Sezon na paprykę w pełni, grzechem byłoby więc z tego nie skorzystać. Dlatego dziś proponuję pyszną zupę-krem z papryką w roli głównej. Zupa jest pyszna, rozgrzewająca, a dodatek ziemniaków sprawia, że jest tez gęsta i sycąca. Choć najczęściej w kuchni wykorzystujemy czerwoną paprykę, ja tym razem sięgnęłam po żółtą - tak dla odmiany 😉 Zupa paprykowo-ziemniaczana - przepis na 8 porcji Do przygotowania zupy będą Ci potrzebne: 4 żółte papryki, 4 ziemniaki, 2 cebule 2 litry bulionu warzywnego, 3 ząbki czosnku,... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...