Pieczone ziemniaczki z curry i musztardą piripiri

Pieczone ziemniaczki z curry i musztardą piripiri

Pieczone ziemniaczki z curry i musztardą piripiri

Pyszne i ostre ziemniaczki. Smakują wspaniale same jak i również jako dodatek do mięs czy innych warzyw.  Składniki: 1kg ziemniaków w mundurkach 50ml oliwy 2 łyżeczki koncentratu curry od Proeco 1 łyżeczka musztardy piripiri od Proeco 2 łyżki ziół prowansalskich szczypta kruszonego chilli Ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na cztery części i gotujemy. Powinny być al dente. Odcedzamy i płuczemy je lodowatą wodą. Odstawiamy na 20 minut do wysuszenia.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.