaka dokładnie myjemy, usuwamy błonki i wycieramy przy pomocy ręczników papierowych, Następnie pierś kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni(...)koniec doprawiamy solą, pieprzem, curry oraz szczyptą chilli (lub więcej jeśli lubicie bardziej ostre smaki). Mięso przekładamy do miseczki. 2. W międzyczasie przygotowujemy warzywa. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy również w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski. 3. Ser żółty ścieramy na tarce na grubych

Gotuj z Prezesem