Udostępnij Sałatka jajeczna z przepiórczymi jajkami – składniki 8 przepiórczych jajek 4 jajka kurze 2 kiszone ogórki 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka curry 1 łyżka soku z cytryny 1 / 2 łyżeczki musztardy dijon sól, cukier, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka przepiórcze i kurze włożyć do garnka z zimną wodą, doprowadzić(...)czym obrać. Jajka kurze pokroić w kostkę, jajka przepiórcze przekroić na pół. Szczypiorek umyć, posiekać. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. W miseczce wymieszać składniki sosu – jogurt, majonez, curry, musztardę, sok z cytryny. Sos wymieszać z kiszonymi ogórkami oraz kurzymi jajkami, doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Delikatnie wmieszać połówki przepiórczych jajek, można je także ułożyć na sałatce
niecodziennikparymięsa z udka kurczaka 200 ml wody 200 g śmietany 12% 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżka mąki pszennej ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki suszonej natki pietruszki curry szczypta sól szczypta pieprz szczypta 1 łyżka oleju 1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę. Solimy i pieprzymy. 2. Do miski wlewamy wodę, śmietanę dodajemy zioła(...)curry, mąkę i cukier. Czosnek przeciskamy przez praskę. Całość mieszamy trzepaczką. 3. Jak kurczak się zarumieni przelewamy zawartość miski i gotujemy na małym ogniu często mieszając. 4. Podajemy z ryżem, makaronem lub innymi dodatkami. Gotowe…Smacznego!!! Artykuł Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym pochodzi z serwisu
karolgotujemojego kremu z cebuli i czerwonej soczewicy dodałam między innymi kmin rzymski czyli kumin, który nadał orientalnej nuty. Jeżeli nie macie kuminu, polecam dodać zamiast niego odrobinę kurkumy lub curry, aby krem był wyrazisty. Jeżeli lubicie kremowe zupy, zapraszam Was do skorzystania z poniższych przepisów Smacznego! Zobacz też: Warzywna zupa krem z curry i imbirem Zupa krem z pora Krem
Kuchnia Bazyliisól, pieprz do smaku Czerwona pasta: 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 / 2 wędzonej papryki 1 szczypta chili Żółta pasta: 1 łyżeczka musztardy 1 / 2 łyżeczki curry Zielona pasta: 2 bryłki mrożonego szpinaku 1 łyżeczka chrzanu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka ugotować na twardo, odcedzić i zalać zimną wodą, odstawić do wystygnięcia. Zimne jajka obrać ze skorupek(...)Odstawić do wystygnięcia. Do pierwszej części żółtek wmieszać koncentrat pomidorowy oraz słodką paprykę, wędzoną paprykę i chili. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do drugiej części dodać musztardę oraz curry, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do trzeciej części dodać łyżeczkę chrzanu i wystudzony szpinak, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżeczką nabierać porcje pasty i nakładać
niecodziennikparysól, pieprz do smaku Czerwona pasta: 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 / 2 wędzonej papryki 1 szczypta chili Żółta pasta: 1 łyżeczka musztardy 1 / 2 łyżeczki curry Zielona pasta: 2 bryłki mrożonego szpinaku 1 łyżeczka chrzanu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka ugotować na twardo, odcedzić i zalać zimną wodą, odstawić do wystygnięcia. Zimne jajka obrać ze skorupek(...)Odstawić do wystygnięcia. Do pierwszej części żółtek wmieszać koncentrat pomidorowy oraz słodką paprykę, wędzoną paprykę i chili. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do drugiej części dodać musztardę oraz curry, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do trzeciej części dodać łyżeczkę chrzanu i wystudzony szpinak, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżeczką nabierać porcje pasty i nakładać
niecodziennikparyRyba jest delikatna i aromatyczna. Przygotowuje się ją szybko Składniki: 1200 g płatów tołpygi 3 cebule 4 łyżki masła 10 pomidorów suszonych 400 ml passaty pomidorowej 1 łyżka przyprawy curry 200 ml śmietany 1 ząbek czosnku sól pieprz kolendra przyprawa do ryb Cebulę pokroić w piórka. Posolić. Zeszklić cebulę. Suszone pomidory, passatę, curry, czosnek zblendować. Przyprawić solą i pieprzem
Kuchnia w oparachwarto. Zeżarłyśmy z Tolą całą porcję. Ps. Super_mama2a, pozdrawiam :). Składniki: 1 duży bakłażan 1 większa cebula pół pęczka koperku garść obranych migdałów 1 płaska łyżeczka curry sól pieprz 150 ml oleju lnianego lub oliwy extra virgin olej rzepakowy Bakłażana myjemy, kroimy w plasterki o grubości około 1 cm, grillujemy na patelni grillowej na niewielkiej ilości oleju rzepakowego(...)miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę i sparzamy na sitku. Migdały prażymy na suchej patelni, kroimy w mniejsze kawałki. Do bakłażanów dodajemy cebulę, migdały, olej lniany/oliwę, a także curry i poszatkowany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy
KardamonovyOlej do smażenia · Szczypta czosnku · Papryczka Chili · 1 łyżka curry · 1 łyżeczka gałki muszkatołowej · Puszka pomidorów · 2 limonki · Kostka rosołowa(...)Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy czosnek, papryczkę chili, curry, gałkę muszkatołową oraz pomidory. 5. Następnie wyciskamy sok z limonek, 10 minut gotujemy. 6. Kostkę rozrabiamy w 1 szklance wody i łączymy
Kulinarna ChwilaANANSEM, GROSZKIEM CUKROWYM I CHILLI. NAJLEPSZY PATENT NA SZYBKI OBIAD! KURCZAK W SOSIE PAD THAI! KOKOSOWA ZUPA Z PULPECIKAMI RYBNYMI, MAKARONEM CHOW MEIN I LIMONKĄ! ZUPA KREM Z KALAFIORA! CURRY Z INDYKIEM I ŚWIEŻYM ANANASEM, JAK ZROBIĆ SAMEMU W DOMU PRZYPRAWĘ CURRY? RISOTTO Z PESTO I GRANA PADANO - OBIAD W 15 MINUT
SMYKWKUCHNIżeberek, nie musimy nic z nimi robić-praktycznie robią się same. Żeberka proponuję podać z ulubioną sałatą. 1 pasek żeberek (ok 1 kg) Na marynatę: 5 łyżek pokantnego ketchupu curry (jeżeli nie mamy takiego można go zatąpić zwykłym ketchupem i przyprawą curry w proszku) 1 łyżka bardzo ostrego sosu chilli 2 łyżki sosu worcestershire 1 łyżka miodu naturalnego 3 łyżki
Krylowa Kuchniaszklanka czerwonej soczewicy 1 1 / 2 litra wywaru z warzyw lub rosołu 200 g kiełbasy 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 czubata łyżka curry 1 / 4 łyżeczki pieprzu 1 / 4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 szczypta chilli 1 / 2 pęczka natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Marchewki i cebule obrać, umyć, pokroić w kostkę(...)zalewą. Gotować 15 minut. Do zupy wsypać soczewicę i pokrojoną w plasterki kiełbasę, trzymać na średnim ogniu 10-15 minut do momentu, aż soczewica zmięknie. Doprawić do smaku curry, pieprzem, solą, słodką papryką oraz chilli. Przy serwowaniu zupę z czerwonej soczewicy posypać posiekaną natką pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zupa z czerwonej soczewicy pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparywyraziste przyprawy nadające potrawom smaku i kolorów, kalafior w stylu indyjskim z pewnością przypadnie Wam do gustu. Składniki na kalafior pieczony w stylu indyjskim 1 / 2 kalafiora 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli 4 łyżki oliwy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kalafior umyć, podzielić na różyczki. W misce wymieszać curry, kminek, kurkumę i sól
niecodziennikparyźródło pełnowartoścowego białka oraz żródło witamin z grupy B, cynku magnezu i potasu. Niestety prez to że tak czesto przygotowywany może nam się znudzić. Dlatego proponuję aromatyczne i kremowe curry. Smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom. Składniki: 2 średniej wielkości cebule 4 ząbki czosnku 2cm imbiru przyprawy do madras curry (mielona kolendra, kmin rzymski, łyżeczka musztardy, szczypta cynamonu, kardamon, chilli
wysmienity