Składniki: 250 g fileta z ulubionej ryby 1/2 pęczka szparagów 1 mała cukinia 1/2 pora 250 g boczniaków 200 g fasolki 200 g mrozonego groszku 25 g pasty zielone curry … Czytaj dalej Lekkie zielone curry
czarrna od kuchnijajko · 15 dag sera żółtego · 10 pomidorów koktajlowych · 1 łyżka curry · Sól · Pieprz · Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Szaragi myjemy, obcinamy(...)wlewamy olej, rozgrzewamy i przekładamy szparagi, dodajemy pomidorki koktajlowe, prużymy 5 minut i odstawiamy na bok 2. Mięso kroimy na mniejsze podłużne kawałki, doprawiamy solą oraz przyprawą curry 3. Każdy kawałek mięsa owijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 25 minut 180 ° C w rozgrzanym piekarniku 4. W tym czasie
Kulinarna Chwilapracy. Składniki: 100g mix sałat 100g kukurydzy w puszce 1 grejpfrut 1 czerwona papryka 80g orzechów nerkowca 300g fileta z indyka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1/2 łyżeczki curry 1 łyżka oleju kokosowego sól pieprz Dressing: 4 łyżki oleju arachidowego 3 łyżki soku z grejpfruta 1 łyżeczka miodu 1 łyżka octu jabłkowego sól pieprz Wykonanie: 1. Filet z indyka umyć(...)pokroić w paski, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, curry, odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na oleju kokosowym. 2. Mix sałat umyć, osuszyć, a kukurydzę odsączyć z zalewy. 3. Grejpfrut pozbawić skóry, wyfiletować kawałki miąższu, a paprykę umyć i pokroić w cienkie paseczki. 4. Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni. 5. Dressing: Do oleju arachidowego dodać
Szalona Kuchnia Ewelinypietruszka korzeń, 1 cebula czerwona, 1 cukinia, garść cienkich szparagów, garść pomidorków cherry, ok. 1 kg młodych średniej wielkości ziemniaków, garść świeżego szpinaku, olej rzepakowy, przyprawy: VEGETA NATUR z curry, VEGETA NATUR z koperkiem, pieprz czarny świeżo mielony, VEGETA NATUR przyprawa warzywna do potraw, grzyby: 4 grzyby portobello, 4 plastry salami, 4 plastry sera żółtego, kiełbaski: cienkie kiełbaski, plasterki kremowego(...)pietruszkę kroimy po skosie na plasterki, cebulę w grubsze piórka, a cukinię w większe kawałki (kostkę, plastry). Przekładamy je do miski, polewamy olejem rzepakowym, doprawiamy przyprawą Vegeta Natura z curry i całość dokładnie mieszamy. Warzywa przekładamy na folię aluminiową ułożonej w koszyku do grillowania. Rada: warzywa na fili można przełożyć na tackę aluminiową lub użyć foremki aluminiowej pełnej
Moniki Smakołykibiałych krewetek 5 liści kaffiru 1 litr bulionu warzywnego 4 grzyby mun 1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej 100 ml wrzątku 3 młode marchewki 2 łyżki pasty thai curry 400 ml mleka kokosowego 1/2 małego młodego kalafiora 2 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 1 szczypta cukru palmowego 300 g makaronu udon 1 pęczek natki pietruszki Przygotowanie(...)marchewki, uprzednio namoczone i pokrojone w paski, grzyby oraz przecedzony wywar z trawy cytrynowej. Z krewetek usuwamy pancerz, a same przekładamy na talerzyk. Po chwili do zupy dodajemy pastę curry, gotujemy na małym ogniu przez kwadrans. Wlewamy mleko kokosowe, różyczki kalafiora, pokrojony seler. Gotujemy przez 10 minut. Pokrojony czosnek, starty imbir wrzucamy i gotujemy około dwóch minut. Zestawiamy z ognia
R'n'G Kitchenopakowania marchewek mini · 5 plastrów sera żółtego · Sól · Curry Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, każdy plaster na połowę, doprawiamy solą oraz curry 2. Układamy po kawałku mięsa na foli aluminiowej 3. Następnie mięso przykrywamy połową plasterka sera
Kulinarna Chwilaszklanki bułki tartej 30 dkg pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka pół pęczka zielonej pietruszki 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, curry olej *** Udka z kurczaka trzeba za pomocą ostrego noża pozbawić kości, tak aby została kieszonka, którą napełnimy farszem. Nie jest to wcale takie trudne jak się wydaje(...)osobnej miseczce mieszamy niewielką ilość oleju z przyprawami (mniej więcej 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka soli, 1 łyżka słodkiej papryki i po płaskiej łyżeczce pieprzu, ostrej papryki i curry). Taką marynatą nacieramy mięso z kurczaka i odkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin lub nawet całą noc *** *** Cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w plasterki. Wszystko razem chwile podsmażamy
Blog z ApetytemSkładniki: piersi kurczaka 1 podwójna duża, mąka pszenna 3/4 szklanki, olej rzepakowy 8 łyżek, VEGETA NATUR z curry "zobacz TUTAJ" 2 łyżki, koperek świeży 2 pęczki, wywar z rosołu 1/2 litra lub woda i kostka rosołowa, pieprz mielony, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana 12% 100 gram, woda 1/2 szklanki ziemniaki ugotowane 1 kg marchew karotka 3/4 kg, masło(...)piersi kurczaka pociąć nożyczkami kuchennymi na paski, mąkę wsypać do woreczka, pasek piersi obtoczyć mąką i palcami je delikatnie rozpłaszczyć. Wkładać partiami do gorącego oleju, posypać VEGETA NATUR z curry - duży wybór przypraw "zobacz TUTAJ" i zrumienić na złoto z każdej strony, odkładać na talerz. Do tłuszczu po piersiach wsypać posiekany koperek, podsmażać z 1 minutę, wlać wywar
W Mojej Kuchni Lubiękonkursie, w którym do wygrania jest zestaw 8 pysznych produktów. W skład zestawu wchodzą: ketchup domowy bez dodatku cukru, pesto z suszonych pomidorów, hummus z czarnuszką, koncentrat czosnek, koncentrat curry, koncentrat chilli, konfitura z cebuli i pasta słonecznikową z amarantusem. Zanim ogłoszę wyniki przypomnę tylko, że wybór jest ostateczny i proszę o zrozumienie intencji konkursu. To jest zabawa, zgłoszeń jest(...)Oczywiście super sprawa, dla mojego mężczyzny będę serwować wyśmienite afrodyzjaki! (K) – KONCENTRAT CHILI dodam do sosu do pizzy, tak dla pikanterii, (R) – Razem z KONCENTRATEM CURRY odnajdą się też w innej obiadowej scenerii! (U) – Uszykuję innym razem leczo, więc niezawodny koncentrat zdziała cuda, (S) – SUSZONE POMIDORY W PESTO – wraz z makaronem w formie rurek podniebienia
Słodkie okruszkiduże, pojedyncze piersi z kurczaka 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej 1,5 szklanki bulionu drobiowego, lub wody sól, pieprz, papryka słodka, curry olej do smażenia Wykonanie: Piersi pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i curry. Odstawić na minimum pół godziny. Po tym czasie podsmażyć je na oleju. Kiedy będą już gotowe
Agusiowe smakołykiskóry - 2-3 szklanki pokrojonej w kostkę dyni - kilka liści bazylii - 2 cm kłącza imbiru startego na tarce do parmezanu np. - 1 czerwona cebula - pół łyżeczki kurkumy + łyżeczka curry + sól do smaku - olej kokosowy do smażenia ewentualnie rzepakowy Rozgrzej olej w garnku o grubym dnie, zeszklij cebulę, dodaj kurkumę i curry oraz starty na tarce imbir, podsmaż wszystko razem
Z Kuchni Do Kuchni