Przepis autorski (mój). Zupa ta idealnie nadaje się na chłodniejsze dni, gdyż wspaniale syci oraz rozgrzewa. Słodycz marchewki doskonale przełamuje ostre chili oraz orientalny smak mleczka kokosowego. Jest przygotowana na wzór tajlandzkich klimatów, lecz z racji, że nie przepadam za imbirem w daniach wytrawnych - pominęłam go. Całość smakuje rewelacyjnie, tak egzotycznie i... ostro. Koniecznie spróbujcie! (około 5 porcji) 1 kg marchewki 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1-2 łyżki masła 1 litr bulionu warzyw... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...