curry - 8456 przepisów (strona:147/564)

Indyjski butter chicken 53

jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Szukasz pomysłów na potrawy w azjatyckim klimacie, zajrzyj jeszcze do: –  curry z kalafiorem –  curry z batatem –  makaron z tofu –  falafel –  pad thai z kurczakiem –  zupa pho z kurczakiem –  sataye z kurczaka –  tajska zupa

nietylkopasta.pl
Makaron curry z krewetkami 132

Orientalna potrawka z owocami morza Składniki 200 g krewetek 300 g makaronu curry do dań z woka 1/2 cukinii kawałek pora 1 marchewka 2 ząbków czosnku kilka grzybów mun garść … Czytaj dalej Makaron curry z krewetkami

czarrna od kuchni
Curry z batatami i ciecierzycą 62

Pyszne danie warzywne w pikantnym sosie to oczywiście curry. Ciecierzyca chrupiąca, kremowe bataty, sosik marzenie, pokusicie się? Ja polecam gorąco. Curry z batatami i ciecierzycą. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka Camembert 65

fileta z kurczaka 120 g sera Camembert 100 g mixu sałat garść suszonej żurawiny 60 g suszonych pomidorów 2 łyżki sezamu 2 łyżki oleju sól pieprz papryka słodka curry Sos 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Sezam prażymy na suchej patelni. Przekładamy do miseczki. Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy(...)błonek, i kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz curry. Przyprawionego kurczaka podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Następnie gorącego kurczaka przekładamy do miseczki z uprażonym sezamem, obtaczamy. Mix sałat układamy na półmisku. Następnie na sałatkę wykładamy podsmażonego kurczaka. Ser camembert kroimy w trójkąty i również przekładamy na półmisek. Suszone pomidorki wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki

Przepiski.pl
Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) 148

buraka (wegańskie) Fritatta ze szpinakiem (keto) Kalafior pieczony w panierce Kulebiak z kapustą i grzybami Jajeczne placki z cukinii (keto) Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie) Sałatka z buraków Curry z cukinią Kapusta z grzybami Zobacz więcej przepisów listopadowych Najnowsze przepisy Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe) Ciasto bananowe z polewą serową Sałatka z selerem konserwowym(...)ziemniakami Gzik – przepis tradycyjny (keto, low carb) Tiramisu z bitą śmietaną Deser snickers – wersja fit Curry z cukinią (wegańskie) Focaccia tradycyjna (wegańskie) Artykuł Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Puszyste racuchy z dyni 154

rozgrzewającą zupę z dyni , albo balsamiczne pieczone filety z kurczaka z mozzarellą .  Mając naprawdę niewiele czasu na gotowanie, szybko przygotujesz wyjątkowo pyszny makaron tagliatelle z kurczakiem w sosie curry , a także curry z kurczaka i mango z ryżem

Moja Książka Kucharska
Curry z kurczakiem, brokułem i pieczarkami 87

pęczka natki pietruszki 100 g kremowego serka topionego 400 ml bulionu drobiowego lub rosołu 2-3 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przyprawa do kurczaka 1 płaska łyżeczka curry Sól Pieprz Makaron spaghetti lub niteczki Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy również w kosteczkę. Pieczarki kroimy w półplasterki. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki(...)mniejsze kawałki brokuł. Całość dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut. Wlewamy bulion i wkładamy kawałki serka topionego. Całość dokładnie mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką ziemniaczaną i przyprawą curry. Przelewamy do naszego dania. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Obsypujemy obficie posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ugotowanym makaronem

VioletoweKucharzenie
Curry z cukinią, papryką i nerkowcami 55

Potrawa ma dużo składników, to prawda ale efekt końcowy mega. Nerkowce mają to do siebie że dostarczają mnóstwo białka i nadają potrawom takiej, niespotykanej kremowości. Curry tu podane jest aromatyczne, odżywcze, pożywne i bardzo smakowite. Polecam do wypróbowania. Curry z nerkowcami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Curry wegetariańskie z ciecierzycą 56

patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną szalotkę, ziarenka kolendry, czosnek i potarty imbir, smażyć 1 minutkę. Dodać grzybki, pokrojoną drobno chili, obraną i wydrążoną- pokrojoną w kostkę cukinię oraz pastę curry. Smażyć kolejne 2 minuty. Dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową. Wlać mleko kokosowe i wodę. Wymieszać, doprawić solą. Gotować 10 minut na małym ogniu. Brokuł podzielić na mniejsze kawałki

Kuchnia Pokoleń